خوزستان
دامپزشکی خوزستان:شهروندان محصولات لبنی غیرپاستوریزه مصرف نکنند
[ad_1]
دکتر مصطفی کنارکوهی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگارایرنا از ساکنان شهرهای استان خواست از خرید و مصرف فرآورده های گوشتی فاقد مهر و لیبل تایید دامپزشکی به طور جدی خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه همچنان فراورده های لبنی ، گوشتی غیربهداشتی و مرغ زنده به صورت گسترده عرضه می شود افزود:با وجود نظارت و برخورد قضایی با متخلفان ، ولی این شهروندان هستند با استفاده نکردن از این فراورده ها می توانند سلامتی خود را حفظ و بساط عرضه کنندگان فراورده های غیربهداشتی را جمع کنند.
در ماههای اخیرعرضه گوشت قرمز فاقد مهر دامپزشکی و مرغ زنده در شهرهای استان به خصوص ورودی های کلانشهر اهواز افزایش چشمگیری داشته است.
کنارکوهی افزود:با وجود اخطارها و هشدارهای مکرر ، همچنان شاهد عرضه فراوردههای گوشتی که خارج از کشتارگاه صنعتی و سنتی کشتار میشوند و با قیمت پایین تر از بازار به فروش می رسند هستیم.
پیشگیری از بیماری های مشترک با مایه کوبی بیش از ۸۰۰ هزار راس دام
مدیرکل دامپزشکی خوزستان از مایه کوبی بیش از ۸۰۰هزار دام در استان در یک سال اخیر باهدف پیشگیری از بیماری های مشترک و صیانت از سرمایه ملی خبر داد.
وی ارزش اقتصادی ۶.۲میلیون راس دام در استان بیش از ۱۵۰هزار میلیارد ریال بیان کرد و گفت:مهمترین اقدام اصولی جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان نظارت و مراقبت از بیماریهای دامی است.
کنارکوهی افزود: بیماریهای مشترک انسان و حیوان از اهمیت بسیاری برخوردار می باشند بطوری که این بیماریها هم از جنبه حفظ سلامت و هم از جنبه اقتصادی، جوامع را در معرض تهدید قرار می دهند.
وی اظهار داشت:عامل این بیماری ها ، می تواند باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل هایی باشند که در بدن حیوانات قرار دارند و افراد از راه تماس با حیوانات اهلی یا وحشی آلوده، حشرات، خزندگان، طیور و جوندگان در معرض ابتلا بیماری قرار می گیرند.
وی اظهار داشت:اقدامات اصولی پیشگیری و کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام نظارت و مراقبت از این بیماری های دامی و مشترک است که به صورت مستمر به وسیله ادارههای دامپزشکی در سطح استان انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان ادامه داد:راههای پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال به انسان؛ با رعایت اصول بهداشتی در سطح دامداریها و جامعه و انجام اقدامات پیشگیرانه شامل مصون سازی دامهای حساس علیه عامل بیماری از جمله مایه کوبی و کنترل مواجهه انسان با ناقلان بیماری، امکان پذیر است که در این راستا در طی یکسال گذشته بیش از بیش از ۱۷۵ هزار راس دام سنگین و بالغ بر ۷۱۱ هزار راس دام سبک علیه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان ایمن سازی شده است.
وی در ادامه افزود: جهت پیشگیری از بیماریهای مشترک از جمله بروسلوز، سل، مشمشه در استان بیش از ۴۰ هزار مورد پایش در دامداریهای استان خوزستان صورت گرفته است که در این پایش بیش از ۱۵ هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری واکسینه شده است.
استان خوزستان از نظر ارزش و تعداد دامها در رتبه پنجم کشوری است.
منبع