بوشهر
جنگلهای حرا در استان بوشهر نیاز به حفاظت دارند
[ad_1]
به گزارش ایرنا، فرهاد قلی نژاد روز دوشنبه با گرامیداشت روز جهانی جنگلهای مانگرو به رسانهها اعلام کرد: این جنگلها از جمله زیستبومهای ارزشمند و زیستگاههای غنی هستند که نقشی مهم در ریز اقلیم (میکروکلیمای) هر منطقه دارند و از جلوههای بینظیر طبیعی در سواحل هستند.
وی با اشاره به اینکه جنگلهای مانگرو نقش موثری در زمینه تولید اکسیژن و جذب آلودگیهای محیط زیستی دارند، افزود: با توجه به جایگاه این جنگلها در تنوع زیستی، حفاظت از آنها در برابر تخریب و آلودگیهای محیط زیستی ضروری است.
قلی نژاد ادامه داد: جنگلهای مانگرو در سواحل این استان از جمله تالاب نایبند، پارک ملی دریایی دیر- نخیلو و تالاب دیر وجود دارند که در توسعه و بهرهبرداری از دریا و سواحل باید به محدوده رویشگاهی آنها توجه کرد و تالابها و خورها به عنوان بستر رویشگاهی و حیات این جنگل ها حفاظت و از تخریب تالاب ها و خورها جلوگیری شود.
قلی نژاد تاکید کرد: مانگروها میراث طبیعی ساحل و دریا هستند که همه باید برای حفاظت از آنها تلاش کنند.
جنگلهای حرا ( مانگرو) تالابهای حاصل خیزی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری هستند که ویژگیهای عملکردی و ساختاری منحصر به فردی دارند، در ایران از شرق دریای عمان تا غرب خلیج فارس ادامه پیدا کرده و بندر دیر در ۲۰۸ کیلومتری جنوب بوشهر آخرین پراکنش این اجتماعات گیاهی در نواحی شمالی خلیج فارس است.
حفاظت سواحل از گزند سیلاب و سونامی و پیشگیری از فرسایش آنها، پشتیبانی چرخه مواد مغذی موجود در آب، تولید اکسیژن، وابستگی گونههایی از ماهیان و میگوها به این درختان، تهیه مواد اولیه رزین و تانن، تاثیرگذاری مثبت در چرخه مواد غذایی، به دام انداختن آلایندههای دریایی، تعدیل تغییرات اقلیمی قرن و پیشگیری از اسیدی شدن آب، کاربرد مانگروها در ترکیبات دارویی و جذب توریست؛ این همه بخشی از دلایلی است که برای حفاظت از این جنگلها کافی به نظر میرسد.
منبع