آذربایجان شرقی

واکسیناسیون و مهار کرونا، اولویت دولت سیزدهم

[ad_1]

به گزارش ایرنا، دکتر بهرام عین اللهی، سفر یکروزه امروز خود به آذربایجان شرقی را با حضور در مرکز آموزشی و درمانی امام خمینی(ره) سراب و بیمارستان این شهرستان آغاز کرد. 

وزیر بهداشت با حضور در شهرستان سراب در جریان مشکلات درمانی، آخرین وضعیت کرونا و واکسیناسیون این شهرستان قرار گرفت و دستورات لازم را صادر کرد. 

اولویت دولت سیزدهم توسعه خانه‌های بهداشت است 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به شهرستان سراب به عنوان نخستین مقصد خود در ورود به آذربایجان شرقی، به مناسبت گرامی داشت روز بهورز با حضور در خانه بهداشت روستای «چقوش» از توابع بخش مرکزی این شهرستان، این روز را به بهورزان تبریک گفت و افزود: توسعه خانه‌های بهداشت و ارتقای سطح علمی بهورزان از اصلی‌ترین برنامه‌های دولت سیزدهم است.

دکتر عین اللهی اضافه کرد: شغل بهورزی به غیر از کشورمان در هیچ جای دنیا وجود ندارد و یکی از افتخارات کشور بعد از انقلاب اجرای طرح موفق بهورز در ساختار نظام سلامت است و بهورزان در مناطق شهری و روستایی خدمات پایه‌ای بهداشت را به مردم ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: ارائه خدمات پیشگیرانه واکسیناسیون، بهداشت باروری، تست فشار خون، ضربان قلب و قندخون افراد از اصلی‌ترین اقدامات در خانه‌های بهداشت است.

دکتر عین اللهی اضافه کرد: تامین اعتبارات لازم در حوزه معاونت بهداشت برای توسعه و تجهیز خانه‌های بهداشت روستایی از مهمترین سیاست‌های پیش رو است.

سفر کاری شلوغ وززیر بهداشت در تبریز

دکتر عین اللهی در ادامه سفر خود به آذربایجان‌شرقی، از مرکز واکسیناسیون خوابگاه گلستان دانشگاه علوم پزشکی تبریز بازدید کرد و از نزدیک در جریان نحوه واکسیناسیون علیه کرونا و برنامه زمان بندی شده این طرح قرار گرفت؛ وی همچنین از مرکز واکسیناسیون خودرویی نیز بازدید کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این بازدید با بیان اینکه مردم نگران تامین واکسن کرونا نباشند، گفت: دولت تمام تلاش و توجه خود را برای تامین واکسن و واکسیناسیون گذاشته است؛ واکسیناسیون علیه کرونا در واقع یک کار جهادی است و دولت نیز برای واردات واکسن جدیت لازم را دارد تا میزان فوتی های کرونایی به حداقل برسد.
وی همچنین بر لزوم افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون در کشور به منظور جلوگیری از ازدحام مردم تاکید کرد.

واکسن کرونا به مقدار کافی وارد می‌شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه سفر به تبریز در حاشیه بازدید از مرکز همودیالیز ۱۲۲ تختخوابی و پیوند اعضا بیمارستان امام رضا (ع) تبریز در جمع خبرنگاران در خصوص تامین واکسن مورد نیاز کشور به مردم اطمینان داد و گفت: واکسن کرونا به مقدار کافی از هفته آینده وارد کشور می‌شود.

دکتر عین اللهی افزود: یکی از اولویت های دولت در مقابله با کرونا، واکسیناسیون است که خوشبختانه همه دستگاه ها و مردم در این زمینه پای کارند و استقبال مردم خوب است.

وی گفت: در بازدیدی که از مراکز تجمیعی واکسیناسیون در تبریز داشتم، تلاش همگانی برای ریشه کنی این بیماری را مشاهده کردم و مردم و مسوولان، همانند دوران دفاع مقدس پای کار هستند.

عین اللهی ابراز امیدواری کرد تا دهه فجر امسال، طرح واکسیناسیون عمومی پایان پذیرد.

وی همچنین بر رعایت نکات بهداشتی و دوری از تجمعات تاکید کرد و گفت: مردم باید دقت کنند کرونا نگیرند چرا که این عوارض بعد از کروناست که منجربه مرگ و میر می شود و تجهیزات و امکانات هر چقدر هم که بیشتر باشد باز نمی توان کاری کرد.

وی به امکانات و تجهیزات و اساتید و پرسنل مجرب مستقر در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز اشاره کرد و افزود: با بهره گیری از این امکانات و استقبال مردم از واکسیناسیون، تا  دو سه روز آینده، تبریز از پیک عوارض کرونا عبور می کند و مرگ و میر کاهش می یابد.

ورود واکسن به کشور سرعت گرفته است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از ورود به تبریز همچنین به دیدار نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز رفت و در این دیدار اعلام کرد: ورود واکسن به کشور سرعت گرفته و امیدواریم تا دهه فجر همه مردم در مقابل ویروس کرونا واکسینه شوند.

دکتر عین اللهی افزود: مردم در برابر تحریم‌های ظالمانه دشمنان مردانه ایستادگی کرده اند و دولتی موفق می‌شود که با این مردم مقاوم همراه باشد، امروز در مورد کرونا نیز تنها راه مبارزه با این ویروس مرگبار رعایت اصول بهداشتی و واکسیناسیون است.

وی با اشاره به اینکه عده‌ای سمپاشی می‌کنند که واکسن کرونا نزنید، تاکید کرد: به توصیه مقام معظم رهبری، اگر دولت جمهوری اسلامی می‌گوید واکسن بزنید، باید تزریق واکسن انجام شود.

عین اللهی گفت: طبق مطالعاتی که در دنیا شده، واکسن در کنترل کرونا موثر است و می‌تواند از بیماری پیشگیری کند؛ در مورد تزریق واکسن کرونا نیز نباید صف تزریق واکسن و نارضایتی باشد چون که ما باید به مردم احترام بگذاریم.

وی افزود: باید تا ۶ هفته دیگر خیلی تلاش کنیم  و بر این اساس از مردم می‌خواهیم با حرکت مردمی به صحنه بیایند و واکسن بزنند؛ خیران و نهادها و استانداران هم در این مدت کار جهادی انجام دهند تا هرچه سریعتر واکسیناسیون تمام شود.

وزیر بهداشت اظهار کرد: رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی رسالت خود را انجام دهند و در برابر پخش شایعات، اخبار و تبلیغات منفی در مورد واکسن کرونا تدابیر رسانه ای لازم را بیندیشند.

هزینه های کمرشکن ابتلا به کرونا

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان آخرین برنامه سفر کاری یکروزه خود در تبریز، با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به گفت و گو نشست و ضمن شنیدن حرف های آنان بر لزوم انجام اقدامات همه جانبه برای مهار کرونا تاکید کرد.

دکتر عین اللهی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، بهترین راه نجات افراد قبل از درگیری با بیماری کروناست، گفت: هر کرونایی ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان برای نظام سلامت هزینه دارد و می‌توان با انجام اقدامات یاد شده جلوی هزینه‌های بیشتر را گرفت.

وی اضافه کرد: باید واکسیناسیون را جلو ببریم و حتی یک ثانیه را از دست ندهیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه بر ضرورت اجرای طرح‌های ناتمام حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: کارهای نکرده زیادی در این حوزه داریم؛ بودجه نظام سلامت نسبت به هشت سال قبل پنج برابر شده است ولی این بودجه نیز به دلیل هزینه‌های زیادی که در این حوزه وجود دارد کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه نظام درمان بی‌در و پیکر، مشکلی از مردم حل نمی‌کند اضافه کرد: ما در پرونده الکترونیک سلامت در دنیا خیلی عقب هستیم،  از این نظر اطلاعات کامل نداریم و به دلیل شفاف نبودن درمان و تجویزهای غیر منطقی، مصرف دارو در کشور از متوسط جهانی بیشتر است.

وی اظهار کرد: ما باید به دنبال پرونده سلامت الکترونیک برویم و در نظام سلامت باید شایسته سالاری واقعی ایجاد شود و نباید دچار سیاسی‌کاری شویم چرا که نتیجه نمی‌دهد.

عین اللهی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی از دانشگاه‌های پیشرو کشور است،  همیشه حرکتش رو به جلو بوده و ما هم در دولت آماده هستیم به آن کمک می‌کنیم.

وی بیان کرد: در مورد کرونا در کشور خیلی فراز و نشیب داشتیم، وزارت بهداشت جزئی از این سیستم بوده است و سایر ارگان‌ها هم در این مورد دخیل بودند. درحال حاضر در مورد کرونا باید خیلی محکم وارد صحنه شویم و جلوی ضرر را بگیریم و همه باید در این زمینه کمک بکنیم.

وی با اشاره به اینکه برای مقابله با کرونا باید از همه نیروهای مردمی و ظرفیت‌ها بهره ببریم خاطرنشان کرد: در روزهای آینده در مورد تامین واکسن مشکلی نخواهیم داشت و بهتر است در آذربایجان شرقی هم برای افزایش مراکز تجمیعی واکسن برنامه ریزی انجام شود.

دکتر عین االهی بر لزوم واکسیناسیون و قرنطینه هوشمند تاکید کرد و گفت: باید با رعایت شیب سنی، واکسیناسیون اقشاری مثل کارگران کارخانه‌ها و افراد موثر در اقتصاد در اولویت قرار گیرند.

وزیر بهداشت، درمان  و آموزش پزشکی در پایان سفر یکروزه کاری خود به آذربایجان شرقی، تبریز را به مقصد آذربایجان غربی ترک کرد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن