آذربایجان شرقی
نیازمند گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه هستیم
[ad_1]
به گزارش ایرنا، حجتالاسلام محمدحسن نستوهی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر ۲ واجب فراموش شده است و با توجه به اینکه دهه اول محرم بنام دهه امر به معروف و نهی از منکر و با هدف یادآوری این امر واجب در نظر گرفته شده، انتظار داریم مردمی که از جان و مال خود در شرایط کرونایی مایه میگذارند، متوجه باشند که این امام مظلوم شهید والای امر به معروف و نهی از منکر بوده و این امر باید سرلوحه همه دلدادگان حضرت سیدالشهدا (ع) باشد.
وی با بیان اینکه «قیام حسینی، مردم مطالبهگر و مسوولان پاسخگو» شعار دهه امسال است، افزود: همانگونه که برخی امام حسین (ع) را از انجام این ۲ فریضه واجب بر حذر میداشتند، متاسفانه امروز نیز نوعی فرهنگ بیتفاوتی در بین آحاد جامعه و حتی برخی مسوولان حاکم شده در حالی که رهبری بر لزوم احیای امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرده و ستاد نیز این مهم را وظیفه اصلی خود می داند.
نستوهی با اشاره اهمیت و ضرورت احیای فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، افزود: مقام معظم رهبری در دیدار با رییس قوه قضاییه تاکید کردند امر به معروف و نهی از منکر باید به عنوان حقوق عامه احیا شود و جزو اولویت های و وظایف اصلی قرار بگیرد.
وی گفت: تبیین و آموزش و بعد از آن حمایت حقوقی جزو اولویتها و محورهای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تصریح کرد: بنا بر تأکید مقام معظم رهبری امر به معروف و نهی از منکر واجبی است که باید زمینهسازی برای اجرای آن برای عموم مردم صورت گیرد و در مواردی که نیاز به اقدام حقوقی باشد، پیگیریهای لازم از طریق ابزارهای قضایی و انتظامی در اختیار ستاد صورت میگیرد.
وی به برخی حواشی بهوجود آمده در جریان امر به معروف و نهی از منکر در استانهای مجاور و برخوردهای نامتعارف در این موارد نیز اشاره و متذکر شد: براساس قانون مصوب مجلس برای حمایت از آمران معروف و ناهیان منکر، فاعل و عامل این فریضه در جریان انجام آن نباید خود مرتکب منکر و اقدامات مجرمانه شود زیرا امر به معروف و نهی از منکر طبق سیره اهل بیت باید از روی محبت و دلسوزی صورت گیرد نه درگیری و برخوردهایی که خود مصداق منکر هستند.
نستوهی، محورهای فعالیت ستاد امر به معروف و نهی از منکر را یکی مباحث آموزشی، تبیینی و دیگری حمایتهای حقوقی برشمرده و گفت: در بحث آموزشی و تبیینی تفاهمنامههایی با آموزش و پرورش و دانشگاهها برای تربیت مربیان امر به معروف و نهی از منکر از میان علاقهمندان و دغدغهمندان این حوزه منعقد شده و در حال حاضر نیز یک دوره ملی مجازی در این بخش در حال برگزاری است.
وی افزود: در بحث آموزش و تبیین، شیوع کرونا کار ما را کند کرد ولی همواره سعی شده ذهنیت غلط از امر به معروف و نهی از منکر را با برخی روشها مانند ساخت کلیپ ها اصلاح کنیم.
نستوهی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر ستاد مردمی است، گفت: کار فرهنگی نیز هزینه بر است، اخیر کلیپی در برخی اماکن عمومی شهر تهیه میکردیم ولی برخی از افراد تا اینکه اسم امر به معروف و نهی از منکر را میشنیدند از صحبت کردن منصرف میشدند، در جامعه نوعی رعب و وحشت به این دو واجب ایجاد شده است در حالی که امر به معروف و نهی از منکر جزو واجبات دین محسوب میشود ولی متاسفانه ذهنیت غلطی در ذهن مردم نسبت به آن ایجاد شده است.
نستوهی با تأکید بر اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر بودجه و اعتباری از سوی نهادی و ارگانی خاص ندارد و یک مجموعه مردم نهاد است، یادآور شد: بر اساس سخنان بزرگان و علما ظاهر مردم مبین باطن مسوولان است و اگر امر به معروف و نهی از منکر در بین مسوولان جاری شود، شاهد تسری این فرهنگ به بطن جامعه و مردم و چنین اصول مترقی باعث اعتلای فرهنگی و اجتماعی جامعه نیز میشود.
منبع