اصفهان

کتابخانه‌های اصفهان در سه سال ۵۰۰ هزار کتاب جذب کردند

[ad_1]

امیر هلاکویی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اردستان با بیان اینکه اصفهان در جذب کتاب و تعداد کتابخانه در کشور پیشتاز است، افزود: جذب ۵۰۰ هزار جلد کتاب طی سه سال در این استان در حالی صورت گرفته که استان‌های دیگر در این مدت ۵۰ هزار جلد کتاب جذب کردند.

وی با اشاره به وجود افزون بر چهارمیلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های اصفهان، خاطر نشان کرد: این استان با داشتن ۲۱۰ کتابخانه نهادی و ۱۱۰ کتابخانه مشارکتی بیشترین تعداد کتابخانه در کشور دارد و استان‌های فارس و تهران در رتبه‌های بعدی هستند.

به گفته وی، سالانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار کتاب جدید در کشور چاپ می‌شود اما با توجه به مشکل اقتصادی، کمبود اعتبار و گرانی کتاب خرید این کتاب‌ها از سوی سه هزار کتابخانه کشور امکان‌پذیر نیست و تنها راه جذب، برگزاری جشنواره نذر کتاب، جهاد کتاب و اهدا از سوی خیران و مردم است و امسال نیز دوره سوم جشنواره در اصفهان کلید خورد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اصفهان به موضوع دسترسی مردم و علاقه‌مندان به کتاب اشاره و اضافه کرد: بر پایه آخرین آمار سال ۱۳۹۴ فقط ۲۰ درصد مردم به کتابخانه‌ها دسترسی دارند و ۸۰ درصد دسترسی ندارند و می‌طلبد با کمک خیران با افزایش فضای کتابخانه‌ها آمار دسترسی‌ها افزایش یابد.

هلاکویی، سرانه پیش‌بینی شده کتابخانه برای سال ۱۴۰۰ را هشت متر مربع برای هر ۱۰۰ نفر جمعیت اعلام و تاکید کرد: هم اکنون سرانه استان اصفهان برای هر ۱۰۰ نفر جمعیت ۲.۵ مترمربع است که از میانگین کشوری بهتر است و پیش از این ۲۵ شهر استان کتابخانه نداشتند.

وی خاطر نشان کرد: با استفاده از اعتبارات دولتی و کمک و مساعدت خیران نزدیک به ۵۰ کتابخانه در اصفهان ایجاد و در سال ۱۳۹۸، ۱۳ کتابخانه و در سال ۱۳۹۹، ۲۲ باب کتابخانه‌ افتتاح شد، چند طرح نیز در دست اجراست و زیربنای کتابخانه های استان به ۱۴۴ هزار متر مربع رسیده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اصفهان درباره نحوه خدمات‌دهی کتابخانه‌ها در زمان شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ اظهار داشت: تلاش شده در این دوران که امکان حضور علاقه‌مندان به کتاب در کتابخانه‌ها وجود ندارد با اجرای جشنواره مختلف و از طریق فضای مجازی پویایی کتابخانه حفظ و دسترسی مردم به متن کتاب‌ها فراهم شود.

وی با بیان اینکه با اجرای برنامه‌های فرهنگی، کتابخانه‌ها به باشگاه فرهنگی تبدیل شده است، خاطر نشان کرد: با پیش‌بینی ۱۰۰ نوع برنامه در کتابخانه‌ها در سال ۱۳۹۸ افزون بر ۲۰ هزار برنامه در سراسر استان اجرا و با حضور مردم در کتابخانه‌ها، در مجموع سه میلیون کتاب به امانت داده شد.

به گفته وی، برنامه‌های متنوع فرهنگی از جمله قصه‌گویی، نشست‌های نقد کتاب، برنامه کودکان و نوجوانان، برگزاری مسابقات مختلف، کانون‌های ادبی، گروه‌های مطالعاتی و نشست‌های کتابخوانی اجرا و در سال ۱۳۹۹ افزون بر ۱۶ جشنواره مانند جشنواره رضوی با ۱۴۲ هزار شرکت‌کننده، جشنواره دفاع مقدس با ۴۲ هزار شرکت‌کننده، جشنواره ویژه شهادت سردار سلیمانی و شهید فخری زاده، کار آفرینی، روز پرستار برگزار شده و امسال نیز تاکنون ۱۰ جشنواره برگزار شده در اجرای ۴۰ برنامه دیگر در فضای مجازی در دستور کار قرار دارد.

هلاکویی درباره فراهم کردن زمینه دسترسی روستاییان استان از جمله روستاهای اردستان به کتاب گفت: با توجه به تعداد زیاد روستاها، کمبود اعتبارات و نداشتن توجیه اقتصادی برای ساخت کتابخانه در روستاها بهترین اقدام، راه اندازی کتابخانه سیار است که نیاز به تجهیزات و کتاب دارد که نهاد کتابخانه‌ها آمادگی دارد، اما نیاز به خودرو مناسب است که مسوولان شهرستان و خیران باید به کمک بیایند تا بتوان کتاب را به روستاها انتقال داد.

وی درباره فضای مناسب کتابخانه‌های اردستان افزود: در مرکز این شهرستان فضای مناسبی برای کتابخانه وجود ندارد، مرکز شماره یک اوقافی است، مرکز شماره ۲ نیز برای کتابخانه طراحی نشده، تغییر وضعیت داده و فضا مناسب نیست.

اردستان نیازمند ساخت کتابخانه مرکزی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اصفهان تصریح کرد: شهر اردستان به ساخت یک کتابخانه مرکزی با زیر بنای حداقل سه هزار مترمربع نیاز دارد که اقدام‌هایی از طریق فرمانداری صورت گرفته و فرد خیری برای ساخت اعلام آمادگی کرده اما هنوز اجرایی نشده که امیدواریم به نتیجه برسد؛ البته زواره و مهاباد وضعیت کتابخانه‌ها مناسب است.

هلاکویی درباره تعمیر و تجهیز کتابخانه‌ها اظهار داشت: در چند سال گذشته ۲۱۰ کتابخانه در اصفهان تعمیر و با وجود وضعیت اقتصادی افزون بر ۲ و نیم میلبارد تومان هزینه شده است، در اردستان ۲ کتابخانه مرکز شهرستان، کتابخانه زواره و کتابخانه روستای نهوج مرمت شده و در همین مدت، هشت هزار و ۷۰۰ قلم تجهیزات شامل قفسه، بخش کودک و نوجوان، آی تی، میز و صندلی مطالعه، قفسه نشریات و تجهیرات با مشخصات علمی و دیگر اقلام مورد نیاز به کتابخانه تحویل داده شده است.

به گفته وی، اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت و ۳۲۰ کتابخانه، بیشترین تعداد کتابخانه را در کشور دارد.

اکنون ۶ باب کتابخانه شامل ۴ کتابخانه و ۲ روستایی با ۱۰۰ هزار و ۲۰۰ جلد کتاب در اردستان فعالیت می‌کنند.

شهرستان اردستان باافزون بر ۴۲ هزار نفر جمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن