کردستان

۱۴۴ هکتار از عرصه‌های ملی کردستان رفع تصرف شد

[ad_1]

سعدی نقشبندی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مدت ۵۳۵ فقره تخریب و تصرف عدوانی در اجرای  مفاد ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع در مراجع قضایی تشکیل و  در راستای اجراییه های صادره توسط واحد های اجرای احکام دادگستری شهرستانها ۱۴۴ هکتار رفع تصرف انجام شده است.

وی اضافه کرد: در اجرای ماده ۴۸ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگلها و مراتع (قاچاق محصولات جنگلی و مرتعی) ۲۹ فقره پرونده تخلف تشکیل و برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان  تاکید کرد: در این مدت ۳۲ فقره پرونده برای قطع ۲هزار و ۴۱۸ اصله درخت و نهال در اجرای ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگلها و مراتع و نیز در اجرای ماده ۴۳ قانون مذکور ۱۲ فقره پرونده بوته کنی تشکیل و برای رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع شده است.

نقشبندی به بیان اینکه ۹ هزار و ۸۱۸ پرونده جرایم و دادخواست های حوضه اراضی ملی در دادگستری کردستان در حال رسیدگی است، افزود: سقز با یک‌هزار و ۳۹۷ فقره پرونده بیشترین و کامیاران با ۶۹۵ فقره کمترین پرونده تخلفاتی را دارد.

وی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه کردستان بر لزوم فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در جهت حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی تاکید کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: پخش انیمیشن های آموزشی در شبکه های اجتماعی و صدا و سیما، تولید اینفوگرافی های آموزشی پیشگیری از حریق و رفع تصرف، توزیع تراکت و انتشار پیام در اماکن عمومی و فضای مجازی و نقاط بحرانی و نصب پوستر و بنر از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام گرفته است.

وی گفت: سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور در راستای تحقق شعار سال برنامه های اجرایی خود را در قالب برنامه ۳ در ۱۴ در ۱۴۰۰ مصوب ابلاغ کرده که در همین زمینه تقویت واحدهای گشت و مراقبت تجهیز پاسگاه‌های ویژه منابع طبیعی شهرستان‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی برای دهیاران و همیاران طبیعت، مجریان و بهره برداران طرح های منابع طبیعی از جمله اقداماتی است که برای کاهش تصرفات و تخریب  اراضی ملی انجام شده است.

 از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصه‌های منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان است.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می‌آید، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل‌های این استان بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار گرفته است.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن