اصفهان
بخش درمان اصفهان برای مقابله با موج کرونا با کمبود پرستار مواجه است
[ad_1]
طاهره چنگیر روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هم اینک نسبت آزمایش مثبت در حال افزایش است به نحوی که ۴۵ درصد آزمایشها مثبت اعلام میشود که این به معنای چرخش ویروس بین مردم و حاصل تجمع و استفاده نکردن از ماسک است.
وی افزود: ماه گذشته پذیرش روزانه بیماران کرونایی دراستان اصفهان بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر و ترخیص ۱۵۰ نفر بود که در بازه زمانی یک ماهه این رقم با بالای ۴۵۰ نفر پذیرش و ترخیص ۲۵۰ نفر رسید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: از نظر پوشش جمعیتی، در یک نوبت ۱۰.۲ درصد جمعیت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی واکسن دریافت کرده اند و واکسیناسیون، رانندگان حمل و نقل عمومی شهری، ریلی، جاده ای، دریایی و هوایی،زندانیان سراسر کشور، معلمان،خبرنگاران و بیماران دیابتی و باقیمانده بیماران صعب العلاج و بیماران خاص و نادر ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: اغلب افراد بستری در بخش های ویژه دیگر بیماران مسن بالای ۸۰ سال نیستند بلکه افراد ۳۰ تا ۵۰ سال در آی سی یوها بستری هستند.
چنگیز از افتتاح مرکز تجمیع واکسیناسیون در مناطق رهنان و ملک شهر خبر داد و افزود: ما با مشکل کمبود پرسنل پزشکی و خستگی کادر درمان مواجه هستیم و پزشکان و پرستاران ما بیش از ظرفیت و توان خود خدمت میکنند.
وی ادامه داد: ما با افزایش تخت بیمارستانی مشکلی نداریم اما کادر درمان دچار خستگی هستند و هم اینک ۳۰۰ پرستار برای اضافه کردن ظرفیت تختها در سه شیفت کم داریم تا سیکل کرونا شکسته شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: کادر درمان همه ظرفیت خود را برای کرونا گذاشته است اما یک عده از صنوف بدون توجه به مصوبات ستاد کرونا همچنان مشغول به کار هستند.
وی بیان داشت: در حالی تراکم بیماران روزانه در بیمارستانها و بستری در حال افزایش است که کلینیکهای سرپایی نیز افزایش یافته است و برخی بیماران فقط دارو دریافت میکنند و به منزل میروند.
چنگیز ادامه داد: افزایش تعداد بیماران کرونایی ظرف مدت یک ماه از زیر ۲۰۰ به ۴۵۰ نفر و آمار کلی بستری ها در اول تیر ۹۲۸ نفر و در ابتدای پنج روز نخست مرداد ماه به ۲ هزار و ۲۵۰ نفر بیمار بستری رسیده است که بیشتر آنها متعلق به شهر اصفهان هستند.
وی با بیان اینکه ما با یک بی توجهی عمومی از سوی مردم در مواجه با کرونا روبه رو هستیم،گفت: وضعیت بیمارستانها به نحوی است که تا آخر هفته جاری ظرفیت بیمارستان الزهرا پر میشود و دیگر تخت خالی نخواهیم داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تاکنون بیش از ۶۵۱ هزار دز واکسن تزریق کردهایم که این ظرفیت بین مرد و زن مساوی است و ۱۲۷ هزار نفر ۲ دز را دریافت کرده اندو بیش از ۵۱۴ هزار نفر یک دز واکسن را دریافت کرده اند که از لحاظ ایمنی هنوز ناقص است.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم اینک ۲هزار و ۲۵۰ تن بیمار کرونایی در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه بستری هستند که از این میان ۳۱۵ تن در بخش مراقبتهای ویژه بسر میبرند.
منبع