فارس
معاون دانشکده پزشکی لارستان:بدترین وضعیت کرونایی بر جنوب فارس حاکم است
[ad_1]
وحید یگانه، شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:با آخرین بررسی وضعیت رنگ بندی کرونا، شهرهای لار، لطیفی، خور، آشنا، بالاده ، بیرم، دشتی، کهنه، کورده خنج و دهستان درز وسایبان در وضعیت فوق قرمز کرونایی و همچنین براک، ده فیش، محمله، جویم، صحرای باغ و سده نیز وضعیتی قرمز دارند.
وی ادامه داد:روز گذشته (جمعه) اول تیرماه ۱۴۰۰ در حالی سه نفرفوتی بر اثر بیماری کووید ۱۹ در خنج گزارش شده که این شهرستان هم اینک وضعیت بغرنج و سیاه کرونایی دارد.
او گفت: این در حالی است که وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم و شهروندان نیز در نازل ترین و پایین ترین سطح ممکن قرار دارد.
یگانه اضافه کرد: دورهمی ها ، تجمع های گروهی ، برگزاری آیین های گوناگون، عادی انگاری و سبک شمردن ها مهمترین عامل بروز و حاکم شدن این وضعیت است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز گفت: ادامه این روند طی روزهای آینده نیز بحرانی ترین وضعیت و شرایط را بر منطقه حاکم خواهد کرد.
عبدالله هاشمی اضافه کرد: در شرایط ناپایدار فعلی اقشار آسیب پذیر جامعه از جمله بیماران خاص و آنهایی که در تامین هزینههای درمان با مشکل روبهرو هستند بیشترین لطمه را متحمل میشوند و وظیفه تکتک اقشار جامعه است که به نوبه خود در کنترل این ویروس تلاش کنند؛ اما در کمال تأسف و به رغم تذکرات متعدد باید گفت، آنچه به جایی نرسد فریاد است.
او بیان کرد: به نظر می رسد تاکنون نشست ها و بیانیه ها و تذکرات از سوی ستاد کرونا در موج پنجم اثرگذار نبوده و روز به روز وضعیت و شرایط شکننده تر و ناپایدارتر می شود.
یگانه گفت: به میزان افزایش بستری ها و مبتلایان و بحرانی شدن وضعیت در موج پنجم، عادی انگاری ها و ساده انگاری نیز به شدت رو به گسترش است، مردم کمتر ماسک می زنند و تجمع افراد نیز بیشتر شده است.
بخش سوم کرونایی در بیمارستان لار فعال شد
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز اعلام کرد: هم اینک تمام تخت های بیمارستانی و بخش های کرونایی در سه شهرستان لارستان، خنج و اوز تکمیل شده است.
امین والی پور اضافه کرد: بخش یک و دو ICU کرونا و بخش تنفسی بیمارستان لار پر شده و بخش سوم کرونایی از امروز شنبه دوباره راهاندازی شد.
به گفته معاون درمان علوم پزشکی لارستان از هفته گذشته تعداد بیماران بستری دائم و سرپایی که به صورت روزنه دارو دریافت میکنند در بیمارستان امام رضا(ع) لار افزایش یافته است.
در حال حاضر اوز فعلا وضعیت مناسبی دارد ولی آنطور که امین والیپور گفته تعداد بیماران کرونایی در بیرم و خنج دوباره در حال افزایش است؛ اما پیشبینی میشود که هر سه بیمارستان دیگر نیز همچون لار تعداد بیمارانشان افزایش پیدا کند.
والیپور ارائه خدمات به صورت سرپایی به بیماران کرونایی را علت بلاک نشدن بیمارستان لار میداند و گفت: کرونای دلتا مهمترین دلیل افزایش تعداد بیماران بدحال است.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی لارستان تفاوت پیک پنجم با پیکهای قبلی را افزایش تعداد بیماران بدحال اعلام کرد و گفت: بستریها از تمام ردههای سنی اعم از کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان هستند.
والیپور با ابراز نگرانی نسبت به افزایش درگیری مادران باردار و پرخطر به کرونای دلتا نیز گفت: روزانه بین سه تا چهار مادر باردار در بیمارستان بستری میشوند و یا خدمات را به صورت سرپایی دریافت میکنند.
شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد و بتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد و در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد مشکوک ابتلا به کرونا در قم مثبت گزارش شده و این موضوع خود مقدمهای شد برای تایید حضور ویروس کرونا در ایران و تدابیری که نیاز بود در سطح ملی و استانی اندیشیده شود.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است.
وزارت بهداشت و ستاد ملی مدیریت کرونا نیز هشدار داده اند که رعایت پروتکل های بهداشتی هم اینک تا حد قابل ملاحظه ای کاهش یافته و چنانچه رعایت این پروتکل ها به ۸۵ درصد نرسد، اقدامات برای مقابله با کرونا نیز کار ساز نخواهد بود، نه تنها شاهد افزایش پروتکل های بهداشتی نیستیم بلکه هر روز نیز پایین می آید.
منبع