آذربایجان شرقی
اجرای برنامه های قرآنی زمینهساز انس مردم با کتاب آسمانی است
[ad_1]
به گزارش یکشنبه ایرنا، مهدی قرهشیخلو در آیین اختتامیه مرحله استانی چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف آذربایجانشرقی و تجلیل از نخبگان قرآنی استان با اشاره به افزایش ظرفیتهای قرآنی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی ا اظهار کرد: عبارت انس با قرآن به دفعات بسیاری نیز از زبان رهبر معظم انقلاب بیان شده است که نشان دهندهی اهمیت این موضوع است.
وی با بیان اینکه برای تعریف انس با قرآن باید به خود قرآن استناد کرد، افزود: هر انسانی که به سه کار مداومت داشته باشد و سه گام را بردارد، میتواند مدعی انس با قرآن باشد.
وی خاطرنشان کرد: اولین پله برای رسیدن به این هدف، ارتباط مستمر و روزانه با ظاهر قرآن کریم است و پلهی دوم نیز مربوط به تدبر و تامل مستمر بر مفاهیم این کتاب الهی در کنار خواندن روزانهی آن میشود.
قرهشیخلو تاکید کرد: با استناد به آیات قرآن در خصوص تاثیرات قرائت روزانه قرآن، میتوان گفت که هر کسی بتواند بهصورت روزانه قرآن را قرائت کند، این قرائت تا حد زیادی او را در برابر انحرافات دنیوی مصون نگه میدارد و ثمرات تدبیر نیز تلاش برای فهمیدن قرآن بوده و نشانه و نتیجه آن، افزایش ایمان است، که به همین خاطر بحث مفاهیم و تسلط حافظان و قاریان به مفاهیم قرآنی در مسابقات قرآنی دو سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه آخرین مرحله انس با قرآن، تلاش برای تبدیل فهم از قرآن به عمل و رفتار است، گفت: با طی کردن هر سه مرحله انس با قرآن یعنی خواندن خوب، تدبر خوب و تبدیل مفاهیم آن به عمل و رفتار در جامعه، میتوان گفت که جامعه ما قرآنی بوده و فکر و رفتار مردم نیز منطبق بر قرآن است.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه چهرههای قرآنی باید برای شیرینی ذائقه مردم به فهم نسخ قرآنی تلاش کنند، افزود: کسانی اهل نجات هستند که فکر و عملشان مزین به قرآن باشد.
قرآن عامل موثر در ایجاد سلامت اجتماعی و فردی است
رییس دفتر نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی و امام جمعه تبریز نیز با بیان اینکه یکی از ملزومات هر جامعه در طول تاریخ معاصر، ایجاد سلامت اجتماعی و فردی بوده است، گفت: طی دورانهای مختلف، هیچ عامل موثر و زمینهای به جز انس با قرآن کریم برای تحقق این امر وجود نداشته است.
حجتالاسلام و المسلمین سیدعلی فقیه اظهار کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه، تلاش و کار بزرگ و ارزشمندی را با برگزاری این مسابقات انجام داده که به تعبیر امام علی (ع)، عقبه این رویداد قرآنی از ارادهای بزرگ برخوردار است.
وی افزود: امروزه یکی از نیازهای ضروری آحاد مختلف جامعه که حتی شخصیت بزرگ اسلام، پیامبر اکرم(ص) نیز از آن مستثنی نبودند، نگاه به نقش قرآن و عترت در فرهنگ سلامت جامعه است.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم که امروزه قرآن کریم در ایجاد سلامت روان جامعه، نقش خود را ایفا کرده و اگر ناملایمات و نارساییهایی هم وجود دارد، مردم به برکت قرآن، از یک اطمینان خاطر قابل توجهی برخوردار هستند که باعث میشود این ناملایمات قابل حل باشند.
حجت الاسلام فقیه در ادامه با اشاره به ظرفیتهای قرآنی استان، ادامه داد: آذربایجان شرقی به فضل الهی و در سایه تلاش عناصر قرآنی، مؤسسات قرآنی و چهرههای قرآنی، گامهای بزرگی در مسیر انس مردم با قرآن برداشته که مایه مباهات است و برگزاری چنین رویدادی نیز عصارهای از حرکتهای بزرگی قرآنی استان شامل میشود.
وی با اشاره به تجلیل نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی از چهرههای قرآنی در حاشیه برگزاری نماز جمعه، گفت: این امر به منظور تشویق، تبلیغ و ایجاد انگیزه در بین آحاد جامعه انجام میگیرد که تاثیرات آن را در جامعه میبینیم.
به گزارش ایرنا، مرحله استانی چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن کریم در آذربایجان شرقی از یازدهم شهریور ماه جاری با حضور ۱۵۵ منتخب مرحله شهرستانی در مدت ۲ روز در تالار قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برگزار شد.
بخش حضوری این مسابقات در رشتههای قرائت، ترتیل، حفظ کل، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۰ جزء، حفظ پنج جزء و اذان برگزار شد و
مسابقات رشتههای دعاخوانی و تواشیح نیز به صورت ضبط آثار، برگزار و برای داوری به سازمان مرکزی اوقاف در تهران ارسال شد.
منبع