تهران

نخستین کتابخانه ویژه ادبیات داستانی در تهران گشایش یافت

[ad_1]

به گزارش ایرنا،  «سید عباس صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز چهارشنبه با حضور در این آیین، تقارن افتتاح نخستین کتابخانه ویژه ادبیات داستانی با دهه امامت و ولایت را به فال نیک گرفت و گفت: ایده کتابخانه ادبیات داستانی سال ها قبل مطرح شده بود.

وی با بیان اینکه این ایده به هر دلیلی به تاخیر افتاده بود، گفت:  این ایده امروز با تفاهم نامه ای با نهاد کتابخانه های عمومی محقق شد.

صالحی ابراز امیدواری کرد که در استان‌ها و شهرستان‌ها راه‌اندازی این کتابخانه ها تداوم یابد و شاهد حلقه ای از کتابخانه ادبیات داستانی باشیم.

وی با اشاره به اهمیت ادبیات داستانی نیز اظهار داشت: ادبیات در فرهنگ مطالعه از جایگاه بالایی برخوردار است به طوری که در آماری که در سال ۹۸ انجام شده است؛ ۳۵.۴ درصد سرانه مطالعه کتاب‌های ادبیات است.

وی ادامه داد: همچنین در سن ۱۵ تا ۲۵ سال سهم مطالعه این کتابها ۴۱/۷ و در سن ۲۵ تا ۴۰ سال ۳۸.۹ درصد است.

وزیر ارشاد همچنین با بیان اینکه سهم مطالعه کتاب‌ها داستانی در سنین آینده سازی و تاثیر گذاری در آینده کشور  بالاتر می‌رود،   گفت: از لحاظ مبلغ قدم اول با ادبیات و از لحاظ نسخه اول با گروه کودک و نوجوان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مطالعه کتاب‌های ادبیات و داستان دریچه ای برای عادت به مطالعه و شروع مطالعه است و ذائقه، طعم، عشق و شور به خواندن از کتاب‌های ادبیات شروع می‌شود.

 وی با بیان محور دوم اهمیت ادبیات، به جایگاه توسعه ادبیات به طور عام و خاص اشاره کرد و گفت: در هر حوزه‌ای از حوزه پیشرفت و توسعه صنایع خلاق مهم است و مبدا و سرچشمه این صنایع ادبیات است.

وی افزود: در دهه های اخیر در جهان در حوزه توسعه کشورها و اقتصاد جهانی، صنایع خلاق از اهمیت برخوردار است و جایگاه صنایع خلاق در پیشرفت های جهانی بالاست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت ادبیات و جایگاه هویت ادبیات، گفت: این هویت از دو منظر داخلی و بین‌المللی قابل توجه است.

به گفته وی، فضای زیادی از فرهنگ اجتماعی ما از مسیر ادبیات می‌گذرد؛ یعنی بخشی از هویت سازی ما از طریق ادبیات اتفاق می افتد.

صالحی همچنین گفت: در حوزه بین المللی، همه جهان ما را با ادبیات می‌شناسند و هویت ایرانی در تابلو بین المللی با ادبیات پیوند خورده است.

وی همچنین با بیان اینکه قبل از اینکه ما مدرسه داشته باشیم کتابخانه داشتیم و کتابخانه شکل گرفته است،   ابراز امیدواری کرد که کتابخانه ها به عنوان موتور پیشران و تمدن‌ساز در گام دوم انقلاب اسلامی موثر باشند.

«علیرضا مختارپور» مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز با تقدیر از دست اندرکاران و تلاشگران برای راه‌اندازی این کتابخانه، ابراز امیدواری کرد:  راه‌اندازی چنین کتابخانه‌هایی الگوی شود برای سایر استان ها و همچنین کتابخانه‌هایی در سایر استان‌ها نیز تکرار شود.

به گزارش ایرنا این کتابخانه در کتابخانه عمومی شهید چمران واقع در بوستان ورزش در منطقه ۶ شهرداری تهران راه اندازی شده است و ۲۷ هزار جلد کتاب در این کتابخانه قرار داده شده است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن