کردستان

ارتباط جامعه با دانشگاه توسعه را تسریع می‌کند

[ad_1]

 به گزارش ایرنا، شیوا قاسمی پور روز شنبه در همایش “آموزش عالی کردستان، گذشته حال و آینده” اظهار داشت: توسعه آموزش عالی می تواند منجر به توسعه همه جانبه استان به ویژه در مسایل اقتصادی و معیشتی شود.

وی با بیان اینکه ایران کشوری غنی و توانمند است تاکید کرد: اگر از ظرفیت نخبگان و اتاق‌های فکر اساتید و صاحب نظران استفاده شود بسیاری از مشکلات حل و در مسایل مختلف موفق خواهیم بود.

نماینده مردم  مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی به راه اندازی پارلمان مجازی در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و  افزود: نرم افزاری طراحی شده که اساتید و نخبگان و صاحبنظران بتوانند نظرات خود را در بخش های مختلف برای کمک به مسایل آموزش عالی به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه دهند.

قاسمی‌پور با بیان اینکه برای نظارت بهینه بر مسایل آموزشی هفت کمیته در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است تاکید کرد: بازدیدهای میدانی و سفر به استان ها از جمله برنامه‌هایی است که کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بر آن تاکید داردو یکی از این سفرها به کردستان خواهد بود.

 وی به عملکرد حوزه نظارتی کمیسیون آموزش و تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت:  یکی از ابزارهایی که موکلان ملت در اختیار دارند سوال از وزیران و هیئت دولت است که ۴۶ سوال در همین زمینه توسط کمیسیون آموزش و تحقیقات مطرح شده و طرح تحقیق و تفحص از سازمان سنجش هم به صحنه علنی مجلس آمده است .

قاسمی‌پور با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ۱۰ سال گذشته از بهترین کمیسیون‌هایی بوده که توانسته کارهای خوبی در زمینه آموزش عالی داشته باشد گفت: با اقدامات خوبی که انجام شده حمایت از اساتید دانشگاهی و  رتبه بندی معلمان آموزش و پرورش به سرانجام رسیده است.

طرح جهش تولید دانش بنیان نیز از دیگر مسائلی بود که عضو هیأت رییسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی  مجلس شورای اسلامی به آن اشاره کرد و افزود: از فواید این طرح ارتباط دانشگاه با صنعت و تولید است که ادامه روند آن تحول بزرگی در تولید دانش خواهد داشت.

قاسمی پور گفت: لایحه کمک های حقیقی و حقوقی به فنی و حرفه‌ای نیز در دست اجراست.

معضل بیکاری ارتباطی با عملکرد آموزش عالی ندارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: معضل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی ناشی از عملکرد مراکز آموزش عالی نیست بلکه از شرایط اقتصادی سرچشمه می گیرد و به نوعی از لحاظ سیاسی هم متاثر شده است.

 خالد جعفری اظهار داشت : استقبال زیاد از تحصیلات دانشگاهی توسط جوانان در کنار توسعه کمی دانشگاه‌ها به ویژه بعد از انقلاب فرهنگی باعث شد تا مراکز آموزش عالی پناهگاهی برای جوانان در زمینه اشتغال باشد.

وی با بیان اینکه بهبود وضعیت اقتصادی آینده بسیار خوبی را رقم خواهد زد اضافه کرد: استقبال مردم از ادامه تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی انتخابی هوشمندانه است که باید در شیوه تحصیل بازنگری شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان تاکید کرد: باید دانشجویانی تربیت کنیم که ارتباط با صنعت و جامعه را تقویت کرده و افرادی عملگرا و توانمند تحویل جامعه شوند.

جعفری نگاه نامناسب فرار مغز ها را هم مورد انتقاد قرار داد و افزود: در حال حاضر با دیدگاه مناسبی با فرار مغزها برخورد نمی‌شود در حالی که می‌توان از آن به عنوان سرمایه در قالب افزایش ارزش تولید ناخالص استفاده کرد.

وی در توضیح این مطلب گفت: افرادی که از کشور خارج خارج می‌شوند در حقیقت می‌توانند به عنوان افراد تاثیرگذاری در دنیا مطرح شوند و سرمایه و معدن دائمی به شمار روند که اگر تحریم‌ها برداشته شود،  این مساله می‌تواند در رشد و توسعه متقابل دنیا و کشورمان مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر متقابل آن را هم شاهد باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان از دانشگاه‌های استان به عنوان الگوهای موفق در زمینه آموزش عالی نام برد و گفت: مراکز آموزش عالی استان در حال حاضر در دست افراد با انگیزه‌ای  هستند که زمینه رشد خوبی را فراهم کرده و فضایی را به وجود آورده اند که حرکت بر روی ریل آموزش و  دانش را تسریع کرده است.

جعفری اضافه کرد: وجود فضای مجازی و ارتباط مجازی بین دانشگاه ها باعث شده تا تبادل دانش به آسانی انجام گیرد و دانشگاههای استان  در این زمینه حرف های زیادی برای گفتن داشته باشند.

وی همگرایی بین مجموعه های استانی را  در کنار حمایت‌های همه‌جانبه از مراکز آموزش عالی مطلوب اعلام کرد و یادآور شد: همین همکاری ها در توسعه استان اثرگذار بوده و باید با حمایت های ویژه و قانونمندانه‌تر با تکیه بر سند آمایش مسیر حرکت آموزش عالی استان را تسهیل  کرد.

دانشگاه‌ها کلیدی‌ترین نهاد توسعه 

رییس دانشگاه کردستان هم در این همایش اظهار داشت: دانشگاه ها نقشی اساسی و کلیدی در توسعه هر کشور دارند و با برنامه ریزی مناسب و درست، می توان از ظرفیت های آن به خوبی استفاده کرد.

رحمت صادقی سیاست گذاری علمی مناسب را منجر به پیشرفت کشور دانست و افزود: کشورهای پیشرفته در حوزه سیاست گذاری علمی برنامه ریزی مناسب انجام داده اند و باید در کشور نیز به صورت جدی برای تحقق آن اقدام کرد.

رییس دانشگاه کردستان با بیان اینکه همگرایی در علم رکن اصلی آموزش است بر لزوم  ایجاد اتاق های فکربرای کمک به شکوفایی دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: تکثر مراکز دانشگاهی بدون کیفیت، بیکاری فارغ التحصیل های دانشگاهی، مدرک سازی و مدرک فروشی و عدم هدایت تحصیلی مناسب دانش آموزان از چالش ها و معضلات موجود در حوزه آموزش است که باید به صورت جدی برای رفع آن اقدام کرد.

وی برگزاری همایش آموزش عالی استان کردستان گذشته، حال و آینده را برای آموزش در استان مناسب دانست و ابراز امیدواری کرد برگزاری این همایش سرآغاز یک سیاست گذاری مهم و تأثیرگذار در حوزه  آموزش استان باشد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن