تهران
روی خط پایتخت؛ از رهاسازی ۳۱ پلاک تا رهایی اماکن عمومی از دست متصرفان
[ad_1]
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «مهرداد خودی» معاون شهردار منطقه ۷ درباره آزاد سازی پلاک های مسکونی و تجاری اظهار داشت: با موافقت کمیسیون ماده پنج شهر تهران درباره طرح اصلاح ضلع شمالی محله کاج به مساحت چهار هزار و ۳۳۴ مترمربع به دغدغه چندین ساله ساکنان، این محله رسیدگی شد.
خودی با تاکید بر اهمیت شبکههای عبوری و تأثیر آنها بر شکل گیری و ساخت فرم شهری، برنامه ریزی دقیق و هدفمند به منظور ساماندهی و شناخت شبکه های ارتباطی شهری را یک امر ضروری عنوان کرد و گفت: پس از پیگیری های مکرر همکاران در معاونت شهرسازی و معماری منطقه و موافقت کمیسیون ماده ۵ و رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، تعداد ۳۱ پلاک در این محدوده از طرح فریز خارج شد و با مصوبه مذکور شهروندان و مالکین این املاک و پلاک ها می توانند پس از سال ها نسبت به ثبت درخواست تخریب و نوسازی و یا هرگونه درخواست دیگری از طریق دفاتر خدمات الکترونیک شهر اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه عرض غالب معابر این محدوده کمتر از ۶ متر بوده و بافت تخریبی و فرسوده، سهم بیشتری را به خود اختصاص می دهد، گفت: از ۳۱ پلاک موجود در محدوده، ۱۲ پلاک، معادل۳۸.۷۰ % پلاک ها در جوار معابر ۶ متری، ۸ پلاک در کوچه بن بست و بقیه پلاک ها همجوار خیابان اصلی، نزدیک اتوبان و یا همجوار پارک قرار دارند.
معاون شهردار منطقه ۷، ترغیب مستمر شهروندان و مالکان به اخذ مجوز تخریب و نوسازی املاک را از مهم ترین هدف این طرح خواند و گفت: تشویق به تجمیع با توجه به سیاست های تشویقی تجمیع، خارج شدن محدوده از حالت جزیره ای، از بین رفتن فضاهای ناامن و بی دفاع و بهبود سیمای بصری از دغدغه های اصلی ۱۰ ساله ساکنان در اصلاح طرح کاج شمالی در این منطقه بود.
اماکن عمومی منطقه یک از تصرف افراد سودجو آزاد می شود
«سید عباس سجادی» معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری این منطقه با بیان خبر فوق اظهار داشت: مدیریت شهری منطقه در راستای احقاق حقوق عمومی شهر، شناسایی اماکن عمومی که در تصرف افراد سودجو است را در دستور کار قرار داده است.
وی آزاد سازی سالن صخره نوردی باغ اسکویی را از جمله این موارد دانست و گفت: طبق نامه اداره ورزش شهرداری منطقه یک این مجموعه که به صورت غیرمجاز، عدم رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشت و بدون پرداخت حقوق شهرداری فعالیت می کرده با رویه قانونی تخلیه شد.
سجادی افزود: اموال و تجهیزات این مجموعه که با اخطارهای متعدد به متصرف مبنی برجمع آوری یا فروش آن به مجموعه شهرداری به نتیجه نرسید با استعلام اداره حقوقی، با رعایت تمهیدات لازم جمع آوری و انبار شد.
معاون شهردار منطقه یک خاطر نشان کرد: جهت تسریع از استفاده مجدد مجموعه، با مشاوره فدراسیون صخره نوردی مقرر شد پیمانکار جدید حاضر و اقدام به بروزرسانی و نصب تجهیزات جدید کند تا به زودی این مجموعه بدون موانع و معارض در اختیار علاقمندان به این ورزش و دیگر حوزههای ورزشی قرار گیرد.
وی زمین چمن بوستان آرزو را از دیگر موارد رفع تصرف شده دانست و گفت: این زمین چمن طبق درخواست شهروندان در بوستان آرزو در محله تجریش افتتاح شد اما متاسفانه طی این سال ها خارج از روال قانونی، بدون وجود قرارداد مشخص و پرداخت هزینه، توسط افرادی سودجو مورد بهرهبرداری قرار گرفت که علی رغم چندین مرتبه تلاش شهرداری برای باز پسگیری و یا عقد قرارداد، متصرفان از هرگونه همکاری و پاسخگویی و یا تحویل این زمین سرباز زدند و درنتیجه شهرداری با توسل به راهکارهای قانونی، این محل عمومی را رفع تصرف و مجدد برای بهرهبرداری شهروندان در چارچوب قانون در اختیار سرای محله قرار داد.
سجادی عنوان کرد: اقدامات اخیر شهرداری که منجر به احقاق حقوق شهروندان و صیانت از اموال بیتالمال شده است باعث جوسازی و مخالفت افراد سودجو که سالیان سال بدون پرداخت حق عمومی از این مکان ها استفاده می کردند شده است.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک اقدامات اجرایی را در راستای خدمات رسانی بهتر به شهروندان دانست و گفت: آنچه دچار تغییر شده نه خدمات ارائه شده به شهروندان بلکه جلوگیری از سودجویی برخی افراد از اموال عمومی بوده است که بیتردید مورد حمایت و رضایت شهروندان عزیز قرار خواهد گرفت.
آغاز فاز ترویجی پویش «ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی»
«اکبر مختاری» معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه ۱۵ از آغاز فاز ترویجی پویش «ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی» در مجتمع مبعث پس از اجرای ۵ رویداد خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این طرح با هدف ایجاد حس مسئولیت پذیری و مشارکت ساکنان آپارتمانها از سال گذشته آغاز به کار کرده است، گفت: تاکنون برای اجرای این طرح پنج رویداد با عناوین «چای همسایگی»، «مدیریت بحران با محوریت آموزش آتش نشانی عمومی»، «ورزش همسایگی»، «پاکزی» و «باغچه های همسایگی» برگزار شده است.
وی به آغاز فاز ترویج گری در این پویش اشاره کرد و گفت: در این مرحله متخصصان ساکن در مجتمع به منظور مشارکت این افراد با مشاغل و تخصصهایشان جهت رفع معضلات موجود به ویژه در شرایطی که بیماری کرونا مانع حضور افراد غریبه در ساختمان می شود شناسایی می شوند.
مختاری اضافه کرد: تاکنون همسایگان در تخصص هایی نظیر جوشکاری، برقکاری، تزریقات، خیاطی، آرایشگری و… در راستای رسیدگی به معضلات ساختمان و همچنین کمک به یکدیگر گامهای مثبتی را برداشته اند و در صورت نیاز به سایر همسایگان، توسط شاغلین متخصص در مجتمع، آموزش های لازم ارائه می شود.
وی افزود: در این فاز شش رویداد تا پایان شهریور اجرا می شود که شناسایی متخصصان و مشاغل و بهره گیری از پتانسل ها و ظرفیت آنان در بهبود وضعیت مجتمع نخستین رویدا فاز ترویجی بود.
معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه گفت: پویش «ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی» در مجتمع مبعث منطقه ۱۵ با استقبال خوب ساکنان این مجتمع مواجه شده است.
انتقال ایستگاه های اتوبوس راسته کتابفروشی ها در خیابان انقلاب به پایانه کاوه
«نصراله آبادیان» شهردار منطقه ۱۱ از ساماندهی و انتقال ایستگاه های اتوبوس راسته کتابفروشی ها در خیابان انقلاب حد فاصل میدان انقلاب تا خیابان ۱۲ فروردین به پایانه کاوه توسط معاونت حمل و نقل و ترافیک این منطقه خبر داد.
وی گفت: به منظور ساماندهی خیابان انقلاب و کاهش ترافیک ناشی از توقف اتوبوس ها و مسافران در این خیابان و همچنین رفاه حال شهروندان، تمام ایستگاه های اتوبوس حد فاصل میدان انقلاب تا خیابان ۱۲ فروردین به پایانه کاوه واقع در خیابان آزادی نرسیده به میدان انقلاب، ابتدای جمالزاده جنوبی منتقل شد.
آبادیان کاهش آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی، رفع ترافیک ناشی از توقف اتوبوس ها در مقابل دانشگاه تهران و راسته کتابفروشی ها را از دیگر اهداف اجرای این پروژه عنوان کرد.
به گفته شهردار منطقه ۱۱ پایانه کاوه در زمینی به مساحت ۴۱۴۰ مترمربع واقع شده و در ضلع غربی این زمین نیز پارکینگ طبقاتی کاوه قرار دارد.
بهسازی خیابان سهیل مرکزی
«علی توکلی» شهردار منطقه ۱۹ از برداشتن گام دیگری برای تحقق مطالبات توسعه محور شهروندان این منطقه با آسفالت خیابان سهیل مرکزی و رنگ و روی تازه این معبر بهسازی شده خبر داد.
وی با بیان اینکه خیابان سهیل مرکزی واقع در ناحیه سه این منطقه از سال ها پیش بصورت خاکی رها شده بود افزود: بهسازی این خیابان از مطالبات ضروری شهروندان و شورایاران این منطقه بود که در نهایت طی اقدامات عمرانی اجرا شده، این خیابان آسفالت و بهسازی شد.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۷۰۰ واحد صنفی و وجود یک سرای محله در این خیابان و نیز امرار معاش بالغ بر ۱۰ هزار نفر در محدوده خیابان سهیل مرکزی افزود: آسفالت این معبر تأثیر بسزایی نیز در رفاه حال شهروندان و کسبه این محدوده داشته است.
توکلی مساحت کلی اجرای این پروژه را ۹ هزار متر مربع درحدفاصل خیابان شکوفه تا شقایق عنوان کرد که در فاز نخست از میدان باران و در ادامه نیز از خیابان موزاییک سازی تا خیابان شقایق اجرا و در کل با صرف ۱۶۵۰ تن آسفالت بهسازی شد.
وی ادامه داد: در طول انجام این پروژه ۹۰۰ متر کانیو، ۱۴۰۰ متر مربع بتن رفیوژ وسط، ۶۰۰ متر جدول کاری، ۱۱ هزار متر مکعب خاکبرداری و ۱۲ هزار مترمکعب نیز عملیات مخلوط ریزی اجرا شد.
شهردار منطقه اجرای پروژه بهسازی این خیابان را از اقدامات عمرانی اولویت دار این منطقه عنوان کرد و گفت: گام های توسعه محور این منطقه در پاسخ به مطالبات شهروندان و تحقق شعار تهران شهری برای همه، با برنامه ریزی و سرعت هرچه بیشتر در سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.
طعمه گذاری کلونی های فعال جانوران موذی در خیابان ناطق نوری
«مهدی هوشیار» معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۳ تهران گفت: منفذهای فعال و غیر فعال موش در خیابان ناطق نوری با مشارکت شهروندان از طریق ثبت پیام در سامانه ۱۳۷ و گشتهای مستمر اکیپهای مبارزه با جانوران موذی اداره ساماندهی شناسایی و طعمه گذاری شد.
وی با بیان اینکه رها کردن زباله در معابر یا قراردادن آنها در کنار مخازن زباله میتواند منبع غذایی مناسبی برای جانوران موذی باشد از تمامی شهروندان و صنوف خواست با ایجاد شرایط بهداشتی و عدم تخلیه زباله در معابر و کانال ها و قراردادن زباله در نزدیک ترین مخزن مخصوص زباله در ساعت مقرر ۹ شب در کمک به شرایط بهداشتی شهر به منظور پیشگیری از معضل افزایش جمعیت موش ها سهیم باشند.
وی با اشاره به گرم شدن هوا و افزایش تجمع موش ها در معابر ابراز امیدواری کرد: با طعمه گذاری در تمام نقاطی که احتمال وجود لانه موش و محل زندگی آنها وجود دارد از جمله اماکن مخروبه و متروکه، مراکز بهداشتی و درمانی، معابر، کانال ها، انهار، فضاهای سبز از وجود جانوران موذی پاکسازی شود.
رسیدگی هفتگی به درخواست های شهرسازی منطقه ۴ در دفاتر خدمات الکترونیک
«نقی عربی» معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۴ تهران از برگزاری ملاقات های هفتگی و رسیدگی به درخواست های شهروندان با حضور در دفاتر خدمات الکترونیک خبر داد و گفت: روزهای یکشنبه هر هفته میزبان شهروندان در دفاتر خدمات الکترونیک خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه رسیدگی به در خواست های شهروندان یکی از وظایف اصلی این حوزه است افزود: با توجه به حجم زیاد مراجعه شهروندان در ساختمان اصلی شهرداری منطقه ۴ و به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، مقرر شد روزهای یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه هر هفته به همراه روئسای ادارات معاونت شهرسازی منطقه در دفاتر خدمات الکترونیک حضور یافته و به مشکلات و درخواست های شهروندان رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه کاهش زمان و افزایش کیفیت رسیدگی به درخواست های شهروندان حائز اهمیت است، افزود: کاهش مراجعات شهروندان به معاونت شهرسازی ، کاسته شدن تخلفات، کوتاه شدن دست افراد سودجو از پرونده های حوزه شهرسازی از رویکردهای مدیریت شهری در برگزاری دیدارهای هفتگی در دفاتر خدمات الکترونیک است.
معاون شهردار منطقه ۴ افزود: حضور در ملاقات های مردمی محدودیتی نداشته و عموم شهروندان منطقه ۴ می توانند برای رسیدگی به درخواست های خود در روزهای مشخص شده به دفاتر مراجعه کنند.
برخورد مستمر با تخلفات صنفی در منطقه۱۳
«مجتبی شکری» شهردار منطقه۱۳ با اشاره به هماهنگی و تعاملات بین شهرداری، دادستانی، تعزیرات و نیروی انتظامی از برخورد و نظارت مستمر بر تخلفات صنفی در محدوده بازارچه شهرستانی و خیابان دهقان خبر داد.
وی با اشاره به برگزاری نشست مشترک و تعاملات بین تعزیرات، شهرداری منطقه۱۳، نیروی انتظامی گفت: مقدمات و بستر اجرای طرح با اقداماتی از قبیل نصب بنر های اطلاع رسانی با مضمون برخورد با سد معبر ، تهیه حکم قضایی به منظور جمع آوری سد معبر بازارچه شهرستانی و خودرو های بساط گستر، اخطار کتبی به مالکین سد معبر، شناسایی خانه های پاتوق معتادین در محدوده بازارچه شهرستانی و خیابان دهقان صورت گرفت.
وی با بیان اینکه صبح امروز گشت مشترک تعزیرات حکومتی با حضور مدیر کل تعزیرات، معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۸ تهران و نمایندگانی از اتاق اصناف و مرکز بهداشت شرق تهران در محدوده بازارچه شهرستانی و خیابان دهقان صورت گرفت، افزود: طی این بازدید ضمن بررسی چگونگی رعایت دستور العمل ها و پروتکل های بهداشتی در واحد های صنفی، با تخلفاتی از قبیل سد معبر، گرانفروشی، نداشتن اتیکت قیمت و موضوعات صنفی برخورد شد.
شهردار منطقه۱۳ ادامه داد : چندین مورد مغازه غیر مجاز تفکیک پسماند و خانه های پاتوق معتادین نیز در این بازدید پلمپ شد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به درخواست های مردمی و کسبه محل و با هدف ایجاد محیطی پاک و عاری از تخلف و جلوگیری از تضعیف حقوق شهروندی، طرح ساماندهی و نظارت بر بازارچه شهرستانی به صورت مستمر و فصلی اجرایی می شود.
بازدهی مطلوبتر انتقال مفاهیم آموزشی مدیریت پسماند مخاطبان
«صدر الدین علیپور»، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از ابلاغ دستور العمل آموزش همیاران کاپ نسخه عمومی هنرمندان و همچنین پاکبانان که بطور ویژه در معاونت اجتماعی و فرهنگی تدوین شده است، خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این سازمان در تلاش است با استفاده و بهره گیری از تمام پتانسیل های سخت افزاری و نرم افزاری موجود در شهر تهران همچون تابلو های تبلیغاتی شهری، شبکه های اجتماعی و آموزشگران مناطق ۲۲ گانه نسبت به انتقال مفاهیم آموزشی طرح کاهش پسماند(کاپ) به گروه های مخاطب شهروندی اقدام نماید، افزود: با توجه به نقش و تاثیر گذاری شبکه های اجتماعی سازمان مدیریت پسماند مصمم است تا با همکاری داوطلبانه شهروندان و به ویژه شخصیت های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، هنری، ورزشی تحت عنوان “همیار کاپ “نسبت به انتقال فراگیر مفاهیم آموزشی مدیریت پسماند به گروه های مخاطب مبادرت کند.
علیپور در ادامه در زمینه مجموعه های اجرا کننده دستور العمل همیاران کاپ اظهار داشت: دستور العمل تدوین شده مذکورجهت بهره برداری در حوزه های مختلف از جمله خدمات شهری و اجتماعی خصوصا حوزه آموزش شهروندی به مناطق ۲۲ گانه ابلاغ خواهد شد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند با اشاره به معرفی همیاران کاپ هنرمندان در حاشیه جشنواره فیلم فجرسال ۹۸ و همیاران کاپ پاکبانان در برنامه تقدیر از پاکبانان نمونه شهر در سال ۹۹ یاد آور شد که در سال جاری نیز مخاطبان سازمان در ویژه برنامه همیاران کاپ، دانش آموزان و در ادامه نمایندگان اصناف مختلف خواهند بود که به تدریج دستورالعمل آموزشی ویژه این مخاطبان تهیه و ابلاغ می شود.
منبع