کردستان
دانشگاه کردستان در آخرین رتبهبندی جهانی ۱۱۸ پله ارتقا یافت
[ad_1]
رحمت صادقی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دانشگاه کردستان در این رتبه بندی همچنین رتبه ۳۶ کشوری (کل دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور اعم از دانشگاههای جامع، دانشگاههای صنعتی، دانشگاههای هنر، دانشگاههای آزاد، پژوهشگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی) و همچنین در میان دانشگاههای جامع کشور رتبه ۱۶ را کسب کرد.
وی با بیان اینکه نظام رتبهبندی وبومتریکس حدود ۳۱ هزار مرکز علمی پژوهشی جهان را بر اساس معیارهای تاثیر، دسترسی و سرآمدی رتبهبندی میکند، افزود: این رتبهبندی توسط آزمایشگاه سایبرمتریک اسپانیا به صورت ۲بار در سال انجام میگیرد و بر اساس جدیدترین ارزیابی منتشر شده در مرداد جاری ، ۷۰۴ موسسه ایرانی در لیست ۳۱ هزار موسسه علمی این رتبهبندی قرار دارند که دانشگاه کردستان در جایگاه ۳۶ قرار گرفته است.
رییس دانشگاه کردستان اضافه کرد: رتبه جهانی دانشگاه کردستان در نظام رتبهبندی وبومتریکس در سالهای ۲۰۱۸, ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب ۲ هزار و ۵۷۳، ۲ هزار و ۴۴۰ و ۲ هزار و ۲۲۷ و رتبه کشوری دانشگاه نیز به ترتیب ۴۷, ۴۲ و ۴۲ بوده است و همچنین در نسخه قبلی منتشر شده این رتبهبندی در ژانویه ۲۰۲۱، دانشگاه کردستان جایگاه ۲ هزار و ۵۵ جهانی را کسب کرده بود.
صادقی گفت: دانشگاه کردستان در سالهای اخیر با بروز رسانی پروفایلهای خود در نظامهای رتبهبندی و دیتابیسهای بینالمللی و همچنین ارسال و ثبت دادههای مورد نیاز توانسته است جایگاه مناسبی در سیستمهای رنکینگ کسب کند.
رتبه ۸۰۰-۶۰۱ دانشگاههای جهان، رتبه ۱۶۵ در بین دانشگاههای جوان جهان، رتبه ۱۳۳ در بین دانشگاههای آسیایی در نظام رتبهبندی تایمز، موفقیت چشمگیر در رتبهبندی موضوعی تایمز۲۰۲۱، حضور در بین ۲۰ دانشگاه ایرانی در سیستم رتبهبندی یومالتیرنک ، کسب رتبه ۱۱ دانشگاههای جامع کشور در اولین حضور دانشگاه کردستان در رتبهبندی جهانی ISC و همچنین کسب رتبه ۴۰۰-۳۰۱ در جدیدترین فهرست نظام رتبهبندی موضوعی شانگهای ۲۰۲۱ در حوزه علوم کشاورزی، از جمله رتبه های برتر این دانشگاه بود که صادقی به آن اشاره کرد.
دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیسهای دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه و فنی – مهندسی بیجار است و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
این دانشگاه با پذیرش بیش از ۶۰۰ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
منبع