اصفهان

” یار مهربان ” ، نمادی که نظرها را در اصفهان به خود جلب کرد

[ad_1]

همیشه دوست داشتم یک کتابخانه بزرگ داشته باشم، هربار که پول جمع می‌کردم به کتاب فروشی می‌رفتم  و یک کتاب می‌خریدم و روی کتاب‌های قبلی می‌گذاشتم.

 یکی از آرزوهایم از بچگی این بود که یک فروشگاه کتاب با قفسه‌های مملو از کتاب‌های رنگارنگ داشته باشم و روزها را در فضای این کتابفروشی سر کنم، بوی کاغذهای کتاب روحم را نوازش می‌کرد و هربار سر در صفحات باز کتاب فرو برده و نفس عمیق می‌کشیدم تا بوی کاغذ وجودم را در بربگیرد.

با رویای داشتن این‌چنین کتابخانه‌ای قد کشیدم، جوان شدم و دوران جوانی را لحظه به لحظه سپری کردم.

تا اینکه چند روز پیش بود که در یکی از شبکه‌های اجتماعی فیلمی دیدم از یک کتابخانه شبیه رویاهای همیشگی‌ام!! با همان گلدان‌هایی که در قفسه‌ها متصور می‌شدم.

رویایی که به حقیقت پیوسته بود چیزی نبود جز یک کتابخانه بزرگ شهری که به صورت یک نماد و هنر شهری در یکی از خیابان‌های اصفهان کار شده بود. جایی کنار یک دیوار طویل پیاده‌رو در نزدیکی کتابخانه‌ای که دوران جوانی بسیار به آن سر می‌زدم و کتاب به امانت می‌گرفتم، خیابان شیخ صدوق، چهارراه وکلا نبش نیکبخت غربی و نزدیک کتابخانه عمومی میرداماد.

" یار مهربان " ، نمادی که نظرها را در اصفهان به خود جلب کرد

با دیدن تصاویر این قفسه بزرگِ کتاب گویی رویاهای گذشته‌ام مانند فیلم از جلوی چشمانم رژه رفتند، خیلی قشنگ ساخته شده بود، وقتی به کتاب‌های چوبی‌اش نگاه می‌کنی بی‌اختیار دستت به سمت برداشتن آن‌ها دراز می‌شود، انگار واقعی هستند، واقعیه واقعی!

خرده عادت‌ها، صفر تا صد، خط در گرافیک، غرور و تعصب، نیایش، کنفوسیوس، شهنواز، قانون جذب، روانشناسی کمال، مثنوی معنوی، دُن کیشوت، این‌ها برخی از عناوین کتاب‌های این کتابخانه بزرگ در مقیاس شهری است که شاید دل هر عابری را برای آشتی با این یار مهربان قلقلک دهد.

شاید نوجوانی پس از گذر از این راسته به جای خوردن فست فود با دوستانش دلش بخواهد یک کتاب بخرد و بخواند، شاید جوانی راهش را کج کند به سمت کتابفروشی و کتابی که میخواسته و تا بحال نخریده را از کتابفروش تقاضا کند، شاید مادری هوای کتاب‌های قدیمی‌اش که در انبار خانه پدری خاک می‌خورد به سرش بزند و عصرگاهان به آنجا رفته و گرد فراموشی را از آن‌ها بزداید.

و من به دنبال مسوولانی رفتم که این رویا را برای شهرمان به واقعیت بدل کرده بودند. با کمی پیگیری متوجه شدم بخش زیباسازی شهرداری منطقه ۶ اصفهان این نماد را سفارش داده و ساخته است.

" یار مهربان " ، نمادی که نظرها را در اصفهان به خود جلب کرد

کارشناس زیباسازی منطقه شش شهر اصفهان درباره این طرح هنر شهری با عنوان نماد یار مهربان به خبرنگار ایرنا گفت: طرح کتابخانه شهری ابتدای تیر در خیابان شیخ صدوق چهارراه وکلا نبش خیابان نیکبخت غربی نصب شده است.

میثم ایرانپور افزود: این هنر شهری با متریال چوب و در حاشیه دیوار یک زمین متروکه و بدون استفاده همراه با المانی از اوراق یک کتاب بزرگ مزین به اشعار حافظ ساخته و نصب شده است.

وی طول این هنر شهری را حدود ۴۵ متر در ارتفاع ۲.۵ متر و در مجموع در مساحت ۱۱۰ مترمربع عنوان کرد و افزود: مدت زمان ساخت این طرح یک ماه به طول انجامید.

کارشناس زیباسازی منطقه شش شهر اصفهان درباره عناوین و تعداد کتب موجود در این کتابخانه شهری نیز اظهارداشت: حدود ۲ هزار عنوان کتاب با موضوعات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، رمان، اقتصادی، تاریخی و متون تخصصی ادبیات در این المان به کار رفته است.

وی بیان کرد: عناوین این کتب با هماهنگی امور کتابخانه‌ها انتخاب و کار شده است.

ایرانپور با بیان اینکه نظر  رسانه‌های اجتماعی و فضای مجازی به این طرح جلب شده است یادآور شد: این هنر شهری قرار است در روزهای آینده نورپردازی شود تا در شب نیز دید و جلوه مناسبی داشته باشد.

عاطفه یکی از عابرانی که از حاشیه نماد یار مهربان می‌گذشت هم درباره آن گفت: من به دلیل سکونت در این منطقه زیاد از این مکان عبور می‌کنم، همیشه این مسیر برایم بی‌روح و کسل کننده بود اما در چند هفته اخیر که نماد کتابخانه نصب شده است با شوق و انگیزه دیدن آن از این پیاده‌رو عبور می‌کنم.

او با قدردانی از سازندگان آن بیان کرد: کتاب غذای روح است و دیدن آن هم به ما نشاط و امید به زندگی می‌دهد چه برسد به خواندن کتاب.

" یار مهربان " ، نمادی که نظرها را در اصفهان به خود جلب کرد

اما علی براتی یک دانشجو که با دیدی موشکافانه به بررسی دقیق عناوین کتاب‌های موجود در این قفسه‌ها می‌پرداخت گفت: دیدن این کتابخانه مرا سر ذوق آورده تا جایی که تصمیم دارم روزانه حتی اگر شده برای چند دقیقه مطالعه کنم، خیلی از این عناوین کتاب‌ها را شنیده بودم اما هنوز نخوانده‌ام و تصمیم گرفتم به مرور آن‌ها را تهیه و مطالعه کنم.

این جوان افزود: کاش در این محیط یک سری نیمکت و سایه‌بان هم برای نشستن و مطالعه نصب می‌شد تا در همین فضای شاد و دلنشین برای دقایقی عابران به مطالعه بپردازند.

برخی نتایج تحقیقاتی دانشگاه اصفهان نشان می‌دهد تنها پنج درصد از جمعیت جامعه ترجیح می‌دهند اوقات خود را با مطالعه پر کنند. حال باید دید این بی‌میلی به مطالعه به دلیل نبود انگیزه در افراد جامعه برای مطالعه است یا گرانی کتاب و یا دشواری دسترس به کتاب‌های امانی.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن