اصفهان

نگاه راهبردی اسماعیلی ظرفیتی برای تقویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

[ad_1]

سید محمد قلمکاریان روز  پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سوابق کاری و فعالیت‌های فرهنگی محمدمهدی اسماعیلی در صدا و سیما و آستان قدس رضوی، مدیریت ادراکی در سطح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای ایشان تسهیل می‌کند.

وی به سوابق اجرایی، اجتماعی، فرهنگی و علمی گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره و بیان کرد: اسماعیلی در زمان تصدی معاونت سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری اصفهان نقشه راه خوبی ترسیم و چشم انداز مطلوبی به وزارت کشور ارائه و برای نهادینه شدن بسیاری از الزامات در بخش‌های مختلف فرهنگ سازی کرد.

این مدرس دانشگاه و فعال فرهنگی اصفهان گفت: ویژگی مهم وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که ایشان جنس فرهنگ و هنر را خوب می‌شناسد.

قلمکاریان همچنین به این سخن امام خمینی(ره) که هنر دمیدن روح تعهد در کالبد آدمی است، اشاره و بیان کرد: به فرمایش رهبر معظم انقلاب هر پیام، انقلاب و فرهنگ مادامی که در قالب هنر ریخته نشود شانس نفوذ و گسترش ندارد و ماندگار نخواهد بود، از این رو هنر نقش اساسی در پیشبرد اهداف و نیازهای فرهنگی جامعه دارد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب بر استفاده از هنر به خصوص نمایش، فیلم، پویانمایی و دیگر هنرها تاکید دارند.

ضرورت نیاز سنجی و برنامه ریزی در قالب هنر

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه پیاده سازی مهندسی فرهنگی در بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارگشا خواهد بود، گفت: این وزارتخانه در گسترش و نهادینه کردن فعالیت ها، زمینه ها و آموزه های دینی و انقلابی نقش مهمی دارد که چنانچه در قالب هنر برای این بخش ها برنامه ریزی شود، اثربخشی آن تقویت خواهد شد.

قلمکاریان به اهمیت مقوله تربیت اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب متعقدند یک انقلاب اگر نتواند فرزند خود را تربیت کند مورد ملامت قرار می گیرد، از این رو نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه تربیت و آموزش های غیر رسمی بسیارمهم است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تولیدات فرهنگی و هنری هر کدام دارای یک برنامه درسی پنهان نیز هست، برنامه ریزی مطلوب برای آنها ضروری است.

 عضو هیات علمی دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر اصفهان اضافه کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای مدیریت خدمات و تولیدات، سامانه و فضای تربیتی مطلوبی را شکل دهد و افراد تربیت شده، متخصص و متعهد را برای مسئولیت های مختلف برگزیند.

قلمکاریان با بیان اینکه نیازمند تعریف خط مشی در بخش های مختلف وزارتخانه هستیم، افزود: چنانچه نیازها در قالب هنر تعریف شوند در تحقق آنها نیز موفق خواهیم بود.

به گفته وی، هیات اندیشه ورز متشکل از اصحاب فرهنگ، هنر ورسانه، فرهیختگان، اساتید، صاحب نظران، مسوولان و مدیران فرهنگی وکارآفرینان هنری ایجاد شود و در همه بخش های فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش آفرینی داشته باشد.

تقویت ایده پردازی و کارآفرینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

این فعال فرهنگی اصفهان گفت: باید طوری برنامه ریزی شود که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توسعه محصولات فرهنگی و هنری کسب و کارهای جدید و خلاقانه ایجاد شود.

قلمکاریان افزود: با توجه به شعار سال، حمایت و مانع زدایی از فرآیند تولید محصولات فرهنگی، هنری و رسانه ای، تلاش برای رسیدن به چشم انداز فاخر، مطلوب و خلاقانه این حوزه مهم است و باید تسهیل شود.

وی با بیان اینکه در آینده کارآفرینی و مشاغل جدید با تاکید بر حوزه  فرهنگ، هنر و رسانه خواهد بود، اظهارکرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به مرکز خلاقیت، نوآوری و شکوفایی نیاز دارد تا سطح تولیدات و محصولات فرهنگی و هنری ارتقا یابد و کسب و کارهای نوین ایجاد شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ایده پردازی مستمر در این بخش‌ها با توجه به شرایط کشور لازم است، گفت: گسترش مراکز رشد، هسته های فناور هنربنیان و شرکت‌های خلاق فرهنگی، هنری ورسانه ای ضرورتی انکارناپذیر است.

توجه عداات محور به مطبوعات و رسانه

قلمکاریان بیان کرد: در حوزه مطبوعات و رسانه ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای آموزش و ارتقای علمی این بخش قدم بردارد و بورسیه و تسهیلات تخصصی به اصحاب نخبه مطبوعات ورسانه ارائه دهد.

وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید وضعیت مطلوبی را برای فعالیت مطبوعات فراهم کند، افزود: رسانه‌ها دیده بان و چشم بینا و زبان گویای مردم هستند که با عدل و انصاف مسائل را مطرح و مشکلات و راهکارها را به مسوولان منتقل می کنند.

وی ادامه داد: رسانه ها جایگاه والا و ارزشمندی در جامعه دارند و لازم است به وضعیت معیشتی، رفاهی وخدماتی آنها توجه ویژه شود.

معاون و مشاور فرهنگی سابق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: در این میان توجه به مطبوعات و رسانه‌های محلی در شهرستان‌ها نیز با هدف عدالت فرهنگی ضروری است.

قلمکاریان تحقق عدالت فرهنگی و توجه به همه استان‌ها را ضروری دانست و گفت: لازمه بنیان این تغییرات، تعامل، هم اندیشی، گفت و گو و دریافت راهکارها و ایده های اهالی هنر و فرهنگ است.

فعال فرهنگی اصفهان به برگزاری اولین دوره تربیت نخبگان فرهنگ، هنر و رسانه در این استان اشاره و بیان کرد: برگزاری دوره‌های مشابه و استمرار آن نقش مهمی در بارش فکری و تدوین راهکارهای خوب و تربیت هنرمندان، کارافرینان ومتولیان فرهنگی متعهد ومتخصص خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی متولد ۱۳۵۴ و از طلاب دانش‌آموخته مدرسه عالی شهید مطهری و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی است.

عضو هیات علمی و مدیر گروه جامعه‌شناسی سیاسی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، مدیرکل ارزیابی برنامه‌های تولیدی سیما و مؤسس قرارگاه رسانه سازمان صدا وسیما، معاون فرهنگی‌ و اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری، معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان، عضویت در کارگروه تحول فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس رضوی، مشاور فرهنگی و اجتماعی رییس قوه قضاییه و معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی بخشی از سوابق اجرایی اسماعیلی است.

رییس‌جمهوری چهارشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۰ فهرست وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم را برای اخذ رای اعتماد نمایندگان قوه مقننه تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن