اصفهان

صرفه جویی اولین راهکار عبور از بحران برق در اصفهان

[ad_1]

به گزارش ایرنا، هر چند گفته می‌شود که بر اساس برنامه توسعه پنجم و ششم برای عبور از بحران بی برقی در فصول گرم  بایستی ظرفیت نیروگاهی کشور افزایش می‌یافت اما تحریم‌ها مانع دستیابی به این هدف شد و از سوی دیگر گرمای کم سابقه امسال، مصرف برق را افزایش داد و این در حالی است که با کاهش قابل ملاحظه بارندگی تولید برق از سد زاینده رود نیز کاسته شد.

اما مسوولان می‌گویند در این شرایط باید بازهم صرفه جویی کرد تا بتوان بحران بی برقی و خاموشی را  پشت سر گذاشت.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان در این پیوند به ایرنا گفت که برای حل مشکل کم برقی محدودیت توزیع برق و اعمال خاموشی در صنایع استان پیش بینی شده است و شرکت‌های توزیع برق با انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با بخش‌های تخصصی صنعت و کشاورزی نسبت به اعمال خاموشی‌های از پیش تعیین شده اقدام می‌کنند.

وی افزود: براساس موافقتنامه‌هایی که با بخش صنعت امضا شده است، صنایع بازه های تعمیرات سالانه را به پیک مصرف منتقل می‌کنند و همچنین در طول هفته یک روز با مدیریت بار شبکه برق همکاری کنند.

وی افزود: علاوه بر خاموشی‌ها، بسته‌های تشویقی برای مشترکانی که در برنامه‌های مدیریت بار مشارکت می‌کنند در نظر گرفته شده است به عنوان نمونه کشاورزانی که در بازه زمانی مشخصی در پیک بار، چاه های آب خود را خاموش کنند از این مشوق‌ها برخوردار می‌شوند.

شیشه فروش خاطر نشان کرد: اجرای برنامه‌ها و روش‌های تشویقی و مشارکتی برای مدیریت مصرف برق در بخش صنعت و کشاورزی استان باعث شده است تا خاموشی در بخش خانگی نداشته باشیم.

البته در کنار گرمای شدید هوا و کاهش تولید برق از سد زاینده رود، عده ای نیز گسترش استفاده از رمز ارزها را عاملی برای کمبود برق در کشور و استان اصفهان می‌دانند.

همین هفته پیش بود که به نقل از مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اعلام شد: در ۲ماه گذشته ، ۲۳۵ مرکز تولید رمز ارز غیر قانونی با ۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه ماینر در استان کشف شده است.

شیشه فروش گفت: با همکاری شرکت برق استان و شهرستان ۲۳۵ مرکز تولید رمز ارز غیر قانونی در استان شناسایی شدند و از فعالیت غیر مجاز آن‌ها ممانعت به عمل آمد.

البته به عقیده کارشناسان استان اصفهان در این زمینه با مشکل اساسی و حادی روبرو نیست و کمبود برق در استان به مساله مدیریت مصرف سراسری باز می‌گردد به خصوص آن که در نیمه دوم تیر افزایش دما برای استان پهناور اصفهان پیش بینی می‌شود و از هم اکنون برنامه‌ریزی لازم  برای جلوگیری از قطعی برق باید انجام شود.

کارشناس ارشد نیروگاه اصفهان نیز با ناچیز خواندن برق مصرفی در دستگاه‌های استخراج رمز ارز در مقایسه با کل میزان مصرف، توجه به صرفه جویی در پیک مصرف را مهمترین عامل مبازره با بحران برق برشمرد.

مسعود فلاحی خاطرنشان کرد: قانون برنامه پنجم و ششم تکلیف کرده بود که هر پنج سال ۲۵ هزار مگاوات به ظرفیت موجود برق کشور اضافه شود که به دلیل تحریم‌ها این مهم به طور کامل محقق نشد و در دسترس‌ترین و عملی‌ترین راهکار در تابستان جاری، راهکار صرفه جویی در مصرف است.

وی افزود: با این وضعیت پیش آمده،هم اینک بهترین و کوتاه‌ترین راه برای عبور از این شرایط پرچالش و بحران کم برقی صرفه جویی در مصرف برق است، البته در دراز مدت باید با سرمایه گذاری ظرفیت‌های جدیدی به شبکه تولید و انتقال برق افزوده شود تا در ایامی چون تابستان شاهد ایجاد مشکل در زمینه تامین برق نباشیم.

 “صرفه جویی تنها راه عبور از بحران برق” در سال جاری است 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان  به ایرنا گفت: برای مدیریت مصرف برق در استان، با ابلاغ بخشنامه هیات دولت به دستگاه های اجرایی روند صرفه جویی در دستگاه‌های دولتی و کاهش مصرف برق در ادارات آغاز شده است.

وی ادامه داد: برای مصرف بهینه برق، تنظیم دمای محیط کار در زمان کار و خاموش کردن وسایل سرمایشی و روشنایی در خارج از ساعات کاری، تاکید بر استفاده از نور خورشید برای روشنایی اتاق‌ها در طول روز و خاموش کردن چراغ‌های اضافی، استفاده از لامپ‌های کم مصرف و خاموش کردن وسایل سرمایشی درزمان اوج مصرف در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: در صورتی در اداره ای این تمهیدات رعایت نشود، شرکت‌های توزیع برق مجاز به قطع برق آن اداره و سازمان خواهند بود.

وی ادامه داد: تعدیل روشنایی معابر و جاده‌ها، نصب و راه اندازی واحدهای اضطراری و آماده کردن سامانه‌های پشتیبانی با اولویت مراکز مهم و تعیین مدیر انرژی در تمام ادارات به منظور اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف انرژی از برنامه‌هایی است که در زمینه مدیریت مصرف برق در استان دنبال می‌شود.

تغییر ساعت کار بانک‌ها و سازمان‌های دولتی

کارشناس ارشد نیروگاه اصفهان نیز با مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده در سطح استان برای کاهش میزان مصرف، راهکارهای دیگری را نیر در گفت و گو با ایرنا پیشنهاد داد.

 فلاحی افزود: تغییر ساعات کار ادارات و بانک‌های اصفهان برای صرفه جویی در مصرف برق راهکار کم هزینه ای است که باید عملی شود.

وی ادامه داد: در شرایط این روزها و ضرورت تامین برق لازم  است که در تابستان ساعات کار ادارات و بانک‌های استان تغییر پیدا کند و این موضوعی است که می‌تواند بیشتر از میزان عددی صرفه جویی در مصرف، از لحاظ روانی و فرهنگی نیز بر شهروندان استان، برای کاهش مصرف تاثیر بگذارد.

وی تصریح کرد: اگر ساعات کاری ادارات و بانک های استان تغییر کند و به عنوان مثال ساعات کاری یک ساعت زودتر و از هفت و ۳۰ دقیقه به ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه تغییر پیدا کرده و ساعت پایان کار نیز یک ساعت زودتر تعیین شود می‌توان تغییرات مثبتی را در جهت کاهش مصرف مشاهده کرد.

این کارشناس ارشد گفت: پیش بینی می‌شود با انجام این کار ده‌ها مگاوات در مصرف برق استان در ساعت پیک ظهر، صرفه جویی شود و اقدام برای تغییر ساعات کاری ادارات و بانک‌ها همچنین جنبه روانی و فرهنگ‌سازی در جامعه نیز دارد چرا که نشان می‌دهد، مدیریت مصرف و صرفه جویی ابتدا از دولت انجام شده است.

فلاحی با دعوت از شهروندان استان اصفهان برای صرفه جویی در مصرف برق و آب به جهت اینکه همه شهروندان و مشترکان امکان استفاده از ۲ موهبت را داشته باشند، گفت: اگر هر مشترک یک لامپ اضافی را خاموش کند و همچنین خانواده‌ها کولرهای آبی را روی دور کند قرار دهند و وسایل برقی مانند جارو برقی، لباسشویی و ظرف شویی را به بعد از ساعات پیک ۱۲ تا ۶ بعد از ظهر موکول کنند، بخش زیادی از مشکل کمبود برق استان مرتفع خواهد شد.

وی افزود: تغییر شیفت کاری برخی از صنایع استان برای مدیریت مصرف و صرفه جویی می‌تواند مورد توجه قرار گیرد و از آنجا که بیش از  نیمی از برق مصرفی استان به صنایع اختصاص دارد، مدیریت بهینه مصرف و صرفه جویی در این بخش بسیار نقش مهمی در استمرار و پایداری شبکه برق و تولید انرژی در استان دارد.

اصفهان ۲ نیروگاه بزرگ دارد، نیروگاه حرارتی اصفهان به وسعت تقریبی ۷۴ هکتار در حاشیه زاینده‌رود در جنوب غربی شهر اصفهان و ۲ کیلومتری بزرگراه ذوب‌آهن قرار دارد. این نیروگاه با پنج واحد بخاری به قدرت اسمی ۸۳۵ مگاوات به شبکه سراسری کشور متصل است.

نیروگاه دیگر نیروگاه شهید منتظری در شمال اصفهان با ظرفیت یکهزار و ۶۱۶ مگاوات به شکل حرارتی، بخاری در شمال اصفهان مستقر است.

استان اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، نزدیک به سه میلیون مشترک برق دارد.

شهرستان اصفهان دارای یک میلیون و ۱۷۲ هزار مشترک برق است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن