تهران
وزیر میراث فرهنگی اولین تابلوی«قلمزنی با تلفیق فیروزه» را رونمایی کرد
[ad_1]
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث آریا، علیاصغر مونسان عصر سهشنبه (۱۹ مرداد ۱۴۰۰) با حضور در نمایشگاه تخصصی فیروزهکوبی و قلمزنی روی مس محبوب در محل گالری استاد انتظامی، از آثار صنایعدستی و دست ساخته های محبوبهالسادات حسینزاده و محمدمهدی اسماعیلی میبدی از هنرمندان استان یزد بازدید کرده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در بازدید از این نمایشگاه بر حمایت از هنرمندان صنایعدستی تأکید کرد و با اشاره به حضور بانوان هنرمند و فعال در رشتههای مختلف صنایعدستی، فعالیت آنان را تلفیقی از هنر و ذوق و استعداد دانست.
مونسان در بازدید از بخشهای مختلف این نمایشگاه و گالری استاد عزتالله انتظامی، با گرامیداشت یاد این هنرمند و بازیگر فقید سینمای ایران بر حمایت از هنر و فرهنگ از سوی تمام دستگاهها تأکید کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین در حاشیه بازدید از این نمایشگاه، تابلوی قلمزنی با تلفیق فیروزه را که برای اولین بار در ایران تولید شده است، رونمایی کرد.
فیروزه به کار رفته در این تابلو سنگ معدنی فیروزه است و طرح کلی آن ترمه است. طرحی که در وسط تابلو به کار رفته نیز کاشی مسجد جامع یزد است و این تابلو به صورت مشترک توسط این دو هنرمند یزدی ساخته شده است.
نمایشگاه تخصصی فیروزه کوبی و قلمزنی روی مس محبوب روز جمعه (۱۵ مردادماه) در محل گالری استاد انتظامی در تهران در حال برگزاری است و تا فردا (چهارشنبه ۲۰ مرداد ماه) ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، تزیینات با فیروزه هنری با قدمت چند هزار ساله در ایران است که در عصر ساسانیان در انواع زینتآلات رواج داشت. نمونه آثار و کاوشهای باستانشناسان قدمت چندهزار ساله این رشته هنری در ایران را گواه میدهند. اکنون این هنر چهره کاربردی تری به ویژه در اصفهان به عنوان خاستگاه اصلی فیروزهکوبی به خود گرفته است و این رشته هنری در دنیای هنر معاصر توسط هنرمندان جوان رشد و بلوغ پیدا کرده است.
تاریخچه استفاده از فیروزه به هزاران سال پیش برمیگردد، ولی قدمت هنر فیروزه کوبی روی احجام و ظروف مختلف به شکل امروزی و با بهرهگیری از چسب مخصوص که باعث استحکام بیشتر سنگ فیروزه می شود، کمتر از یک قرن است.
منبع