تهران
چه کسی به بهشت میرود؟
[ad_1]
به گزارش ایرنا، درحالیکه منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران پس از جلسه ای، از اعلام اسامی ۴۱ نفر به عنوان داوطلب و نامزد تصدی پست شهردار تهران سخن گفته اند، اما گمانه زنی ها و پیش بینی ها حاکی از آن است که منتخبان مردم، در نهایت ۶ نفر را به عنوان نامزد نهایی اعلام و برنامه های آنان را بررسی خواهند کرد.
در همین ارتباط سخنگوی منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: ۲۱ منتخب شورا ۴۱ گزینه را برای تصدی پست شهردار آینده پایتخت انتخاب کردند.
“مهدی اقراریان” عصر شنبه یک هفته پیش در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا گفت: ۲۱ عضو منتخب شورای ششم شهر تهران طی جلسه ای گزینه های خود را معرفی کردند و در نهایت ۴۱ گزینه برای این پست در نظر گرفته شد.
وی با بیان این که اعضای شورای منتخب در جلسات گذشته اقدام به احصا ۱۰ شاخص اصلی کرده بودند، افزود: در این جلسه با توجه به شاخص های مطرح شده اسماعیل احمدی مقدم، عباس اکبری، محمود ایلخان، معصومه آباد، جمال آبرومند، مهرداد بذرپاش، محمد پژمان، پژمان پشمچی زاده، محسن پیرهادی، علیرضا جاوید، علیرضا جعفری، غلامرضا جلالی، مهدی جمالی نژاد، علی حاجی زاده، مازیار حسینی، هابیل درویش، حسین دهقان، فرهاد رهبر، علیرضا زاکانی، محمد علی شجاعی، سید جواد شوشتری، محمود صلاحی، حسین طلا، مجتبی عبدالهی، عباس علی آبادی، محمد علی آبادی، کمال علی پور، پرویز فتاح، عبادالله فتح الهی، محمد رضا فلاح زاده، لطف الله فروزنده، محمد فروزنده، رستم قاسمی، قدرت گودرزی، محمد مخبر، صولت مرتضوی، مهدی مسکنی، سعید محمد، علی نیکزاد، مرضیه وحید دستجردی و سردار وحیدی را به عنوان کاندیداهای اولیه ارائه کردند.
پیش از این «مهدی چمران» منتخب ششمین دوره که سابقه طولانی در مدیریت شهری دارد، در واکنش به مطرح شدن اسامی تصدی پست شهردار به خبرنگاران گفته بود که این اسامی در فضای مجازی و گمانهزنی رسانهای است و هنوز ما وارد مصداق و اسم خاصی از سوی منتخبان شورای شهر تهران نشدیم.
وی هفته گذشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد که فشاری بر منتخبان مردم برای انتخاب شهردار آینده تهران وجود ندارد.
چمران با بیان اینکه اعضای شورای شهر تهران مسئول انتخاب شهردار پایتخت هستند، افزود: اعضای شورای شهر به صورت مستقل و آزاد شهردار جدید این کلانشهر را انتخاب می کنند همانطور که در قانون بر این موضوع تاکید شده است.
“مهدی اقراریان” عصر شنبه یک هفته پیش در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا گفت: ۲۱ عضو منتخب شورای ششم شهر تهران طی جلسه ای گزینه های خود را معرفی کردند و در نهایت ۴۱ گزینه برای این پست در نظر گرفته شد.
وی با تاکید بر اینکه هنوز تصمیمی در خصوص شهردار تهران گرفته نشده و هر وقت تصمیمی اتخاذ شود آن را اعلام می کنیم، خاطرنشان کرد: فشاری برای انتخاب شهردار آینده تهران ندیده ام به همین دلیل بحث فشار بر اعضای شورای شهر برای انتخاب شهردار را قبول ندارم.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران درباره برگزاری جلسات کمیته انتخاب شاخص های شهردار آینده تهران هم گفت: شاخص های انتخاب شهردار در کمیته مربوطه تقریبا به اتمام رسیده است.
چمران درباره تعیین زمانی مشخص برای تعیین گزینه نهایی شهرداری تهران افزود: هنوز زمان انتخاب شهردار مشخص نیست و روند تعیین گزینه نهایی بستگی به این دارد که ما چه تعداد گزینه داشته باشیم
به گفته وی از تعداد اولیه گزینه های احتمالی شهرداری تهران که باقی خواهند ماند ۱۰ نفر انتخاب میشوند و در مرحله بعد از میان آنها سه نفر و در نهایت یک نفر را به عنوان شهردار تهران انتخاب خواهیم کرد.
اما روز گذشته خبری مبنی بر انتخاب ۱۰ نامزد احتمالی شهرداری تهران و درخواست برنامه برای اداره پایتخت قوت گرفت؛ خبری که پایان گمانه زنی ها نبود و به دنبال آن ۶ نام «مازیار حسینی»، «مجتبی عبداللهی»، «محسن پیرهادی»، «علیرضا زاکانی»، «رستم قاسمی» و «محمد فروزنده» به طور غیر رسمی به عنوان نامزدهای تصدی پست شهردار تهران مطرح شد.
هرچند تا کنون هیچ یک از این نامزدها به طور شفاف واکنشی به این گمانه زنی ها نداشته اند، اما کاربران فضای مجازی مدعی هستند که این ۶ نفر گزینه نهایی هستند.
نقش مردم در انتخاب شهردار آتی پایتخت
منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران حدود ۱۰ روز پیش نیز با انتشار بیانیهای از شهروندان پایتخت دعوت کردند تا از طریق سایت شورای ائتلاف در انتخاب شهردار آتی این کلانشهر مشارکت کنند.
در این بیانیه آمده است که اعضای منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، پس از بررسی شرایط اولیه نامزدهای بالقوه، با انتخاب ۱۰ شاخص، با کمک شهروندان شهردار را انتخاب خواهند کرد.
بر این اساس، قوت تفکر و عمل انقلابی با روحیه جهادی، فهم اقتصادی و توانمندی در تأمین منابع مالی شهر، ساده زیستی و پاکدستی، برخورداری از روحیه مبارزه با فساد و فاقد تعارض منافع، مراقبت نسبت به اطرافیان و منتسبان و عدالت محوری، آشنایی کلی با قوانین، ساختارها، فرآیندهای مدیریت شهری و شناخت تهران و مسلط بر نظام مسائل شهر تهران، سابقه و تجربه مدیریتی موفق (اجرای پروژه های مهم و موفق)، توانایی اجماع سازی (قدرت مذاکره و تعامل با مجلس، دولت و سایر نهادها/ توانایی کارکردن با سلائق متنوع/ اجماع سیاسی کلان)، دارای رویکرد تحولگرا و جوانگرا و شناخت و نگاه فرهنگی- اجتماعی؛، از جمله شاخص های انتخاب شهردار آتی تهران عنوان شده است.
منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران حدود ۱۰ روز پیش نیز با انتشار بیانیهای از شهروندان پایتخت دعوت کردند تا از طریق سایت شورای ائتلاف در انتخاب شهردار آتی این کلانشهر مشارکت کنند.
منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، قابلیت رهبری و توانایی تشکیل تیم قوی و شبکه کاری منسجم و توان بکارگیری بدنه شهرداری و مدیران جوان، قابلیت ایجاد تعاملات اجتماعی و ارتقای مشارکت مردمی و روحیه مردمی، میزان هماهنگی و همسویی با مصوبات شورای شهر منتخب را از دیگر شاخص های شهردار آتی تهران برشمردند.
در بیانیه منتخبان ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر تهران آمده است که این فرآیند منجر به رتبه بندی افراد و شناخت شرایط هر یک از نامزدها در شاخص های مختلف می شود که بر اساس آن، از تعدادی از نامزدها که تناسب بیشتری با ۱۰ شاخص ذکر شده داشته باشند، برای ارائه چارچوب برنامه های خود در مدیریت شهری و گفت و گو با اعضای منتخب، دعوت بعمل می آید.
در این اطلاعیه تاکید شده است که در نهایت، پس از استماع نظرات تمامی نامزدهای نهایی و بحث و بررسی در مورد هر یک، تصمیمگیری برای انتخاب شهردار انجام خواهد شد.
منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران به منظور بهره مندی از نظرات مردم بخصوص صاحب نظران در این حوزه، از شهروندان خواسته اند برای ارائه نظرات و پیشنهادات از امروز پنجشنبه مورخ ۱۷ تیر تا روز سه شنبه ۲۲ تیرماه به نشانی اینترنتی www.shorayeetelaf.com مراجعه کنند.
شاخصهای انتخاب شهردار آتی از نگاه منتخبان شورا
در این بین برخی منتخبان شورای ششم پایتخت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، برخی مولفه های شهردار آتی تهران را مورد تاکید قرار دادند که در بین آنها شاخص هایی همچون غیرسیاسی، جهادی و متخصص بیشتر به چشم می آید.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر با تاکید بر اینکه تهران، شهرداری متخصص و غیرسیاسی می خواهد، گفت: برای انتخاب شهردار پایتخت شاخصی به عنوان چهره ملی نداریم.
«ناصر امانی» با اشاره به اینکه بر اساس شاخص ها و معیارهای مصوب شده از سوی منتخبان شورای شهر که در هفته های گذشته طی یک روند عملی مشخص شد، معیار یا شاخصی به نام چهره ملی مطرح نشده و به نظر می رسد شاخص چهره ملی بودن شهردار آینده پایتخت، ایده آل و تمایل یک یا ۲ نفر از اعضا است.
وی ادامه داد: در تمام جلساتی که حول تعیین شاخص های شهر آینده تهران رایزنی کردیم، گفته شده که شهردار تهران باید از قدرت تعامل و اجماع سازی ارکان نظام برای پشتیبانی از مدیریت شهری بهره مند باشد و بنابراین چهره ملی بودن، لزوما شهردار آینده تهران نیست.
امانی افزود: بیش از آنکه عنوان چهره ملی برای اکثریت شورا مطرح باشد، شهردار پایتخت باید توانایی و قدرت اجماع سازی و جلب حمایت های قوای سه گانه را برای مدیریت شهری تهران داشته باشد.
منتخب ششمین دوره شورای شهر تهران با اشاره به گمانه زنی و ذکر گزینه های تصدی پست شهردار در رسانه ها گفت: هیچ یک از اعضا، فعلا فردی را برای این پست معرفی نکرده اند و قرار است منتخبان شورای شهر ششم وارد مصادیق شوند.
امانی با تاکید بر اینکه در نهایت این شورا است که تصمیم می گیرد چه فردی را براساس شاخص های مصوب شده انتخاب کند، خاطرنشان کرد: طبق روال قرار است اعضای شورای ششم رزومه گزینه های مطرح شده را دریافت کنند و سپس آنها را با معیارها بسنجند و درنهایت از افرادی که تونایی شان احراز شود، بخواهیم برنامه ارائه کنند.
ناصر امانی منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران: در تمام جلساتی که حول تعیین شاخص های شهر آینده تهران رایزنی کردیم، گفته شده که شهردار تهران باید از قدرت تعامل و اجماع سازی ارکان نظام برای پشتیبانی از مدیریت شهری بهره مند باشد.
منتخب شورای ششم شهر تهران گفت: شاخص ملی بودن اصلا در معیارهای مصوب شده از سوی کمیته ۹ نفره و اعضای منتخب شورای شهر ششم مطرح نیست و این بحث بیشتر در رسانه ها و شبکه های مجازی مطرح شده است.
وی عنوان کرد: اگر هم برخی افراد نظرشان انتخاب شهرداری با چهره ملی است هیچ مشکلی نیست؛ هر منتخبی حق انتخاب دارد و در نهایت اعضا با توجه به معیارها شهردار آینده را انتخاب می کنند.
منتخب شورای ششم با بیان اینکه، هر چه تعداد گزینه ها بیشتر باشد میدان انتخاب و دید اعضا نیز گسترده تر می شود و البته قدرت انتخاب نیز بالاتر می رود، گفت: در نهایت سعی می کنیم براساس تعهدی که به شهروندان داده ایم، عمل کنیم.
امانی ادامه داد: به طور قطع اولویت اعضا یک چهره جهادی و عملیاتی است و از همان روز اول گفته ایم که تلاش اعضا بر این است که شهر تهران یک مدیریت شهری غیرسیاسی داشته باشد.
وی گفت: نظر شخصی بنده هم همین است؛ یعنی فردی جهادی و با روحیه ای عملیاتی به عنوان شهردار آینده تهران انتخاب شود.
دیگر منتخب شورای ششم شهر تهران در ارتباط با شاخصهای یک شهردار ایدهآل برای آینده پایتخت گفت: شهردار علاوه بر تعهد و تخصص باید فردی جهادگر باشد؛ یعنی این قابلیت را در خود ببیند که فرایندها را متصل به نتیجه کرده و مانعی را برای رسیدن به هدف بر سر راه خود نبیند.
«احمد صادقی» توضیح داد: یک مدیر جهادی عرصه فعالیت خود را میدان جنگ دانسته و از جان و مال و آبروی خود برای رسیدن به هدف والای خود که همانا خدمت به مردم است، میگذرد.
وی ادامه داد: مدیریت شهری به ۲ بخش مدیریت بدنه و ساختار شهرداری و مدیریت خارج از شهرداری مرتبط است و این فرد باید توانایی مدیریت در ۲ حوزه را داشته باشد.
به گفته صادقی، شهردار آینده پایتخت علاوه بر اینکه باید شهر را شناخته و سابقه اداره آن را داشته باشد باید بتواند با قوای سهگانه تعامل داشته و مطالبات شهر را از آنان پیگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: آنچه باید جدا از شاخصهای متداول همچون تعهد و تخصص در شورای ششم و موضوع انتخاب شهردار مدنظر قرار گیرد این است که بهدنبال انتخاب فردی برای اداره پایتخت باشیم که تحول گرا بوده و در تراز ملی فعالیتهایی را در کارنامه داشته باشد.
یکی دیگر از منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شهردار آینده پایتخت باید برای اداره تهران برنامه داشته و جهادی باشد، گفت: شهردار آینده زمان زیادی برای آزمون و خطا و هزینه کردن از جیب مردم ندارد.
«سید احمد علوی» درباره انتخاب شهردار آتی تهران اظهار داشت: تهران امروز را نمی توان با تصمیمات خلق الساعة اداره کرد.
وی با تاکید بر اینکه کوچکترین تصمیمات در تهران ممکن است اثرات بزرگی در دیگر بخش ها داشته باشد، گفت: بنابراین شهردار آینده باید برای اداره تهران برنامه داشته باشد؛ برنامه ای که با سیاست های کلی نظام، برنامه های توسعه ای و مصوبات شورا هماهنگی لازم را دارا باشد.
علوی با بیان اینکه انتخاب شهردار جهادی برای تهران ضروری است، گفت: مدیر جهادی ۲ خصلت دارد؛ اول اینکه باید دارای روحیه و منش جهادی و دوم اینکه در میدان حاضر باشد و از قضا شهرداری تهران، بهشدت به مدیری احتیاج دارد که بیش از ستاد، در میدان فعال باشد.
سید احمد علوی منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران: شهردار آینده پایتخت باید برای اداره تهران برنامه داشته باشد؛ برنامه ای که با سیاست های کلی نظام، برنامه های توسعه ای و مصوبات شورا هماهنگی لازم را دارا باشد.
به اعتقاد وی، مدیری که در دفترش بنشیند نتیجه کارش سالها معطلی در ساخت تونل رسالت می شود؛ پیمانکار، پرسنل، کارگران و به طور کلی خانواده بزرگ شهرداری تهران، وقتی شهردار را در میدان ببینند با روحیه بیشتری کار می کنند و این جهادی بودن به آنها نیز منتقل می شود.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: شهردار براساس قانون رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران نیز هست و به عنوان فردی که باید بحران ها را در این شهر مدیریت کند، باید بتواند در لحظه تصمیمات درست اتخاذ کند.
وی خاطرنشان کرد: تهران شهر بزرگ و پیچیده ای است و می تواند آبستن حوادث مختلف باشد؛ اگر در تهران اتفاقی رخ دهد، شهردار باید بتواند تصمیمات درستی بگیرد و قاطعانه و بدون تردید تصمیمات را اجرا کند.
علوی گفت: تهران نیاز به شهرداری دارد که در عین سنجیدن تمام جوانب، تصمیمات قاطعی اتخاذ کرده و اجرا کند؛ تصمیمات لحظه ای و تغییر آنها در مدت کوتاه آسیب جدی به شهر و کارکنان وارد می کند.
وی افزود: وقتی کارکنان با چنین فردی مواجه شوند که صلابت لازم و قاطعیت را نداشته باشد، توان ۱۰۰ درصدی خود را به کار نمی گیرند و هر لحظه منتظر تغییر تصمیم ها هستند.
علوی با اشاره به اینکه تهران به فردی نیاز دارد که تحت تاثیر دیگران و جریان ها تصمیم گیری نکند، یادآور شد: شهردار آینده تهران نباید خود رای باشد و شور و مشورت را فراموش کند.
در این بین نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تهران شهرداری میخواهد که شهر را بشناسد، گفت: در دور بعد و برای نخستین بار شهردار پایتخت از بدنه شهرداری انتخاب شود.
«یحیی کمالی پور» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره مدیریت شهری آینده تهران و وظیفه مهم شورای شهر در انتخاب شهردار، گفت: شهردار وظایف خطیری را به عهده دارد و شورای شهر تهران نباید شهرداری را انتخاب کند که نگاه سیاسی اعضای شورا را تامین کند بلکه باید فردی را انتخاب کنند که ذائقه مردم را با عملکرد غیرسیاسی اش شیرین کند.
وی با بیان اینکه شهر تهران با چالش های فراوانی در حوزه ساخت و سازهای بیرویه، ترافیک و آلودگی هوا مواجه است، ادامه داد: برای حل این چالش ها نیازمند اقدام ملی و نیازمند مدیریتی مطلوب در پایتخت هستیم.
کمالی پور عنوان کرد: تهران شهرداری می خواهد که فارغ از مسایل سیاسی کار کند، هرچند که در حال حاضر تصور انتخاب شهردار بدون درنظر گرفتن مسایل سیاسی محال به نظر می رسد.
وی تاکید کرد که اعضای شورای شهر باید عملکرد افراد را در حوزه کلانشهر تهران بررسی کنند؛ البته اینکه فرد وابستگی به جریانی داشته باشد مهم نیست، بلکه مهم این است که شهردار تهران مدیریت خوب و بدون نگاه سیاسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه نظام ما به عنوان نظام مقدس جمهوری اسلامی استوار بر ارزش ایثار، جهاد، شهادت و پایمردی است و افزود: این موارد ارزش هایی هستند که نظام بر اساس آنها شکل گرفته و ارزشی بودن یعنی انسانی که نسبت به عملکردش در حوزه های مختلف متعهد باشد و به دنبال رانت و فساد نباشد.
کمالی پور با تاکید بر اینکه بهتر است شهردار آینده تهران از نیروهای خود این نهاد باشد، خاطرنشان کرد: اگر شخصی از بدنه شهرداری بیاید و این قابلیت را داشته باشد که شهردار شود، به طور قطع نسبت به گزینه های هم ردیف، برتری دارد.
به گزارش ایرنا، از گذشته روال گمانه زنی ها در بیشتر موارد برای مطرح شدن گزینه ای خاص و یا پنهان ماندن گزینه اصلی یکی از راهکارهای مدیران برای انتصابات و یا تصدی پست ها بوده است؛ روالی که باید دید نتیجه آن این بار چه کسی را مستاجر جدید بهشت خواهد کرد.
منبع