اصفهان
چهار شهرک صنعتی در اصفهان دارای درجه خطرپذیری بالاست
[ad_1]
به گزارش ایرنا، محمدجواد بگی روز سهشنبه در جلسه شورای پدافند غیر عامل و مدیریت بحران در شهرک صنعتی اُشترجان (از توابع شهرستان فلاورجان) افزود: این شهرکها شامل رازی و رامشه در شهرستان شهرضا، اشترجان در فلاورجان و علویجه در نجف آباد است.
وی با بیان اینکه واحدهای صنعتی از نظر خطر پذیری به سه دسته بسیار خطر پذیر، خطر پذیر و عادی تقسیمبندی میشوند، اظهار داشت: شهرک های صنعتی نیز از این منظر قابل دسته بندی هستند که چهار شهرک در استان با ضریب ریسک بالا داریم.
بگی خاطرنشان کرد: بخشی از شهرک صنعتی سگزی در شرق اصفهان نیز جزو دسته بسیار خطرپذیر محسوب میشود اما به دلیل نبود واحدهای قیر در آن از این جُرگه خارج شده است.
وی با بیان اینکه در شهرک صنعتی رامشه نیز بازیافت مواد پلیمری انجام میشود، اضافه کرد: تاکنون بیشترین حوادث منجر به آتش سوزی و انفجار را در چهار شهرک مذکور تجربه کردیم.
رییس شرکت شهرکهای صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه تصمیم گیری برای محل استقرار برخی صنایع در زمان خود درست بوده است، تصریح کرد: اما این تصمیم در شرایط فعلی بهدلایل مختلف بحران ایجاد میکند زیرا در برخی از آنها روزانه هزاران تردد خودرو و نیروی انسانی داریم و زنجیره واحدهای ارزش افزوده زیادی نیز در کنار آنها ایجاد شده است.
وی با تاکید بر رعایت اصول ایمنی و استاندارد کار در همه شهرکهای صنعتی بویژه شهرکهای با خطرپذیری بالا، گفت: لازم است حلقه ارتباطی مناسبی بین همه نهادها و مراکز مرتبط در این زمینه مانند مدیریت بحران، شهرداری، بیمارستانها و فرمانداریها ایجاد شود.
بگی با بیان اینکه نباید از کنار حوادث اتفاق افتاده در شهرک های صنعتی به سادگی عبور کرد، افزود: ضرایب خطر در واحدهای صنعتی باید بررسی و نظرات کارشناسی درباره آنها اخذ و منجر به اتخاذ تمهیدات ایمنی و راهکار برای پیشگیری از آن شود و هر دستگاه اجرایی و نهادی مسوولیتهای خود را بشناسد.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی در زمینه حادثه باید پیشگیرانه باشد، اظهار داشت: تربیت نیروی متخصص در این واحدها با هدف اقدام به موقع هنگام بروز حوادث نیز ضروری است.
بگی با اشاره به حادثه ای که چندی پیش در واحد صنعتی نیروکلر مستقر در شهرک صنعتی اشترجان به وقوع پیوست، گفت: این حادثه در درجه بسیار خطرپذیر قرار داشت و باید با اقدامات کارشناسی از وقوع مجدد آن پیشگیری کرد.
وی تاکید کرد: لازم است این واحد صنعتی با استفاده از تیم مشاور تخصصی و در همکاری مشترک با دستگاه های متولی، اقدامات لازم را برای رفع نواقص و پیشگیری از بروز حوادث انجام دهد.
رییس شرکت شهرک های صنعتی اصفهان همچنین به پدیدههایی مانند فرونشست که این استان را تهدید می کند، اشاره کرد و گفت: لازم است همه واحدهای صنعتی این موارد را در نظر داشته باشند و نسبت به اقدامات پیشگیرانه تدابیر لازم را در پیش بگیرند.
واحد صنعتی نیروکلر در شهرک صنعتی اشترجان ۲۹ مرداد امسال دچار حادثه حریق شد اما به گفته مسوولان با اقدامات صورت گرفته، هیچ گونه نشت گاز کلر بر اثر آن اتفاق نیفتاد.
گاز کلر از هوا سنگینتر، دارای بوی بسیار بد و سمی است.
به گزارش ایرنا، ۷۶ شهرک صنعتی مُصوب در استان اصفهان وجود دارد که از این تعداد۷۰ شهرک صنعتی عملیاتی و در حال واگذاری است، همچنین ۵۰ درصد از شهرکهای استان به ظرفیت نهایی خود رسیدهاند.
این استان از نظر تعداد شهرکها ونواحی صنعتی رتبه اول کشور را دارد و بیش از ۱۴۰ هزار نفر در شهرکها و نواحی صنعتی مُصوب و فعال این استان مشغول کار هستند.
منبع