اصفهان
ارزش سالانه صادرات فولاد آران و بیدگل به ۵۰۰ میلیون دلار میرسد
[ad_1]
به گزارش ایرنا، حسین حسینزاده یکشنبه شب همزمان با گرامیداشت سالروز شهادت محمود صارمی و روز خبرنگار (۱۷ مرداد) در نشست خبری، با اشاره به تولید سالانه افزون بر یکهزار تن فولاد در مجتمع کویر آران و بیدگل افزود: نیمی از محصولات این مجتمع به ۱۵ کشور جهان صادر میشود.
وی خاطر نشان کرد: ۶۵۰ نیروی جوان تحصیلکرده و بومی در مجتمع فولاد آران و بیدگل شاغل شدهاند که با اجرای طرح های توسعهای، برنامه جذب حدود ۵۰۰ نیروی تحصیل کرده در دستور کار است.
وی در پاسخ به سووال خبرنگاران در مورد میزان مصرف آب در مجتمع فولاد کویر اظهار داشت: این مجتمع برای تامین آب، ۹۰ لیتر پساب فاضلاب از کاشان خریداری کرده است که این مقدار، استفاده شرکت از سفره های آب زیرزمینی منطقه را به صفر خواهد رساند.
رییس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر ادامه داد: بر پایه آمار اعلامی از سوی اداره آب و فاضلاب آران و بیدگل، ۸۸ درصد مصرف آب در شهرستان مربوط به بخش کشاورزی، هشت درصد مصرف شرب و چهار درصد در بخش صنعت است که مجتمع فولاد کویر کمتر از پنج درصد مصرف میکند.
به گفته وی، بنابر نظر کارشناسان برای تولید یک کیلوگرم هندوانه ۵۰۰ لیتر آب مصرف میشود در حالی که تولید یک کیلوگرم فولاد به کمتر از نیم لیتر آب نیاز دارد که لازم است ارزش افزوده هر محصول را حساب کنیم و به ارزش هر کدام در چرخه تولید کشور پی ببریم.
وی اضافه کرد: بنا بر اظهارات مدیر آب و فاضلاب آران و بیدگل افزون بر ۲۵۰ حلقه چاه با خروجی افزون بر سه هزار لیتر تنها در بخش کشاورزی شهرستان فعال است که سهم مجتمع فولاد ۲ حلقه چاه آب شور با خروجی ۲۰ لیتر بر ثانیه است که به زودی با ورود پساب کاشان به مجتمع این ۲ حلقه چاه هم از رده خارج خواهد شد.
حسینزاده با بیان اینکه تصفیه خانه تکمیلی پساب مجتمع فولاد کویر با ظرفیت ورودی ۹۰ لیتر بر ثانیه با هدف تصفیه پساب شهری کاشان و استفاده از این منبع آبی در صنعت ساخته میشود، افزود: بهره برداری از این طرح از یک سو موجب قطع نیاز به برداشت از منابع آب زیرزمینی منطقه شده و از سوی دیگر معضلات زیست محیطی ناشی از جاری شدن پساب شهری در محیط طبیعی و استفاده نادرست آن در بخش کشاورزی را مرتفع میکند.
وی خاطر نشان کرد: ساخت این تصفیهخانه با رویکرد بومیسازی و ارتقای دانش فنی داخل کشور انجام شده و طراحی آن از سوی مهندسان خارجی و بخش عمده ای از ساخت، تامین و نصب توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته است.
به گفته وی، آب حاصل از این تصفیه خانه در سامانه خنککننده خطوط تولید این مجتمع مورد استفاده و بازچرخانی مجدد قرار میگیرد و هیچگونه پساب خروجی نخواهد داشت.
رییس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر خاطر نشان کرد: این مجتمع همواره تلاش کرده است با عمل به مسوولیتهای اجتماعی خود در حوزههای اقتصاد، جامعه و محیط زیست، در مسیر نیل به توسعه پایدار قدم برداشته و زمینه توسعه مطلوب و ماندگار همه جانبه را در منطقه و کشور فراهم کند.
حسین زاده با بیان اینکه مجتمع فولاد کویر همواره مصمم به حرکت در راستای حفظ محیط زیست بوده و به هیچ قیمتی حاضر به لطمه به محیط زیست نبوده و نخواهد بود، تصریح کرد: در راستای حفظ محیط زیست حدود ۷۰ هکتار جنگل کاری در قالب کاشت افزون بر ۲۰ هزار اصله درخت در مجتمع و اطراف آن انجام شده است و خروجی پساب این شرکت با ایجاد و راه اندازی تصفیه خانه به صفر رسیده است.
در این آیین از خبرنگاران و اصحاب رسانه شهرستان آران و بیدگل تجلیل به عمل آمد.
مجتمع فولاد کویر شهرستان آران و بیدگل با تولید افزون بر یک میلیون تن محصولات فولادی، بزرگترین تولیدکننده میلگرد در ایران و میلگردهای کلاف مورد مصرف در طیف وسیعی از صنایع پایین دستی در کشور است.
این مجتمع نخستین تولیدکننده میلگردهای فولادی با سامانه اتوماسیون صنعتی در کشور است که فعالیت تولیدی خود را از سال ۱۳۸۶ آغاز کرده است.
آران و بیدگل با جمعیت افزون بر ۱۰۳ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.
منبع