آذربایجان شرقی

عضو هیات رییسه مجلس: ۷۷ درصد بودجه دانشگاه‌ها دولتی است

[ad_1]

به گزارش پنجشنبه ایرنا، روح الله متفکرآزاد در یک گفت و گوی خبری با بیان این‌که اقتصاد مبتنی بر دانش، ثروت آفرین است، اظهار کرد: آنچه که برای ما موضوعیت دارد و در اسناد بالادستی نیز به آن اشاره شده است، رساندن ایران به جایگاه علمی خود در منطقه و دنیا است. 

وی با بیان این‌که طبق سند چشم انداز ۲۰ ساله توانستیم در حوزه علم، قدرت منطقه شویم، افزود: تعداد دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای کشور به ۸۰۰ هزار نفر می‌رسد، اما با توجه به این‌که گفته می‌شود هر ۵۰۰ پژوهش، یک فناوری باید باارزش در پی داشته باشند، شاید از میان چند ده هزار مقاله‌ای که در دانشگاه‌های ما تالیف می‌شود، تنها به یک فناوری منتهی شود.

وی با اشاره به اهمیت اجرای نظام مسئله محور مبتنی بر خلق ایده و نوآوری و فناوری برای رسیدن به یک سیستم اقتصادی مبتنی بر دانش، گفت: موضوع آمایش رشته سرزمین یکی از مواردی است که در آن مشکل داریم؛ بیش از ۴۰ درصد بیکاران کشور را فارغ‌التحصیلان تشکیل می‌دهند، از این رو ضروری است تا وزارت علوم و بهداشت نگاه جدی تری به بحث آمایش رشته‌ای در استان‌ها داشته باشند.

متفکرآزاد افزود: در سطح کشور افزون بر ۶۳۰ شرکت دانش بنیان با ۵۰ هزار نفر تحصیل کرده‌ شاغل وجود دارد که نشان می‌دهد، می‌توان نگاه امیدوارانه به این حوزه در امر پیشرفت و افزایش شاغلان داشت.

وی با بیان این‌که قرار بود سهم حوزه پژوهش و فناوری از تولید ناخالص ملی را در برنامه توسعه ششم به چهار درصد برسانیم، ادامه داد: متاسفانه امروز توانستیم این سهم را به نیم درصد برسانیم، در حالی که افزایش حتی یک درصدی این اعتبار و توسعه تکنولوژی یک شرکت دانش بنیان، تاثیر مهمی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که دانشگاه‌های ما باید به سمت تمدن سازی بروند، گفت: باید در سال‌هایی که تحریم به اندازه امروز اعمال نشده بودند، سهم اعتبارات بخش پژوهش افزایش می‌یافت.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: مباحثی چون تناسب آموزش‌ها با نیازهای جامعه، جبران کم توجهی به توسعه علوم پایه، ضعف ارزیابی در امر آموزش و پرورش، ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت و جامعه، فرسودگی تجهیزات و آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها، ورود به پژوهش‌های کاربردی و اعتبارات تحقیق و توسعه، ساماندهی ظرفیت دانشگاه‌ها و بیمه پژوهشگران آزاد از جمله موارد مطرح شده در حوزه پژوهش است که توسط کمیسیون مربوطه در مجلس پیگیری خواهد شد.

وی اضافه کرد: افزایش سطح علم و پژوهش در تولید ناخالص ملی، کمک به پیشرفت تمامی بخش‌های کشور و دستگاه‌های اجرایی است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن