تهران
شورای شهر تهران؛ از روز تحلیف منتخبان شورا تا وضعیت املاک شهرداری
[ad_1]
به گزارش ایرنا، محسن هاشمی روز یکشنبه در جلسه سیصد و هفتم شورای شهر تهران افزود: انتصاب حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای را به ریاست قوه قضاییه تبریک می گویم و امیدواریم که با افزایش کارآمدی و تحقق اهداف مندرج در قانون اساسی، به موفقیت نائل شوند.
وی یادآورشد: از امروز یک ماه تا آغاز به کار شورای ششم باقی مانده و از فرمانداری تهران این تصمیم قانونی را ابلاغ کردند و به بحث گذاشتیم و بنا شد همانطور که گفته ام و در جلسه هیات رئیسه هم تصویب شد، آخرین جلسه شورای پنجم ۱۲ مرداد سه شنبه برگزار شود.
هاشمی اظهارداشت: برنامه ریزی برای دوره انتقال تا شنبه ۱۷ مرداد انجام می شود و احتمال قوی مراسم شنبه یا یکشنبه ۱۷ یا ۱۸ مرداد برگزار می شود که وزارت کشور در حال تنظیم آن است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: با وجود تخریب هایی که در رسانه ها و بی مهری در رسانه ملی به شورای پنجم می شود، مفتخریم که مدیریت شهری را در شرایطی با ثبات و شفاف و با آرامش به شورای بعد تحویل می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره برای نخستین بار در تاریخ شهرداری تهران، تعداد پرسنل رسمی و شرکتی شهرداری نه فقط افزایش نیافت، بلکه شاهد کاهش ۲۰ درصدی نیروهای داخلی و خارجی این نهاد و چابک سازی ساختاری نیز بودیم.
هاشمی ادامه داد: در این دوره نه فقط بخش دیگری از اموال و املاک شهرداری در اختیار اشخاص حقیقی، حقوقی و عمومی قرار نگرفت بلکه وضعیت چند هزار ملکی که بدون انجام فرایند شفاف و قانونی واگذار شده بود، نیز مشخص و چند ۱۰۰ ملک نیز پس گرفته شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در این دوره نه فقط شهر فروشی و ساخت و ساز پر تراکم و خارج از طرح تفصیلی متوقف شد، بلکه مصوبه بارگذاری های منفی مانند برج باغ ها نیز ابطال شد.
وی اضافه کرد: نه فقط توافقات نوشته یا نانوشته جدیدی برای واگذاری منابع مدیریتی منعقد نشد، بلکه برای احقاق حقوق شهر در توافقات گذشته نیز پیگیر جدی به عمل آمد.
هاشمی اعلام کرد: در این دوره با وجود همه بحران هایی که در تهران داشتیم چه به دلیل تحریم و چه به خاطر کرونا، نه فقط بدهی جدیدی برای شهرداری ایجاد نشد، بلکه بخشی از بدهی های گذشته نیز بازپرداخت و فقط جرایم مربوط به بدهی های گذشته به تعهدات شهرداری اضافه شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در این دوره نه فقط دوستان، آشنایان، فعالان سیاسی و مدیران آشنا جذب شهرداری نشدند بلکه برای نخستین بار، آزمونی علمی و شفاف و مبتنی بر رقابت جهت جذب نیروی جوان و متخصص در شهرداری برگزار شد.
وی تاکید کرد: بر همین اساس انتظار از رسانه های حاکمیتی و مدیریت شهری آینده آن است که نکات را مثبت ببینند و از سیاه نمایی خودداری کنند و فضای منفی و یاسی که در بخشی از جامعه نسبت به موثر بودن نهادهای انتخابی وجود دارد و موجب عدم مشارکت در انتخابات اخیر گردید هم افزوده نشود و امید جای یاس، مشارکت جای قهر و هم افزایی جای تخریب را بگیرد. هاشمی تصریح کرد: در هر صورت دستاوردهای مدیریت شهری در این دوره منطبق با منویات بر زمین مانده رهبر معظم انقلاب در مورد صیانت از باغات و جلوگیری از گسترش بی رویه شهر، شفافیت و مبارزه با رانت و مفاسد و همینطور حفظ سرمایه های اصیل تهران است و با توجه به اینکه شورای ششم مدعی ولایتمداری و عمل به توصیه های رهبری است مناسب است که از این دستاوردها استقبال کرده و مسیر آن را تداوم بخشد و کاستی های این دوره از مدیریت شهری را جبران کند.
پلیس با آلودگی صوتی وانت بارها برخورد کند
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: پلیس با نظارت بر عملکرد وانت بارها، از ایجاد آلودگی صوتی جلوگیری و با متخلفان در این زمینه برخورد کند
حجت نظری در ادامه این نشست طی تذکری اعلام کرد: تذکر امروز بنده در مورد موضوعی است که بارها گلایههایی پیرامون آن از سوی شهروندان به بنده منتقل شده و آن آلودگی صوتی ایجاد شده از سوی برخی از وانتبارهاست.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از شهروندان از آلودگی صوتی ایجاد شده از سوی برخی از وانت بارها که اغلب در زمینه خرید و فروش ضایعات فعال هستند گلایه دارند.
نظری یادآورشد: این وانت بارها اغلباز ابتدای صبح و حتی روزهای تعطیل با صدایی بسیار بلند و از قبل ضبط شده به وسیله بلندگوهایی که بیرون از خودرو قرار گرفته و پخش میشود، موجب سلب آسایش مردم می شوند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: لازم است تاکید کنم که بنده به عنوان طراح مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون، خود را ملزم به حمایت از رانندگان وانتبارها نیز میدانم و معتقدم باید ساماندهی اصولی و با رعایت حقوق و مطالبات این رانندگان انجام شود.
وی اضافه کرد: اما بدون شک اینکه از ابتدای صبح و حتی در روز تعطیل صدای بلندی از بلندگوی وانتبارها از خرید و فروش آهن آلات و ضایعات و امثال آن خبر دهد، روش درستی برای کسب و کار نیست و چه بسا علاوه بر آلودگی صوتی، منجر به آسیبهای جدیتری نیز به بیماران و افراد سالمند وارد کند.
وی خاطرنشان کرد: از همین رو وظیفه خود میدانم که به عنوان نماینده مردم، از پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ بخواهم مطابق ماده۲۹ قانون هوای پاک که ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط منابع ثابت و متحرک را ممنوع و مرتکبان آن را به جزای نقدی محکوم کرده است، به این موضوع ورود کند.
نظری ادامه داد: برابر تبصره یک ماده ۲۹ قانون هوای پاک، نیروی انتظامی مکلف است راننده وسایل نقلیه موتوری را که آلودگی صوتی ایجاد میکند در سه مرحله به صورت تصاعدی جریمه کند. اما متاسفانه در پیگیریهایی که پیش از این از پلیس داشتم، این ادعا مطرح شد که چون وانتبارها در کوچههای فرعی و محلی حضور دارند و پلیس نیز در این کوچهها مستقر نیست، امکان جریمه آنها وجود ندارد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: به همین منظور از پلیس میخواهم تا در راستای توجه به این خواسته و مطالبه بهحق مردم، بر این موضوع نظارت جدی داشته باشد و همینطور میتوان از ظرفیت پلیس ۱۱۰ نیز استفاده کرد. حتی میشود برای اعلام تخلف آلودگی صوتی وانتبارها، سامانهای ایجاد کرد تا مردم گزارشهای مستند خود را برای این سامانه ارسال کنند.
قوانین مربوط به ایثارگران در شهرداری به طور کامل اجرا شود
حسن رسولی یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران نیز در ادامه این نشست طی تذکری گفت: ۱۲ بند مربوط به خدمات قید شده در قانون جامع ایثارگران و قانون ششم توسعه کشور، در معاونت برنامه ریزی و منابع انسانی شهردار به طور کامل اجرا شود و مد نظر قرار گیرد.
وی ضمن قرائت این ۱۲ بند، بر لزوم برخورداری نیروهای شهرداری که شامل این قوانین می شوند، تاکید کرد.
پیشنهاد محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر خروج بررسی لایحه «تعیین تکلیف املاک و اموال غیر منقول واگذار شده شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی از دستور کار، با رای موافق ۱۵ نفر از حاضران به تصویب رسید.
نشست مشترکی میان اعضای کنونی و آتی شورای شهر برگزار شود
محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز خواستار شد: منتخبان جدید شورا باید با اطلاعات کامل از وضع موجود شهر و اقدامات انجام شده، مدیریت شهر را تحویل بگیرند.
وی افزود: مطابق آنچه در سنوات گذشته مدیریت های شهری مرسوم بوده، اعضای شورای شهر و متتخبان جدید در روزهای پایانی هر دوره سلسله نشست ها و جلسات را به صورت مشترک برگزار می کردند تا هم اعضای کمیسیون های تخصصی و هم معاونان شهردار گزارش های و اطلاعاتی را از وضع موجود و اقدامات انجام شده، به منتخبان جدید ارائه دهند اما با توجه به زمان اندک باقی مانده از این دوره هنوز هیچ جلسه مشترکی بین اعضای فعلی و منتخبان جدید شورای شهر تهران برگزار نشده است.
سالاری با تاکید بر ضرورت برگزاری این سلسله جلسه ها ادامه داد: تشکیل این جلسات مشترک موجب می شود، منتخبان جدید شورای شهر به صورت دقیق و کارشناسانه در جریان وضعیت موجود شهر و اقدامات انجام شده در این دوره مدیریت شهری قرار گرفته و با اطلاعات کامل و جامع، مدیریت شهر را تحویل بگیرند.
این عضو شورای شهر تهران گفت: بسیاری از سوء تفاهماتی که اکنون از سوی منتخبان جدید مطرح می شود ناشی از برگزاری نشدن این جلسه های مشترک و نداشتن اطلاعات کامل است از این رو از ریاست شورا درخواست دارم، چندین جلسه مشترک با منتخبان جدید، برگزار شود تا آن ها نیز در جریان اقدامات، دستاوردها و تجربیات این دوره قرار بگیرند.
ارائه گزارش هزینه و درآمد شهرداری در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰
سید حسن رسولی خزانه دار شورای شهر تهران در ادامه نشست گفت: کسب درآمد در ۲ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۲۱ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: آثار مالی و اقتصادی بحران کرونا درعملکرد بودجه ۱۴۰۰و پیش بینی تداوم بحران و شدت یافتن نبود تعادل منابع و مصارف بودجه ١۴۰۰ تا پایان نیمه اول سال جاری مستلزم تغییرات اساسی سیاست ها و اقدامات مالی و اقتصاد مدیریت شهری است.
رسولی درباره حسابهای درآمد و هزینه شهرداری تهران در فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در بحش عملکرد یادآورشد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده است در برش عملکردی ۲ ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف هشت هزار و ۱۴۷ میلیارد تومان اقدام کند.
این عضو شورای شهر تهران اظهارداشت: طی این دوره مبلغ ۲هزار و ۵۸۳ میلیارد تومان معادل ۳۲ درصد درآمد کسب شده است که به تبع آن کسری عملکرد پنج هزار و ۵۶۴ میلیارد تومان معادل ۶۸ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده می شود که این کسری به طور معمول در ۲ ماهه نخست هر سال رخ می دهد و عادی است.
وی خاطرنشان کرد: از کل درآمد ۲ ماهه ۳۰ درصد آن درآمد پایدار و ۷۰ درصد آن درآمد ناپایدار است.
رسولی در خصوص عملکرد هزینه ای این ۲ ماه ادامه داد: در این دوره، شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۶ هزار و ۴۸۶ میلیارد تومان هزینه کند در حالی که در این مدت مبلغ ۲ هزار و ۸۱۷ میلیارد تومان معادل ۴۳ درصد هزینه در دفاتر ثبت شده است.
وی اضافه کرد: از این مبلغ ۱۰۰ درصد آن به صورت پرداخت های نقدی است بدیهی است این شاخص نمایانگر میزان ثبت رویدادهای هزینه ای در دفاتر مالی بوده و آثار دیگری بر آن مترتب نیست.
خزانه دار شورای شهر تهران در خصوص عملکرد حساب درآمد و هزینه فروردین اعلام کرد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است، در برش عملکردی فروردین نسبت به تامین منابع در سقف چهار هزار ۷۳ میلیارد تومان اقدام کند که مبلغ یکهزار و ۲۹۹ میلیارد تومان معادل ۳۲ درصد درآمد کسب شده که ۱۴ درصد آن درآمد پایدار و ۸۶ درصد آن درآمد ناپایدار است.
رسولی درباره عملکرد هزینه ای فروردین شهرداری افزود: شهرداری تهران در فروردین تا سقف سه هزار و ۱۲۸ میلیارد تومان اجازه هزینه کرد داشت که با اعلام مبلغ یک هزار و ۳۹۹ میلیارد تومان در این ماه، نزدیک به ۴۵ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده که از این مبلغ حدود ۱۰۰ درصد آن به صورت پرداخت های نقدی است.
وی درباره عملکرد حساب درآمد و هزینه اردیبهشت یادآورشد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است، در برش عملکردی اردیبهشت ماه خود نسبت به تامین منابع در سقف چهار هزار و ۷۳ میلیارد تومان اقدام کند که مبلغ یک هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان معادل ۳۲ درصد درآمد کسب شده و از کل این رقم ۴۵ درصد آن درآمد پایدار و ۵۵ درصد آن درآمد ناپایدار است.
خزانه دار شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران در اردیبهشت امسال تا سقف سه هزار و ۲۴۳ میلیارد تومان اجازه هزینه کرد داشت که با اعلام مبلغ یک هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان در این ماه معادل ۴۹ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده که از این مبلغ در حدود ۱۰۰ درصد آن به صورت پرداخت های نقدی است.
رسولی در بخش تحلیل و ارزیابی گفت: کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۲۱ درصد کاهش پیدا کرده و ثبت هزینه ها در دفاتر مالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد کاهش داشته است.
وی اظهارداشت: از کل درآمد وصولی اردیبهشت ماه ۴۵درصد آن درآمد پایدار و ۵۵ درصد آن درآمد ناپایدار و از کل درآمد وصولی دو ماهه۳۰ درصد آن درآمد پایدار و ۷۰ درصد آن درآمد ناپایدار است.
۲۰ قائم مقام ذیحسابی شهرداری رای اعتماد از شورای شهر دریافت کردند
در روند بررسی لایحه «معرفی ۲۱ نفر از کارکنان رسمی شهرداری تهران جهت انتصاب به عنوان قائم مقام ذیحساب»، ۲۰ نفر رای اعضای شورای شهر را برای انتصاب کسب کردند.
مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش لایحه «معرفی ۲۱ نفر از کارکنان رسمی شهرداری تهران جهت انتصاب به عنوان قائم مقام ذیحساب» گفت: پس از ارائه لایحه قائم مقامان ذیحساب از سوی شهرداری به شورا و ارجاع از سوی کمیسیون به کمیته بودجه و نظارت مالی به منظور اعلام ارزیابی فنی و تخصصی با دعوت از افراد معرفی شده از سوی شهرداری نسبت به ارزیابی دانش و تسلط نسبت به قوانین و مقررات و ارزیابی و گزارشگری یک سند مالی اقدام شد.
وی افزود: پیش از این در خصوص استعلام افراد از حراست و بازرسی اقدام شده بود که بر اساس نتایج ارزیابی و استعلام فهرست افراد واجد صلاحیت جهت تصویب ارائه می شود.
فراهانی یادآورشد: در لایحه ارائه شده از سوی شهرداری، خلاف رویه گذشته که مصوبه شورا فقط به معرفی افراد برای قائم مقامی ذیحساب در یک واحد معین بسنده می کرد، شروطی نیز تعیین شد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهارداشت: بر این اساس، نسبت به تبیین انتظارات شورا از قائم مقامان ذیحساب، لزوم تحویل و تحول با قائم مقام ذیحساب پیشین و ارائه صورتجلسه تحویل و تحول و ارسال رونوشت به خزانه دار شورا، تعیین تکلیف خرج خلاف قانون و لزوم ارسال رونوشت گزارش به شورا، تعیین تکلیف نظارت بر حسن فعالیت قائم مقامان ذیحساب و ارائه گزارش نظارت به شورا مورد تاکید قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد:در ادامه این شروط، محدود کردن فعالیت قائم مقامان ذیحساب در واحد تعیین شده و الزام شهرداری به دریافت مصوبه شورا در صورت تغییر، الزام شورا به راه اندازی سامانه الکترونیکی و بر خط گزارشگری مالی قائم مقامان ذیحساب اقدام شد که با تصویب و رای اعضای شورا زمینه های تحقق انضباط مالی در شهرداری بیش از پیش فراهم شود.
شهرداری ملزم به جلوگیری از ایجاد و توسعه مراکز نگهداری از گونههای حیات وحش شد
با رای ۱۶ نفر از اعضای شورای شهر تهران به طرح « الزام شهرداری به جلوگیری از ایجاد و توسعه مراکز نگهداری از گونه های حیات وحش در شهر تهران»، شهرداری ملزم به جلوگیری از ایجاد و توسعه مراکز نگهداری از گونه های حیات وحش شد.
سید آرش حسینی میلانی رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری در ادامه این جلسه با قرائت گزارش کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری نسبت به طرح «الزام شهرداری تهران به جلوگیری از ایجاد و توسعه مراکز نگهداری از گونههای حیات وحش در شهر تهران» گفت: در بسیاری از کلانشهرها برای حفظ تنوع زیستی، مقررات ممنوعیت نگهداری از حیوانات وحشی در شهرها اعمال شده است. اگر این محدودیتها اعمال نشود، ممکن است گونههای غیر بومی وارد محیطهای شهری شوند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی تکثیر، توزیع و قاچاق حیوانات هم در سطح جهانی و هم در سطح محلی ممنوع است، اظهار داشت: همه دستگاهها باید در زمینه مقابله با توزیع و قاچاق حیوانات همکاری کنند و در دولت نیز لایحه حمایت از حیوانات تدوین و به تصویب و به مجلس ارسال شده است.
حسینی میلانی ادامه داد: در شهرداری تهران در راستای وظایف و مسئولیتهایش و به منظور حفاظت از تنوع زیستی شهر تهران و ممانعت از بروز هر گونه اقدام غیرقانونی در زیرمجموعههای شهرداری، برخی از اقدامات بر اساس این طرح ممنوع است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: احداث، راهاندازی، توسعه و مشارکت در هرگونه مراکز نگهداری جانوران وحشی تحت عنوان سافاری پارک، پرندگان، خزندگان، آکواریومهای ماهی، دلفیناریوم و باغهای حشرات، اقدام به خرید و فروش، تاکسیدرمی، اجاره و پرداخت هرگونه بها برای نمایش، اسارت، تکثیر و نگهداری از گونههای وحشی اعم از بومی و غیربومی و انعقاد قرارداد یا مشارکت در زمینههای ذکر شده ممنوع است.
وی درباره مجموعههای کنونی حیات وحش در شهر تهران وابسته به شهرداری نیز تاکید کرد: در مورد مراکزی که در حال حاضر در مجموعه اماکن شهرداری مشغول به فعالیت و فاقد مجوز هستند، شهرداری موظف است ظرف حداکثر ۲ ماه از ابلاغ این مصوبه، مراکز مذکور را تعطیل، تاسیسات را جمعآوری و با هماهنگی سازمان حفاظت از محیط زیست، حیوانات را به مراکز مجاز واگذار کند.
حسینی میلانی درباره مراکز مجوزدار نیز اضافه کرد: مراکزی که در حال حاضر در مجموعه اماکن شهرداری مشغول به فعالیت هستند و تمام مجوزهای قانونی را از مراجع ذیصلاح کسب کردهاند، طبق ضوابط قانون شکار و صید و بدون اقدام به خرید و فروش و پرداخت بها برای اسارت گونههای حیات وحش با هماهنگی سازمان حفاظت از محیط زیست، مجاز به فعالیت هستند.
رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری اعلام کرد: شهرداری موظف است در راستای مسئولیتهای محوله نسبت به فرهنگسازی عمومی برای جلوگیری از تقاضا و خرید گونههای جانوری وحشی با هماهنگی سازمان حفاظت از محیط زیست اقدام کنند و از هر گونه اقدامی که منجر به تبلیغات و ترغیب شهروندان برای نگهداری از گونههای حیات وحش شود، در مجموعه شهرداری جلوگیری کند.
وی افزود شهرداری تهران موظف است مراکز مجاز در مجموعه شهرداری را از نظر درآمدزایی به گونهای مدیریت و نظارت کند که از تحمیل هزینهها به مدیریت شهری جلوگیری شود.
معطل گذاشتن تعیین تکلیف املاک واگذار شده شهرداری به صلاح نیست
افشین حبیب زاده رییس کمیته نظارت شورای شهر تهران در روند بررسی لایحه تعیین تکلیف اموال منقول و غیر منقول واگذار شده شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی با تاکید بر اینکه همه ۲۱ نفر عضو شورا و مدیران شهرداری مصر هستند تا کاری که از چهار سال پیش آغاز شده را تا پایان دوره به اتمام برسانیم، گفت: می توانیم موضوع ساماندهی و تعیین تکلیف املاک شهرداری را معطل بگذاریم اما این امر می تواند مفاسدی را در آینده داشته باشد و به صلاح نیست.
وی افزود: همکاران شورا در خصوص اصل موضوع در مورد تعیین تکلیف این املاک مخالفتی ندارند و اختلاف نظر موجود درباره بررسی این لایحه در جلسه امروز یا سه شنبه هفته جاری است.
حبیب زاده با بیان اینکه کاری را که چهار سال پیش شروع کردیم، کار اساسی بود که حتی مورد پذیرش منتقدان هم قرار گرفت، اظهارداشت: طی دوره شورای پنجم بیش از ۲ هزار ملک شهرداری شناسایی و قرار شد که ۹۰۰ ملک بازگردانده شود و اکنون در حدود ۶۰۰ ملک بازگردانده شده و ۳۰۰ ملک در شرف بازگشت است.
این عضو شورای شهر تهران گفت: در خصوص برخی از املاک نیز تعیین تکلیف آن به تشخیص کمیسیونی گذاشته شده و روسای سه کمیسیون با یکدیگر جلسه برگزار کرده و در مورد آنها تصمیم گیری کرده اند.
رییس کمیته نظارت شورای شهر با اشاره به برخی انتقادات در خصوص نظر کمیسیون مربوطه به ادامه بهره برداری از املاک شهرداری از سوی برخی اشخاص حقیقی گفت: کمیسیون ساعت ها جلسه گذاشته و املاک را بررسی کردند و در آخر به این نتیجه رسیدند که حدود ۱۳۰ ملک را به صحن شورا بیاورند تا برای ادامه بهره برداری از شورا مجوز داشته باشند و لازم به ذکر است این املاک در دوره های گذشته واگذار شده است.
وی ادامه داد: در بررسی های کمیسیون اگر به این نتیجه می رسیدیم که این افراد شایسته نیستند و یا از املاک واگذار شده در آن حوزه مربوطه استفاده نمی کنند، آن املاک را پس گرفته و می گیریم.
حبیب زاده خاطر نشان کرد: اکنون نیز برای بررسی در صحن شورا و ارائه مجوز برای ادامه بهره برداری، ۲ لیست از املاک ارائه شده که یکی مرتبط با املاک شهرداری در اختیار نهادهای دولتی و عمومی است و دیگری حدود ۱۳۰ ملک برای اینکه در اختیار اشخاص حقیقی قرار بگیرد.
این عضو شورای شهر تهران پیشنهاد کرد که با توجه به بحث های پیش آمده، کمیسیون مربوطه طی ۲ روز بازبینی مجددی بر روی لیست املاکی که قرار است در اختیار اشخاص حقیقی قرار بگیرد، صورت پذیرد تا این املاک در جهت رعایت حقوق عمومی و حقوق شهر واگذار شود.
رییس کمیته نظارت شورای شهر تهران گفت: هیچ کدام از این املاک را ما واگذار نکرده ایم و اگر یکی یا ۲ مورد هم واگذار شده به صحن شورا آمده و مجوز مربوطه صادر شده است.
وی تاکید کرد: همه این املاک در دوره های قبل واگذار شده است و کار ما این بوده که املاک واگذار شده در دوره های قبل را با قانون تطبیق دادیم و به املاکی که در حوزه تعهدی فعالیت کرده است را مجوز دهیم، می توانیم این موضوع ساماندهی و تعیین تکلیف املاک شهرداری را معطل بگذاریم اما این امر می تواند مفاسدی را در آینده داشته باشد و به صلاح نیست.
انتشار گزارش ماهانه درآمد و هزینه شهرداری در وبسایت شفاف باید تداوم یابد
بهاره آروین دیگر عضو شورای شهر تهران پس از گزارش درآمد و هزینه شهرداری تهران طی ۲ ماهه فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ که از سوی خزانهدار شورا ارائه شد، گفت: در حال حاضر درآمد و هزینه ماهانه شهرداری از سال ۹۷ تا ۹۹ به صورت برخط و سیستماتیک از سامانه مالی فراخوانی و روی وبسایت شفاف بارگذاری میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه به تازگی برخی در شهرداری تهران شبهه کردهاند که ضرورتی ندارد این اطلاعات روی سایت شفاف بنشیند و استدلالشان هم این است که قانون گفته به شورای شهر گزارش داده شود نه به مردم و حتی برخی خواستار آن شدهاند که گزارشهای قبلی نیز از روی سایت برداشته شود.
آروین ضمن اظهار مخالفت با این شبهه اظهار داشت: اینکه قانون گفته گزارش درآمد و هزینه شهرداری باید ماهانه به شورا بیاید به این دلیل است که مردم هم از آن مطلع شوند و اگر نیاز باشد میتوان از اعضای شورای شهر تهران هم برای برطرف سازی این شبهه رایگیری شود.
این عضو شورای شهر تهران گفت: چه اشکالی دارد این فایلهای پیدی اف که در صحن ارائه میشود، با جزئیات بیشتر و بهصورت داشبورد از سامانهها روی وبسایت شفاف هم فراخوانی شود؟ درخواستم این است که در صحن تصریحی شود بر اینکه از نظر شورای پنجم ارائه گزارش درآمد و هزینه شهرداری در صحن یعنی ارائه آن روی وبسایت شفاف و بنابراین گزارشهای مربوط به سال ۱۴۰۰ نیر روی وبسایت منتشر شود.
نام مادر ادبیات کودک و نوجوان ایران بر خیابانی در پایتخت ثبت شد
با موافقت ۱۷ نفر از اعضای شورای شهر تهران نامگذاری خیابانی در پایتخت به پاس بزرگداشت خدمات مادر ادبیات کودک و نوجوان ایران، «توران میرهادی» به تصویب رسید.
صورتجلسه کمیسیون نامگذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر تهران، در شورای شهر مورد بررسی قرار گرفت و محمد جواد حق شناس از اعضای شورای شهر تهران گفت: در دوره اول و پنجم کمترین میزان نامگذاری انجام شده و در مجموع ۶۰۰ نامگذاری داشتیم اما در یکی از دورههای قبل ۶ هزار تغییر نام در معابر و خیابان های پایتخت به ثبت رسیده است.
وی افزود: پیشنهاد کمیته نامگذاری درباره نامگذاری ۳۱ معبر، ۲ بوستان و یک مورد زمین چمن است، در همین راستا پیشنهاد ما مبنی بر نامگذاری زمین چمن جدید احداثی به نام شهید «مرتضی عبدالله وند»، بوستان ۱۷ شهریور به نام «شهیدان گمنام» در منطقه ۱۷ و بوستان آلاله به نام «شهدای ۱۷ شهریور» در منطقه ۱۸ است و تمامی این موارد نام تکراری داشته اند.
در ادامه جلسه و در جریان تغییر نام خیابان عنصری به نام خانم «توران میرهادی»، سید محمود میرلوحی دیگر عضو شورای شهر در مخالفت با این تغییر نام اظهار داشت: ابوالقاسم حسن بن احمد عنصری از شعرای به نام پارسی گوی است که در سال ۳۵۰ مثنوی وامق و عذرا را سرود و ۲ هزار بیت شعر دارد و حالا میبینیم که دوستان میخواهند نام خیابان عنصری را به نام خانم پوران میرهادی تغییر دهند.
وی افزود: به تازگی نیز نام خواجوی کرمانی و عطار نیشابوری تغییر داده شد.
محمد جواد حق شناس در پاسخ به میرلوحی گفت: با مبنای سخن آقای میرلوحی موافقیم اما پنج مکان به نام عنصری در شهر به همراه یک خیابان اصلی به همین نام موجود است و این درحالیست که محل متغییر به نام خانم میرهادی یک کوچه فرعی روبروی محل کار خانم میرهادی است.
بر همین اساس در این جلسه معابری از جمله خیابان عنصری واقع در خیابان ابوریحان بنام استاد توران میر هادی از بزرگان ادبیات کودکان به تصویب اعضا شورا رسید.
سیده توران میرهادی (خُمارلو) متولد ۲۶ خرداد ۱۳۰۶ و درگذشت در ۱۸ آبان ۱۳۹۵ استاد ادبیات کودک، نویسنده و کارشناس آموزش و پرورش و پایه گذار مجتمع آموزشی تجربی فرهاد، از بنیانگذاران شورای کتاب کودک و بنیانگذار فرهنگنامه کودکان و نوجوانان بود.
میرهادی بیش از شصت سال در گستره آموزش و پرورش و فرهنگ و ادبیات کودکان کوشید و در این راه یکی از چهرههای تأثیرگذار سده کنونی ایران بودهاست. میرهادی را «مادر ادبیات کودک و نوجوان در ایران» خواندهاند.
همچنین کوچه لادن واقع در خیابان شهید اعجازی بنام استاد دکتر ژاله آموزگار استاد زبانهای باستانی تغییر نام یافت. او دکتری زبانهای باستانی بهطور دقیقتر، زبانهای ایرانی و ادبیات مزدیسنی از دانشگاه سوربن دارد و بیش از ۳۰ سال در دانشگاه تهران تدریس کردهاست.
در ادامه جلسه خیابان هشتم غربی و شرقی واقع در بلوار باغ گیاه شناسی ملی ایران بنام مهندس یاسر انصاری (با حفظ شماره) نام گذاری شد.
گفتنی است شادروان مهندس یاسر انصاری، مدیر خبرگزاری سبزپرس و دبیرکل کانون عالی گسترش فضای سبز بود.
این دستور جلسه با ۱۷ رای موافق تصویب شد.
گفتنی است در دستور کار سوم این جلسه از شورای شهر، تصمیم گیری در خصوص طرح دو فوریتی «نحوه اقدام شهرداری تهران در خصوص مبنای عوارض پرونده های مطروحه در کمیسیون داخلی مناطق» به جلسه داخلی شورا و طرح مجدد در جلسه بعدی موکول شد.
هاشمی: شهرداری نزدیک به سه هزار ملک بلاتکلیف داشت
محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران پس از نشست شورا در جمع خبرنگاران گفت: شهردای نزدیک به سه هزار ملک بلاتکلیف داشت که در این دوره نزدیک به ۲ هزار مورد آن تعیین تکلیف شد.
وی به مسائل مطرح شده در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران اشاره کرد و از تصمیم برای برگزاری نشست مشترک میان شورای پنجم و ششم برای هماهنگی بیشتر خبر داد.
هاشمی افزود: در ادامه وارد دستور شدیم که لایحه ساماندهی املاک شهرداری بود که پیشنهاد شد برای برخی اصلاحات به کمیسیون برگردد چون سه کمیسیون بررسی کرده بودند، برگردد و در نشست آتی مجدد مطرح شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: این واگذاری ملک که می گوییم اینگونه نیست که این املاک را به تملک دیگران در آوریم، فقط حق بهره برداری مطرح بود و کل این املاک هیچ کدام به تملک کسی که بهره برداری می کند در نمی آید و برای مدتی در اختیار آن شخص بهره بردار قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه تعداد قطعی از این املاک در دسترس نیست، یادآورشد: از ابتدای کار شورای پنجم گفته شد که املاکی که واگذار شده برای بهره برداری هیچ کدام به تصویب شورای شهر نرسیده و این روش غیر قانونی بوده است.
هاشمی اظهارداشت: در قانون نوشته شده که هر نوع استفاده از املاک ترجیحی باید به تصویب شورا برسد و از همین رو از همان ابتدا درخواست شد که شهرداری لیست املاک را به اطلاع اعضای شورا برساند و وقتی وارد شدیم، مساله خیلی پیچیده تر شد چون شناسایی این املاک بسیار مشکل بود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در ابتدا صحبت از ۷۰۰ مورد بود بعد شد بیش از یکهزار مورد، و بعد شد ۲ هزار مورد اما تاکنون نیز این عدد به ۲ هزار و ۶۰۰ مورد رسیده و باز هم گفته می شود که املاکی هست که شناسایی نشده است و این تعداد می تواند به بیش از سه هزار مورد برسد.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت این املاک طی چهارسال گذشته پیگیری می شد و شورای شهر به شهرداری نوشت که این موارد غیر قانونی واگذار شده است و آن مواردی که باید پس گرفته شود، نیست و در عمل بیش از یک هزار مورد برای پس گرفته شدن اعلام شد و یک هزار مورد نیز در اختیار سازمان ها و ارگان هایی از جمله مساجد، حسینه ها، تبلیغات اسلامی و قوه قضائیه بود که بنا شد سازماندهی شوند.
هاشمی ادامه داد: در نهایت از املاک باقی مانده، لیستی استخراج شد که شورا نوشت استفاده از آنها در صلاحیت بهره برداران است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در مجموع این لیستی که استخراج می شود در عمل کاری است که باید گذشتگان انجام می دادند، تلاش می کنیم به روال قانونی برگردانیم و این موضوع نباید مورد سودجویی قرار بگیرد که داریم املاک جدیدی را مورد بهره برداری و واگذاری قرار می دهیم.
وی اضافه کرد: بحث گزارش درآمد و هزینه شهرداری در اردیبهشت و فرورین ۱۴۰۰ مطرح شد که آنجا مشخص شد که نسبت به سال گذشته درآمدمان ۲۱ درصد کمتر شده است اما از نظر پایداری درآمد وضعیت بهتر شده و ۴۵ درصد از درآمد دریافتی از محل منابع پایدار بود.
هاشمی اعلام کرد: در ادامه نشست امروز مساله ذیحسابان مطرح شد و ۲۱ نفر از ۲۳ نفر را تایید کردیم و در اختیار شهرداری گذاشتیم که بتوانند به عنوان قائم مقام عمل کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران به دیگر دستورکارهای نشست امروز اشاره کرد و گفت: دستور بعدی ایجاد محل نگهداری وحوش در شهرداری تهران بود که شهرداری را ملزم ساختیم که طرحی را برای اینگونه نگهداری ها در شهر قرار دهد.
وی افزود:در ادامه وارد طرح نامگذاری معابر شدیم که از کمیسیون با ۳۳ مورد آمده بود و آمار جالبی ارائه شد که در آن گفته شده شورای پنجم کمترین میزان نامگذاری را نسبت به دوره های گذشته داشته و دوره ای داشتیم که در تهران ۶ هزار مورد نامگذاری انجام شده است در حالی که دراین دوره به ۶۰۰ مورد رسیده است.
هاشمی به موکول کردن بررسی یک فوریت طرح تعیین تکلیف املاک و اموال غیر منقول واگذار شده شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی به جلسه آتی اشاره کرد و ادامه داد: این طرح به ۲ دلیل امکان طرح نداشت، از سویی امروز و یک ساعت پیش از آغاز جلسه به دستم رسیده بود و از سوی دیگر به طور قانونی برای اصلاح این بند از برنامه بودجه حداقل دو سوم آرا را نیاز داشتیم و برای کسب ارا، حداقل ۱۳ نفر از اعضا باید درخواست آن را امضا می کردند که تعداد امضاها کافی نبود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران به خبرهای منتشر شده مبنی بر جذب نیروهای مازاد در شهرداری تهران طی دوره شورای پنجم اشاره کرد و گفت: سوء تفاهم رسانه ای است و از همان اول نامه ای را مبنی بر کاهش چهار تا ۶ درصدی سالانه نیروهای شهرداری امضا کرده بودم که برای تخریب شورای پنجم به شدت مورد هجمه قرار گرفت.
وی تاکید کرد: با تمام این اقدامات، ما آن مسیر را ادامه دادیم و به این ترتیب هیچ نیروی جایگزین افرادی که بازخرید یا بازنشسته می شدند، نشد و از تعداد نیروی انسانی در این مدت از ۷۰ هزار نفر به نزدیک ۵۹ هزار نفر رسید.
هاشمی اعلام کرد: از سوی دیگر، به تازگی در قالب قانون ایثارگران، اجازه داده می شود تا ایثارگرانی که به صورت قراردادی یا به سبک های دیگری مشغول به فعالیت هستند، استخدام شوند و به تناسبی ایجاد پست استخدامی، این افراد به تدریج استخدام می شوند.
وی با بیان اینکه تعداد نیروهای ایثارگر شهرداری نزدیک به ۲ هزار و ۷۰۰ نفر است، یادآورشد: در انتهای شورای قبل نیز چهار تا پنج هزار نفر با اتکای به همین قانون و به همین سبک استخدام شدند.
هاشمی اظهارداشت: اکنون مدتی است که شهرداری تهران از سازمان ادرای و استخدامی درخواست کرده که اجازه بدهد بین ۲ هزار تا ۲ هزار و ۱۰۰ نفر را به همین روش استخدام کند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: هدف شهرداری این نیست که از بیرون کسی را جذب کند، هدف این است که افرادی را که مدت هاست در شهرداری فعالند بتواند به تدریج به سمت استخدام ببرد و روشی است که زیر نظر اداری و استخدامی انجام می شود و فکر می کنم به دوره شورای ششم این می خورد و به احتمال زیاد شورای ششم این منظور را داشتند که این کار را نکنید تا ما انجام دهیم، یک بلاتکلیفی برای این پرسنل هست که باید تعیین تکلیف شود.
منبع