فارس
مرگ ۳۱۵ شهروند استان فارس در ۱۰ روز گذشته بر اثر ابتلا به کرونا
[ad_1]
مهرزاد لطفی روز یکشنبه در سیصد و هشتاد و سومین نشست ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید ۱۹، از افزایش نگران کننده آمار بستری بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان های فارس به مرز پنج هزار بیمار خبر داد.
وی گفت: با توجه به روند افزایشی موارد ابتلا به کرونادر استان فارس ، ورودی بیمارستان ها به شدت رو به افزایش است و با وجود تلاش های صورت گرفته برای توسعه تخت های بستری، بیماران در لیست انتظار بستری قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ابراز نگرانی از وضعیت موجود در استان فارس و افزایش آمار بستری بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان های فارس به مرز پنج هزار بیمار اظهار کرد: این آمارها نشانگر شدت بیماری زایی و مرگ آفرینی ویروس دلتای هندی و وضعیت فوق بحرانی در استان است، به طوری که روزانه شاهد جان باختن تعداد زیادی از مردم استان هستیم که علاوه بر خانواده های داغدار آنان، برای کادر درمان نیز بسیار دردآور است.
به گفته این مسوول، حتی بر اساس شواهد افراد بدون بیماری زمینه ای و افراد سالم و ورزشکار نیز به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
لطفی همچنین از آمار بالای مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته خبر داد و گفت: آمار بالای مراجعه به مراکز منتخب درمان سرپایی کروناویروس در استان و مثبت بودن درصد بالای تست های تشخیصی، نشان از شدت بیماری زایی و سرایت پذیری این ویروس دارد که نتیجه سهل انگاری ها نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی است.
او ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز با استفاده از تمام ظرفیت های موجود در حال ارایه خدمات به بیماران است، از عموم مردم خواست تا با جدی گرفتن بیماری کووید۱۹ و آسیب های جبران ناپذیر آن، مجموعه سلامت را در مبارزه با این بحران یاری رسانند.
لطفی در این نشست با اشاره به موفقیت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در انجام سریع واکسیناسیون از زمان تحویل تا تزریق در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این بحران سخت، علاوه بر ارایه خدمات به بیماران به ویژه مبتلایان به کرونا، با جدیت در حال انجام واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ است و برای افزایش سرعت این امر نیز مراکز انجام واکسیناسیون را افزایش داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: رعایت پروتکل های بهداشتی نسبت به کرونادر فارس به شدت کاهش یافته که این امر منجر به افزایش موارد بستری و مرگ و میر ناشی از این بیماری شده است، بنابراین هر فردی با رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی، در قبال آسیب دیدگان ناشی از بیماری کووید۱۹ مسوول است.
واکسیناسیون بیش از ۲۴ هزار بیمار صعب العلاج و خاص
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز گفت: بیماران خاص و صعبالعلاج از جمله گروه های در معرض خطر برای ابتلا به بیماری کرونا هستند و یکی از اهداف کمیته واکسیناسیون دانشگاه، ایمن سازی تمامی مبتلایان به بیماریهای خاص و صعب العلاج بر علیه بیماری کووید۱۹ است.
عبدالرسول همتی افزود: وجود بیماری زمینه ای از یک سو سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن این افراد میشود و از سوی دیگر به دلیل مراجعه مکرر این بیماران به مراکز درمانی برای دریافت خدمت، ریسک مواجهه آنان با کرونادر مقایسه با افراد سالم جامعه نیز بیشتر است.
همتی ادامه داد: بر همین اساس، مبتلایان به بیماریهای خاص و صعب العلاج، از گروه های اولویت دار دریافت واکسن کووید ۱۹ بوده و تلاش کمیته واکسیناسیون دانشگاه، ایمن سازی تمامی مبتلایان به بیماریهای خاص و صعب العلاج بر علیه بیماری کروناست.
او توضیح داد: در این راستا و با همکاری معاونت درمان دانشگاه، بیماران مبتلا به سرطان، دیالیز، هموفیلی، تالاسمی، MS (ام اس)، CF(فیبروزکیستیک)،SMA (آتروفی عضلانی نخاعی)، اوتیسم، پیوند اعضا، PID (نقص سیستم ایمنی بدن) و EB (پروانه ای) به عنوان گروههای پُرخطر شناخته شده و به صورت مرحلهای واکسن کرونا دریافت کرده اند.
بیماران مبتلا به دیابت واکسینه می شوند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه با برنامه ریزی و تلاش های انجام شده، ۳۴ هزار و ۸۱۳ دز واکسن کرونا برای ۲۴ هزار و ۲۶۰ بیمار خاص و صعب العلاج تزریق شده است، ادامه داد: در حال حاضر نیز، بیماران مبتلا به دیابت که انسولین دریافت میکنند، در اولویت دریافت واکسیناسیون بر علیه کووید ۱۹ قرار گرفته اند.
همتی یادآور شد: بیماران مبتلا به دیابت و دیگر بیماران غیرواگیر زمینه ای و صعب العلاج که تحت پوشش پزشک خانواده قرار دارند، می توانند برای دریافت واکسن کرونا به پزشک خانواده خود مراجعه و برای دریافت واکسن معرفی نامه دریافت کنند.
او اضافه کرد: اگر بیماری پزشک خانواده ندارد، اما مدارک و مستندات پزشکی مبنی بر ابتلا به بیماری دیابت و دیگر بیماری های غیرواگیر زمینه ای و صعب العلاج در دست دارد، می تواند برای دریافت معرفی نامه به پزشکان مستقر در پایگاههای سلامت مراجعه کند.
منبع