کردستان

عملیات اجرایی آبرسانی از سد قوچم به شهرهای قروه و دهگلان آغاز شد

[ad_1]

به گزارش ایرنا، مجری طرح‌های سد آزاد و ژاوه سامانه‌های اتتقال آب به شهرهای قروه و دهگلان روز چهارشنبه در آیین کلنگ‌زنی این طرح اظهار داشت: پروژه سد آزاد و سامانه انتقال آب به قرده و دهگلان از مهمترین طرح های انتقال آب برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت استان است که تاکنون ۱۶ هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.

ناصر علیزاده یادآور شد: با بهره‌برداری از پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه، دهگلان و دزج علاوه بر تامین آب شرب این شهرها بخشی از اراضی کشاورزی در مسیر انتقال خط آب از حالت دیم به آبی تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به بهره‌برداری از سامانه انتقال آب از سد آزاد به قوچم در اردیبهشت امسال، اضافه کرد: آب از مسیر ۸۸ کیلومتری از سد آزاد به سد قوچم می‌رسد و اهداف کلی طرح، تامین آب شرب ۳۵۰ هزار نفر ساکنان شهرهای قروه و دهگلان و دزج تا افق ۱۴۲۵ است.

مجری طرح‌های سد آزاد و ژاوه و سامانه‌های انتقال آب با اشاره به انتقال سالانه ۱۲۳ میلیون مترمکعبی آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج و سد قوچم، افزود: از این رقم ۵۷ میلیون مترمکعب آن به سنندج، ۳۲ میلیون مترمکعب آن به بخش شرب شهرهای قروه، دهگلان و دزج و مابقی به بخش‌های کشاورزی و صنعت اختصاص خواهد یافت.

سد مخزنی قوچم در ۱۸ کیلومتری شمال غربی دهگلان قرار گرفته است. از طریق خط لوله ۲۶ کیلومتری آب از سد قوچم به شهر دهگلان و خط لوله ۳۹ کیلومتری به قروه و ۲۱ کیلومتری به دزج خواهد رسید.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ دشت بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.

[ad_2]
منبع

لینک کوتاه
0/5 ( 0 رای )
اشتراک گذاری این پست در شبکه های اجتماعی:
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن