اصفهان
گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ تابع جوانگرایی و نوگرایی است
[ad_1]
رضا اسماعیلی یکشنبه در گفت گو با ایرنا افزود: تحقق سیاستهای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که از سوی رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید شده، نیازمند نشاط و بالندگی و دمیدن روح جوانی به کالبد وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
این پژوهشگر فرهنگی ادامه داد: جوانگرایی گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استفاده از نیروهای جوان محدود نمی شود، بلکه روح جوانی، نوگرایی و استفاده از ظرفیت ها، استعدادها و سرمایه های انسانی از ویژگی های مدیریتی ایشان است که امیدواریم در دولت سیزدهم منشاء تحول باشد.
به گفته وی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عرصه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی باید نقش فعالتری ایفا کند.
اسماعیلی بیان کرد: جریان سازی فرهنگی و بیان آرمانهای انقلاب اسلامی با زبان هنر از مهم ترین وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با توجه به احاطه علمی و پیشینه مدیریتی وزیر پیشنهادی میتوان انتظار داشت در عمل تحقق یابد.
پژوهشگر فرهنگی اصفهان افزود: محمدمهدی اسماعیلی به دلیل دانش آموختگی در رشتههای متناسب با فرهنگ و معارف اسلام، برخورداری از بینش سیاسی، تجارب ارزنده از جمله فعالیت در رسانهها، مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری، صدا وسیما و عضویت در مراکز موثر فرهنگیِ تصمیم ساز میتواند وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیش از پیش تقویت کند.
اسماعیلی بیان کرد: گزینه پیشنهادی رییس جمهوری برای مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند نقش مهمی در هم افزایی و تعامل بین سازمانها ونهادهای فرهنگی در شرایط فعلی داشته باشد.
به اعتقاد این پژوهشگر فرهنگی اصفهان، آموزش و پژوهش های فرهنگی، توسعه زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ عمومی بخشهایی است که در سالهای اخیر رو به فراموشی رفته و نیازمند احیای جدی است، از این رو اسماعیلی با توجه به تبارشناسی فرهنگی و احاطه علمی ارزشمند به قلمرو گسترده فرهنگ میتواند در تقویت منابع انسانی، نقش بی بدیل ایفا کند.
تقویت بودجه فرهنگی و پاسخگویی فرهنگی
وی تقویت بودجه فرهنگی و تنظیم رابطه منطقی بین منابع مالی و پاسخگویی فرهنگی را از جمله مهمترین موانعی پیش روی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و افزود: این وزارتخانه با سهم پایین در بودجه عمومی کشور، باید پاسخگوی کمیت و کیفیت فعالیت های فرهنگی باشد که در آن مسوولیتی ندارد.
معاون سابق فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بیان کرد: تجربیات اسماعیلی در راه اندازی بخشهای فرهنگی در استان اصفهان و تجمیع و هم افزایی سازمان های فرهنگی، چشم انداز مطلوبی از انسجام فرهنگی در کشور ترسیم میکند.
اسماعیلی افزود: استفاده از ظرفیتهای علمی و تخصصی در سیاست گذاری فرهنگی، برنامه ریزی و مدیریت فرهنگی، پژوهش و مطالعات فرهنگی، نظارت و پایش فرهنگی از جمله مواردی است که قدرت مدیریت آنها در وزیر پیشنهادی وجود دارد.
همسویی گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رییس جمهوری
وی ادامه داد: همسویی گزینه پیشنهادی با رییس جمهوری، فرصت مغتنمی است که تعامل بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دیگر سازمانها از جمله آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و فناوری، میراث فرهنگی، صمت و سازمان مدیریت و برنامهریزی منادی انتقال فرهنگ به اقتصاد و صنعت نیز باشد.
به گفته این پژوهشگر فرهنگی، گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی، توسعه فرهنگ قرآنی و ابزارهای فرهنگی مانند کتاب، مطبوعات، تئاتر، سینما، هنرهای تجسمی، فضای مجازی و فرهنگ دیجیتال و کتابخانهها و موسسات فرهنگی با رویکرد اسلامی-ایرانی از جمله مهمترین ماموریتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
ایرنا، بازویی ارزشمند برای تحقق برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اسماعیلی افزود: وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با در اختیار داشتن سازمانهایی از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی، حج و اوقاف و مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی میتواند حلقه اتصال بارش فرهنگی در عرصه ملی و بین الملل باشد.
وی بر این باور است این آرمانهای بلند وقتی محقق خواهد شد که جایگاه منابع انسانی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتقا یافته و تعلق و تعهد کارکنان سازمان فزونی یابد.
معاون سابق فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در ادامه به اهمیت رسانه در دنیای امروز اشاره و بیان کرد: مجموعه ایرنا به عنوان یکی از زیر مجموعههای مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند در برنامه وزیر جدید نقش برجستهای داشته باشد.
به گفته اسماعیلی، قدمت ۸۶ ساله خبرگزاری جمهوری اسلامی و فعالیت بیش از هشت دهه آن به عنوان خبرگزاری رسمی کشور ایجاب میکند که وزیر پیشنهادی با نگاه راهبردی، جایگاه این نهاد را که در سطح جهان نیز مطرح است ارتقا بخشد به طوری که خبرگزاری از اعتبار بیشتری در سطح بین المللی و ملی برخوردار شود.
وی افزود: بر همین اساس تولید گزارش های خبری معتبر، صادقانه و جذاب میتواند سیاست راهبردی وزیر جدید در خبرگزاری جمهوری اسلامی باشد.
وی با بیان اینکه ایرنا حلقه اتصال مردم و نخبگان با دولت، مجلس و قوه قضاییه محسوب میشود، اظهارکرد: تولید گزارشهای مساله محور با مشارکت نخبگان دانشگاهی، حوزوی و صاحب نظران و همچنین تهیه گزارشهای مردم محور با مشارکت اقشار اجتماعی که در نهاد رسانه دارای تریبونی نیستند، میتواند عمق و سطح خبرگزاری رسمی کشور را دستخوش تحول قرار دهد.
این پژوهشگر فرهنگی گفت: دایره موضوعی خبرگزاری جمهوری اسلامی علاوه بر ابعاد رسمی دارای شعاعی با گستردگی اقشار مردمی است که تمایل دارند خبرگزاری بازتاب و انعکاسی از مسائل و مشکلات آنها باشد.
به گفته اسماعیلی، ایرنا در استان ها با مشارکت بیشتر تولید کنندگان اخبار و تقویت جریان اطلاع رسانی میتواند به سامان جدیدی در همه بخش ها برسد.
وی با بیان اینکه خبرگزاری جمهوری اسلامی باید بازنمای واقعی دولت، تحول و خدمات آن باشد، افزود: این امر نیازمند بازیابی اعتماد و توجه به اصل «حرفه ای گری» در خبرگزاری است که میتواند مورد توجه اسماعیلی وزیر پیشنهادی و جوانِ دولت مردمی واقع شود.
این فعال فرهنگی، راه تحقق این اهداف را توجه جدی به سرمایه های انسانی مجموعه خبر و اطلاع رسانی دانست و گفت: ساماندهی و تقویت امنیت شغلی و امور رفاهی خبرنگاران و رشد و تعالی آنان زمینه ساز تعالی سازمانی خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی متولد ۱۳۵۴ و از طلاب دانشآموخته مدرسه عالی شهید مطهری و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علومانسانی و مطالعات فرهنگی است.
عضو هیات علمی و مدیر گروه جامعهشناسی سیاسی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، مدیرکل ارزیابی برنامههای تولیدی سیما و مؤسس قرارگاه رسانه سازمان صدا وسیما، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان، عضویت در کارگروه تحول فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس رضوی، مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس قوه قضاییه و معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی بخشی از سوابق اجرایی اسماعیلی است.
رییسجمهوری چهارشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۰ لیست وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم را برای اخذ رای اعتماد نمایندگان قوه مقننه تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.
منبع