کردستان
واحد تولید کنسانتره سنگ آهن در شهرک صنعتی آونگان قروه افتتاح شد
[ad_1]
به گزارش ایرنا، واحد تولید کنسانتره شرکت سپهر صنعت آرتا در زمینی به مساحت حدود ۹ هکتار و با سرمایه گذاری بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال از ابتدای پاییزه ۱۳۹۷ کلنگ زنی و خرداد سال ۱۳۹۸ در کمتر از هشت ماه به بهرهبرداری رسید و سال ۱۳۹۹ هم موفق به تولید ۲۵۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن شد و امروز شنبه هم طی مراسمی با حضور مسوولان استانی و شهرستانی به طور رسمی افتتاح شد.
استحصال سالانه هشت میلیون تن مواد معدنی در قروه
نماینده مردم شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی در این مراسم اظهار داشت: امیدواریم روند توسعه این شهرستان با توجه به ظرفیت معدنی موجود در آن شتاب بیشتری بگیرد و به جایگاه واقعی و شایسته خود دست یابد.
پرویز اوسطی با اشاره به اینکه ایران یک درصد وسعت دنیا و هفت درصد منابع دنیا را در اختیار دارد، افزود: کردستان هم یکی از استانهای برتر کشور در زمینه منابع خدادادی است به گونهای که در حوزه معادن رتبه پنجم را دارد.
وی با اشاره به اینکه شهرستانهای قروه ودهگلان هم در زمینه معادن در کشور شناخته شده اند، اضافه کرد: سالانه بیش از هشت میلیون تن استحصال مواد معدنی در قروه انجام میشود که این مهم بیانگر ظرفیت بالای معادن این شهرستان است.
نماینده مردم شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی افزود: تاکنون از این ظرفیت خدادادی و بخش مهم اقتصادی موجود در این شهرستان برای رفاع و توسعه منطقه بدرستی استفاده نشده است.
اوسطی با اشاره به اینکه استراتژی توسعه صنعتی در گذشته در این استان وجود نداشت، گفت: طی چند سال اخیر حرکت هایی در راستای بهره مندی از ظرفیت های موجود در حوزه توسعه صنعتی منطقه جبران شود.
وی یادآور شد: تا افق ۱۴۰۵ باید میزان تولید فولاد کشور از ۲۶ میلیون به بیش از ۵۰ میلیون تن افزایش داده شود که کردستان یکی از نقاط امید بخش برای تحقق این مهم در کشور است.
نماینده مردم شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اجرای زنجیره فولاد از سال ۹۷ در کردستان آغاز شده است، اظهار داشت: چهار شرکت بزرگ کشور هم چون ایمیدرو، صبانور و کیمیا معادن سهامدار این زنجیره در استان هستند که تعدادی از آنها دیگر توان تامین سرمایهگذاری مورد نیاز برای تکمیل این پروژه را ندارند.
اوسطی با بیان اینکه کارشناسان میزان سرمایهگذاری برای زنجیره فولاد در استان را ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برآورد کردند، اضافه کرد: اگر این شرکتها دیگر توان ادامه کار را ندارند سهام خود را به شرکتهای دیگر واگذار کنند که اقدامات لازم در این خصوص در حال انجام است.
تکمیل زنجیره فولاد جزو برنامههای اولویتدار استان است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این جلسه یکی از اهداف مهم استان در را تکمیل زنجیره فولاد خواند و اظهار داشت: معادن یکی از مزیت های مهم اقتصادی و صنعتی استان است.
خالد جعفری اضافه کرد: طی چند سال اخیر تلاش و حمایتهای زیادی از سوی دولت و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای ایجاد و تکمیل حلقههای مختلف زنجیره فولاد در شهرستان قروه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای زنجیره فولاد منجر به ایجاد اشتغال و ارزش افزوده برای استان خواهد شد، افزود: سرمایهگذاری بسیار زیادی برای تکمیل زنجیره فولاد مورد نیاز است که این مهم هم با جدیت در حال انجام است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: اتفاقاتی که در استان در زمینه سرمایه گذاری و زیرساخت ها انجام شده نتیجه پیگیری و دلسوزی های مسوولان کشوری و استانی است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این جلسه با اشاره به اینکه بزرگترین آفت معدن در کشور و به تبع استان خام فروشی است، اظهار داشت: استراتژی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بر شناسایی ذخایر معادن پلی متال و تعریف سناریوی فرآوری برای همه گونههای معدنی قرار داده شد.
محمد درهوزمی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ با حمایت وزیر وقت صمت شکل گیری زنجیره فولاد در استان مطرح و تعریف شد، افزود: این پروژه در سه شهرستان دارای ظرفیت معدن پلی متال شامل سقز، بیجار و قروه تعریف شد.
وی با اشاره به اینکه حلقه نخست تولید کنسانتره از مجموعه زنجیره فولاد امروز افتتاح شد، گفت: جواز احداث یک میلیون تن کنسانتره را در هفته جاری صادر می کنیم و عملیات اجرایی سه واحد گندله سازی در استان هم آغاز شده است.
سرانه زمین صنعتی در کردستان ۹.۱ مترمربع است
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه با افتتاح این واحد یکی از حلقه های زنجیره فولاد استان تکمیل شد، اظهار داشت: با تکمیل زنجیره فولاد شاهد جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی در استان خواهیم شد.
احمد خسروی با اشاره به اینکه مساحت اراضی شهرک های صنعتی در ایران ۱۴۰ هزار هکتار و در کردستان یک هزار و ۴۰۰ هکتار است، گفت: سرانه زمین صنعتی در کشور ۱۷ مترمربع و در استان ۹.۱ مترمربع و در شهرستان قروه ۲۰ مترمربع است.
وی یادآور شد: عملیات اجرایی شهرک شماره سه قروه در آیندهای نزدیک آغاز میشود و این نویدبخش توسعه صنعتی بیشتر این شهرستان است.
تولید ۲۵۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن در سال ۹۹
مدیرعامل کارخانه کنسانتره سنگ آهن قروه هم در این مراسم با اشاره به اینکه صنعت فولاد یکی از مهمترین صنایع موجود در کشور است، گفت: تولید فولاد از شاخص های مهم رونق اقتصادی در هر کشوری محسوب می شود.
اکبر ساریخانی با اشاره به اینکه کشورما با ۳.۳ میلیارد تن ذخیره قطعی سنگ آهن ، یک درصد از ذخایر دنیا را دارد، افزود: ایران طی سال گذشته به واسطه تولید حدود ۵۰ میلیون کنسانتره سنگ آهن و ۲۷ میلیون تن فولاد رتبه یازدهم تولیدکننده فولاد در دنیا را به خود اختصاص داد.
مدیرعامل کارخانه کنسانتره سنگ آهن با بیان اینکه کردستان چهارمین استان کشور در داشتن ذخایرمگنتیت است، اضافه کرد: هدفگذاری استان در زنجیره فولاد تولید ۴.۵ میلیون سنگ آهن، ۲.۵ میلیون تن کنسانتره،۲.۵ میلیون تن گندله و ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی و یک میلیون تن فولاد است.
اکبر ساریخانی ایجاد کارخانههای گندله، کنسانتره، آهن اسفنجی و فولاد در شهرستان قروه را اتفاق مهمی در راستای توسعه رونق اقتصادی و اشتغال منطقه خواند و گفت: خوراک کارخانه کنسانتره ازچهار معدن زیرمجموعه شرکت سپهر صنعت آریا که سه معدن در استان کردستان و یک معدن در همدان واقع شده است تامین می شود.
وی ظرفیت اسمی این کارخانه را ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته بیش از ظرفیت اسمی این واحد به عبارتی ۲۵۰ هزار تن تولید داشتیم و یکی از برنامه های ما هم اجرای فاز دوم تولید کنسانتره و افزایش ظرفیت تولید به ۵۰۰ هزارتن در سال است.
در حال حاضر ۹۲۷ واحد صنعتی در کردستان وجود دارد که از این تعداد ۷۳۸ واحد فعال و نیمه فعال و ۱۷۸ واحد هم غیرفعال است؛ اشتغال اسمی واحدهای صنعتی استان ۱۷ هزار و ۵۴۶ نفر و اشتغال واقعی ۱۳ هزار و ۵۵۴ نفر و میزان سرمایهگذاری انجام شده در آنها هم ۳۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
از مجموع ۹۲۷ واحد صنعتی موجود در کردستان ۳۵۳ واحد به عبارتی ۳۸.۵ درصد آن در شهرستان سنندج، ۱۱۴ واحد در شهرستان سقز و ۱۰۸ واحد هم در شهرستان قروه واقع شده است.
منبع