اصفهان
هدف مجلس فیلتر کردن شبکههای اجتماعی نیست
[ad_1]
ابوالفضل ابوترابی روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: قانع کردن مردم و اطلاع رسانی دقیق و خوبی در مورد طرح صیانت کاربران فضای مجازی انجام نشد و کمیسیون فرهنگی در انتخاب زمان بررسی طرح بدسلیقگی کرد و از طرفی هم به پیوست رسانهای طرح موضوع توجه نکرد.
وی تاکید کرد: باید محدودیت تلگرام و توتیتر هم برداشته شود و به جای ایجاد فیلترینگ اقناع عمومی و افزایش دانش در راستای بهره برداری صحیح و استفاده از شبکه های داخلی نیز مورد توجه قرار گیرد در عین حال تقویت شبکههای اجتماعی داخلی و اینترنت ملی ضرورت دارد و باید به توسعه زیرساختهای این حوزه توجه شود چرا که ضعف در این بستر چالش ساز و شایسته نیست.
ابوترابی گفت: نبود قوانین تخصصی و نابسمانی در فضای مجازی جرائم را افزایش داده است و این وضع امنیت ملی، عمومی و فردی جامعه را تهدید میکند و با توجه به گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در کشور و تبدیل این بستر به واقعیتی برای جامعه ساماندهی و تصویب قوانین برای آن ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه کشورهای ترکیه و آلمان اقدامات مناسبی در این خصوص انجام داده اند، تصریحکرد: تلاش نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب قوانین و ساماندهی وضع بهره برداری از اینترنت و فضای مجازی است تا با چنین اقداماتی حق و حقوق مردم و فعالان این حوزه حفظ شود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شرایط برای اقدامات مجرمانه از طریق شبکههای اجتماعی افزایش یافته است و به دلیل ضعف قانونی و ناشناختگی هویت برخی از افراد و نبود موازین قانونی باعث امکان رصد برخی از مجرمان و مجازات آنها وجود ندارد.
نماینده مردم شهرستان های نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جریان رسانه ای به دنبال بررسی ظرفیت ماده ۸۵ قانون اساسی ایجاد شد، گفت: بر اساس این قانون نمایندگان متخصص در یک موضوع مثل فضای مجازی با حضور کارشناسان جامعه در یک شرایط تخصصی پیرامون یک موضوع گفتوگو می کنند و مانع از اتلاف وقت مجلس و صحبتهای غیرتخصصی میشوند.
وی یادآورشد: در خصوص طرح صیانت فضای مجازی هم چنین بستری فراهم شده است و نمایندگان مجلس تنها به این فرآیند رای دادند و هیچ موضوعی مطرح نیست و نباید قضاوت و فضاسازی غلط ایجاد شود.
ابوترابی اضافه کرد: بر اساس ماده ۸۵ قانون اساسی به جای اینکه نمایندگان مجلس وقت خود را صرف مباحثی مثل فضای مجازی کنند به معیشت و دیگر اولویتها میپردازند تا این موضوع به صورت تخصصی بررسی و نتایج آن مشخص و پس از آن نمایندگان مجلس به طور کامل و در صحن علنی به آن بپردازند.
منبع