تهران
پیوند کشاورزی ورامین با دانشگاه محدودیتهای موجود را برطرف میکند
[ad_1]
حسین کاغذلو روز شنبه در دیدار با رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا گفت: شهرستان ورامین با دارا بودن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی زرارعی، قطب کشاورزی استان تهران و کشور محسوب میشود ولی به دلیل برخی از محدودیتها از جمله محدودیتهای منابع آبی، سالانه ۴۰ هزار هکتار این اراضی زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی میرود.
وی گفت: ورامین سالانه بیش از ۲۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را زیر کشت محصولات استراتژیک گندم، جو و کلزا میبرد و در حوزه تولید غلات، جزو شهرستانهای پیشرو در استان تهران محسوب میشود.
وی تصریح کرد:ورامین با داشتن ۳۰۰ هزار رأس دام سبک و ۱۰۰ هزار رأی دام سبک، ۴۰ درصد گوشت مورد نیاز استان ۱۴ میلیون نفری تهران یعنی بالغ بر ۶ میلیون نفر را تأمین میکند ضمن این که ۳۰ درصد از شیر مورد نیاز استان تهران نیز در این شهرستان تولید میشود.
کاغذلو اظهار کرد: ورامین با تولید سالانه ۳۰ میلیون قطعه جوجه اردک، ۷۰ درصد از اردک کشور را تولید میکند ضمن این که این شهرستان، بزرگترین تولید کننده بوقلمون و شترمرغ استان تهران است.
فرماندار ورامین اظهار کرد: ۱۰ هزار هکتار از اراضی ورامین زیر کشت پسته رفته و کیفیت محصول تولید شده در باغات شهرستان که اغلب به سایر کشورها صادر میشود با بسیاری از استانهای پسته کشور برابری میکند و این در حالی است که تا کنون برای این محصول، برند سازی نشده و پسته ورامین به نام سایر استانهای کشور، صادر میشود.
وی با اشاره به فعالیت شهرک گلخانهای حصارگلی به عنوان بزرگترین مجموعه گلخانهای استان تهران گفت: مطالعه ایجاد مجتمع گلخانه ای حصارگلی ، با هدف ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، افزایش تولید محصولات گلخانهای، افزایش راندمان ومصرف بهینه آب به دلیل استقرار گلخانههای مدرن و نیز تولید ماهی در استخرهای دو منظوره در زمینی به مساحت یک هزار و ۳۷۰ هکتار، از سال ۱۳۸۱ آغاز و امور زیربنایی آن از سال ۱۳۸۴ شروع شد.
کاغذلو اظهار داشت: در فاز نخست این طرح که در سال ۹۸ به بهرهبراری رسید، ۵۴ واحد دارای پروانه تأسیس گلخانه سبزی، صیفی و گلهای شاخه بریده واگذار شده تا بیش از۵۰ تن سبزی و صیفی و ۱۶ میلیون شاخه گل تولید شود.
وی افزود: وجود دانشگاه آزاد اسلامی و دانشکده کشاورزی و نیز مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران مستقر در ورامین، ظرفیت مهمی در توسعه فعالیتهای علمی کشاورزی شهرستان محسوب میشود و قطعا با پیوند کشاورزی و دانشگاه میتوان بسیاری از محدودیتها از جمله کمبود منابع آبی را جبران کرد.
فرماندار ورامین گفت: توسعه کشت گلخانهای، استفاده از شیوههای نوین آبیاری، تغییر الگوی کشت و حرکت به سمت کشاورزی هوشمند از جمله اقداماتی است که میتواند ظرفیت کشاورزی شهرستان را توسعه داده و نقش مراکز دانشگاهی را در این امر نمایان کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا نیز در این جلسه اظهار داشت: این واحد دانشگاهی با برخورداری از هیأت علمی متخصص و مجرب که علاوه بر اصول تئوری، در حوزه عملی نیز اقدامات موثری انجام دادهاند، آماده است تا تجارب علمی خود را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
کیان پهلوان افشاری افزود: دستیابی به کشاورزی علمی، به استفاده از دانش روز و فناوریهای نوین نیاز دارد که دانشگاه آزاد اسلامی از آن برخوردار میباشد، دانشی که اگر به درستی در کنار تجربه گرانسنگ کشاورزان منطقه قرار گیرد، میتواند تحولی عظیم در حوزه کشاورزی منطقه ایجاد کند.
وی تصریح کرد:امروز تمامی بهرهبرداران کشاورزی به خوبی از پیوند علم و تجربه کشاورزی در افزایش تولیدمحصولات مختلف آگاهی دارند و نمونه آن را در ایجاد گلخانههای مختلف مشاهده کردهاند که این مهم میتواند در سایر حوزههای کشاورزی و دامپروری نیز عینیت داشته باشد.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع است.
منبع