فارس

یک پژوهشگر سیاسی: امیرعبداللهیان در شأن تصدی وزارت امور خارجه است

[ad_1]

امین صادقی‌بکیانی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: کارگزاری که می خواهد اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی را پیش ببرد باید در تراز انقلاب اسلامی و وزارت امور خارجه کشور باشد و خوشبختانه امیرعبداللهیان از این ویژگی مهم برخوردار است.

وی سیاست خارجی را یکی از کلیدواژه‌های مهم در مبانی روابط بین‌الملل دانست و افزود: علل و عوامل مختلفی در قالب متغیرهای گوناگون به سیاست خارجی شکل می‌دهند که این متغیرها با عنوان منابع سیاست خارجی شناخته می‌شوند. در واقع ما با پنج منبع فردی، نقش گرایانه، حکومتی، جامعه‌محور و بین المللی در سیاست خارجی روبه رو هستیم.

مسئول مرکز مطالعات راهبردی خلیج فارس دانشگاه شیراز افزود: منبع فردی یا ویژگی‌های شخصیتی تصمیم‌گیرندگان‌ و سیاستگذاران خارجی که آنها را از دیگر افراد جامعه متمایز می‌کند، نقش بسزایی در شکل‌گیری ساختار سیاست خارجی دارد.

وی ادامه داد: ویژگی‌های شخصیتی، روانی، ادراکی و نظام باورها و حتی انگیزه فردی که می‌خواهد به عنوان تصمیم‌گیرنده در عرصه سیاست خارجی ظاهر شود از اهمیت زیادی برخوردار است.

صادقی‌بکیانی اضافه کرد: این ویژگی‌ها با پایگاه طبقاتی، خاستگاه فکری و عقیدتی، تجربیات شخصی، عادات، استعداد، جامعه پذیری و نوع آموزشی که افراد مختلف فرا می گیرند، ارتباط مستقیمی دارد.

وی با بیان اینکه وزیر امور خارجه به عنوان کارگزار و یکی از منابعی پنج‌گانه‌ای که به سیاست خارجی ما شکل می دهد، نقش بسزایی در پیشبرد اهداف کشور در این عرصه دارد، گفت: پیشینه آموزشی فردی که قرار است سکان وزارت امور خارجه کشور را به عهده بگیرد از اهمیت بسیاری برخوردار است.

صادقی‌بکیانی عنوان کرد: با رجوع به سوابق حسین امیرعبدالهیان درمی‌یابیم که ایشان از فارغ‌التحصیلان روابط بین‌الملل دانشکده وزارت امورخارجه هستند و مقطع کارشناسی ارشد و دکتری خود را نیز در دانشگاه تهران گذرانده‌ و در طول این سالها از تجارب استادان برجسته و ارزنده ای با گرایش‌ها و دیدگاه‌های مختلف بهره گرفته‌اند. می توان گفت سابقه تحصیلی ر امیرعبداللهیان حاکی از آن است که ایشان از نظام فکری و دانایی بسیار خوبی برای پیشبرد امور کشور برخوردار است.

وی افزود: برای گزینش فردی که بتواند به خوبی مسئولیت وزارت را به عهده بگیرد، باید توجه ویژه‌ای به سوابق و تجربیات شخصی فرد داشته باشیم.

این پژوهشگر حوزه علوم سیاسی اضافه کرد: فعالیت‌ها و بروز و ظهور  امیرعبداللهیان از کف و بدنه وزارت امور خارجه آغاز شده است. می توان گفت دو دهه فعالیت‌ ایشان در سطوح مختلف وزارت امور خارجه نشان می دهد که امیرعبداللهیان به عنوان یک کارگزار توانسته تجربیات قابل‌توجهی را در این عرصه کسب کند.

 صادقی‌بکیانی به برنامه‌های امیرعبداللهیان برای وزارت امورخارجه، اشاره و اضافه کرد: ایجاد رویکرد مناسب برای حل و فصل مسائل در سطح بین‌الملل و سازگار کردن سیاست خارجی نظام با تحولات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را می توان به عنوان مهمترین نقشه راه برای دولت سیزدهم مطرح کرد که خوشبختانه امیرعبداللهیان برنامه‌های بسیار خوبی برای تحقق این امر مهم ارائه کرده‌ است.

وی ادامه داد: امیرعبداللهیان به دلیل شناختی که نسبت به وزارت امور خارجه و منطقه خاورمیانه داشته‌اند سیاست خارجی متوازن را به عنوان اولویت‌های خود در دولت سیزدهم اعلام کردند. ایشان همچنین توسعه روابط همسایگی، آسیا محوری و اولویت دادن به اقتصاد در تعاملات خارجی به ویژه با همسایگان و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی را به عنوان برنامه‌های خود مورد تأکید قرار داد.

صادقی‌بکیانی بیان داشت: جذب نخبگان فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های مختلف کشور در بدنه وزارت امور خارجه، استفاده از دستاوردها و خروجی دانشگاه‌ها در حوزه علوم سیاسی و بین‌الملل، داشتن نگاه عالمانه و آینده‌پژوهانه و تلاش برای احیای دانشکده وزارت امور خارجه از دیگر برنامه‌های آقای صادقی برای پیشبرد اهداف این وزارتخانه به شمار می‌رود.

وی با اعتقاد به اینکه به کار بردن کلیدواژه اولویت گذاری حاکی از شناخت فرد نسبت به مسائل کشور و سیستم حکومتی است، گفت: اولویت گذاری یکی از موضوعات مهمی است که توسط امیرعبداللهیان مطرح شد. کسی که صحبت از اولویت گذاری می‌کند یعنی می داند که ما با مشکلات بسیاری رو به رو هستیم اما نیاز است که مسائل کشور با در نظر گرفتن منافع ملی اولویت گذاری شود.

صادقی‌بکیانی به نهادینه سازی‌ دستاوردهای مقاومت به عنوان یکی از برنامه‌های وزیر پیشنهادی امورخارجه اشاره کرد و گفت: برای ما به عنوان دانش‌پژوهان روابط بین الملل زمانی دستاوردهای مقاومت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می شود که این دستاوردها نهادینه سازی و حتی به صورت کلان تبدیل به نظریه شود.

وی در خصوص نگرش و سیاست  امیرعبداللهیان در رابطه با برجام، گفت: کسی که دانش بین‌الملل داشته باشد می داند که مذاکره هدف نیست بلکه ابزاری برای تسهیل دستیابی به منافع ملی است و خوشبختانه امیرعبداللهیان با این نگرش می تواند اقدامات مؤثری برای حل مشکلات کشور در این زمینه انجام دهد.

رییس دولت سیزدهم ۲۰ مرداد ماه فهرست پیشنهادی وزرای خود را برای اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی اعلام کرد؛ بررسی رای اعتماد شنبه ۳۰ مردادماه آغاز شده است. حسین امیرعبداللهیان از سوی رییس جمهور به عنوان وزیر امورخارجه به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شد.

حسین امیرعبداللهیان متولد سال ۱۳۴۳ شهرستان دامغان و دانش آموخته کارشناسی روابط دیپلماتیک از دانشکده وزارت امور خارجه،کارشناسی ارشد روابط بین الملل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و دکتری تخصصی روابط بین الملل از دانشگاه تهران است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن